Kkaliuss

Uzman
İngilizce öğrenmek istiyorum, tıpkı ana dilim gibi. Umarım sadece iki kelime ChatGPT’ye yazıp biliyormuş gibi davranan kişiler gelmez. Gerçekten yardım istiyorum. B1 seviyesine yakınım. Hangi kursları önerirsiniz, ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce öğrenmek istiyorum, tıpkı ana dilim gibi. Umarım sadece iki kelime ChatGPT’ye yazıp biliyormuş gibi davranan kişiler gelmez. Gerçekten yardım istiyorum. B1 seviyesine yakınım. Hangi kursları önerirsiniz, ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Duolingo kullanmanı kesinlikle öneririm. Oyunlaştırarak dilleri öğretiyor. Pratik ve tekrar (drilling) yaptırarak dili öğretiyor. Onun dışında öğrenmek istediğiniz dile maruz kalmanız lazım ki öğrenebilesiniz. Yabancı dizi, müzik, film vs. tüketin bol bol. Kitap başında ezber yaparak öğrenilecek iş değil dil.

Ankidroid diye bir program var onu indirip oxford 5000 kelime Türkçe İngilizce dersini içine yükle her gün bak, kelime öğrenme konusunda çok yardımı oluyor. Yalnız her gün bakman şart.

YouTube'da A1,A2,B1,B2,C1,C2 seviyelerine yönelik dersler oluyor, seviyenize göre dersler izleyin.

B1 e yakın ingilizcem var derken bu seviyeyi kesinlikle sınava girip onaylamanızı öneririm, sınava girmeden seviyede yeterli olup olmadığınızı anlayamazsınız. Seviyenize göre eğitim almanızı, geçmiş seviyeleri de tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

Duolingo asiri keyifsiz ve verimsiz bir uygulama. Onun yerine Busuu'yu kullan. Dershane kurslara falan da gitme bu saaten sonra onlar da B1'e kadar yuzeysel ogretiyor. Verdigin paraya kesinlikle degmez.

Onun haricinde Ingilizce konusanlarla konus. A2-B1 seviyen varsa az cok anlasip konusarak Ingilizceni daha native hâle getirirsin.

Sahsen Discord'da sevdigim oyunlarin ve dizilerin sunucularina katilip elâlemle konusurdum, hatta birkac arkadasim da oldu boyle onlarla da konusuyoruz. Dili Ingilizce olan dizi/film, yayincilari falan seyrediyorum, cocuk kitaplari okuyorum anlayabilecegim basitlikte.

Ben tutmuyorum ama Ingilizce gunluk tutabilirsin bunun da faydasi var.

Yani anadilin gibi olmasini istiyorsan Ingilizceyi dinleyip, konusup, yazman lazim.

Duolingo asiri keyifsiz ve verimsiz bir uygulama. Onun yerine Busuu'yu kullan. Dershane kurslara falan da gitme bu saaten sonra onlar da B1'e kadar yuzeysel ogretiyor. Verdigin paraya kesinlikle degmez.

Onun haricinde Ingilizce konusanlarla konus. A2-B1 seviyen varsa az cok anlasip konusarak Ingilizceni daha native hâle getirirsin.

Sahsen Discord'da sevdigim oyunlarin ve dizilerin sunucularina katilip elâlemle konusurdum, hatta birkac arkadasim da oldu boyle onlarla da konusuyoruz. Dili Ingilizce olan dizi/film, yayincilari falan seyrediyorum, cocuk kitaplari okuyorum anlayabilecegim basitlikte.

Ben tutmuyorum ama Ingilizce gunluk tutabilirsin bunun da faydasi var.

Yani anadilin gibi olmasini istiyorsan Ingilizceyi dinleyip, konusup, yazman lazim.
duolingo öğrenimi oyunlaştırdığı için belirli bir yerden sonra bağımlılık yapıyor. Daily streak ve rank sistemine kendini kaptıran farkına varmadan her gün pratik yapar.