İngilizce klavyeyi nasıl kullanıyorsunuz?

aes

Uzman
Çoğu klavye İngilizce tuş düzeniyle geliyor. Sizler bu klavyeleri nasıl kullanıyorsunuz? Direkt hiçbir şeyi değiştirmeden İngilizce olarak mı kullanıyorsunuz yoksa etiket falan mı yapıştırıyorsunuz?

Resmi bir sey yazmadigin surece Ingilizce duzende kalmasi daha iyi, "o tus neredeydi, bu neden burada cikti simdi" diye ugrasmiyorsun.

Çoğu klavye İngilizce tuş düzeniyle geliyor. Sizler bu klavyeleri nasıl kullanıyorsunuz? Direkt hiçbir şeyi değiştirmeden İngilizce olarak mı kullanıyorsunuz yoksa etiket falan mı yapıştırıyorsunuz?
Ben Turkce klavyeye Ingilizce sticker yapistiriyorum :hehehe:

Türkce Sticker yapıstırmadan, dümdüz kullanıyorum eğer kendiliğinden İngilizceyse.

Mesela İngilizce klavyeyi Türkçe düzene alınca harf ve rakam olmayan sembollerin yerleri de değişiyor. Onlar da mı ezberinizde?

@aes, laptopta Türkçe klavye, masaüstünde İngilizce klavye var. İki klavye düzenini de ezberledim artık :hehehe: Yazılımla uğraşınca zaten süslü parantezinden virgülüne kadar hepsi ezberinde kalıyor insanın. Masaüstünde bile anlık olarak değiştirdiğim oluyor. Çalıştığım projede Türkçe metin girmem gerektiğinde Windows + boşluk ve hop düzen değişti, yazdım, hop tekrar değişti.

İngilizce düzen yazılım için çok daha rahat oluyor. Forumdayken, oyundayken falan genelde umurumda olmuyor, o an hangi düzendeyse ona göre yazıp geçiyorum. Mesajlarıma bakarsan yarısında Türkçe harfleri göremezsin:rofl:

Mesela İngilizce klavyeyi Türkçe düzene alınca harf ve rakam olmayan sembollerin yerleri de değişiyor. Onlar da mı ezberinizde?
Evet, bu klavye kullanmanın yanında getirdiği bir şey. Ben şu ana kadar klavyeye bakarak yazı yazan görmedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt