Şu an İngilizcem ilköğretim + liseden öğrendiğim kadar var, sanırım A2-B1 arası bir seviyedeyimdir, 1-2 sene önce Udemy'den bir kurs almıştım fakat YKS işi yüzünden bakmaya hiç fırsatım olmamıştı, şu anda üniversitede de bölümüm İngilizce değil. Bu kursa başlamayı düşünüyorum, yanında da ekstradan neler yapabilirim? Ne önerirsiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?İlköğretim ve lisede öğretilen İngilizce olsa olsa A1 seviyesidir. Ben kursları pek sevmem, İngilizceyi de filmlerden ve oyunlardan öğrendim. Sen de deneyebilirsin. Filmleri İngilizce izle, oyunları İngilizce oyna zaten istesen de istemesen de dilin gelişiyor 
Filmleri ve oyunları Türkçe altyazılı olarak tüketiyorum ama bahsettiğiniz İngilizce altyazıysa kelime telaffuzu dışında neyi öğreneceğim?İlköğretim ve lisede öğretilen İngilizce olsa olsa A1 seviyesidir. Ben kursları pek sevmem, İngilizceyi de filmlerden ve oyunlardan öğrendim. Sen de deneyebilirsin. Filmleri İngilizce izle, oyunları İngilizce oyna zaten istesen de istemesen de dilin gelişiyor![]()
Bence dil öğrenmenin en temeli öğrenebildiğin kadar kelime öğrenmektir. Cümle kuramasan bile neyin ne olduğunu az buçuk anlarsın kelimelerden. Daha sonrasında cümle yapılarını, sıfatları, zamanları, zamirleri vesaire öğrenirsin. Tabii ki eğitmen olmadığımdan tam olarak bir yol gösteremem ama dil dediğin kullanarak gelişir. Ne kadar İngilizce içerik tüketirsen o kadar geliştirirsin kendini. Bir filmi veya bir videoyu altyazısız halde anlayabilir kıvamdaysan zaten B1-B2 seviyesine gelmişsindir.Filmleri ve oyunları Türkçe altyazılı olarak tüketiyorum ama bahsettiğiniz İngilizce altyazıysa kelime telaffuzu dışında neyi öğreneceğim?
Kelime ezberim iyi aslında ve temel cümleleri anlayabiliyorum, sorunum daha çok dinleme ve konuşmada gibi. Ve çok duyduğum bir şey vardı, konuşurken kafanda çeviri yaparak değil de o dilde düşünerek konuşman gerek diyorlardı ama bu da çok zor geliyor mesela.Bence dil öğrenmenin en temeli öğrenebildiğin kadar kelime öğrenmektir. Cümle kuramasan bile neyin ne olduğunu az buçuk anlarsın kelimelerden. Daha sonrasında cümle yapılarını, sıfatları, zamanları, zamirleri vesaire öğrenirsin. Tabii ki eğitmen olmadığımdan tam olarak bir yol gösteremem ama dil dediğin kullanarak gelişir. Ne kadar İngilizce içerik tüketirsen o kadar geliştirirsin kendini. Bir filmi veya bir videoyu altyazısız halde anlayabilir kıvamdaysan zaten B1-B2 seviyesine gelmişsindir.
Bence gercekten ingilizce konusan insanlarla konusursan ingilizcen gelisir.
Dediğim gibi ne kadar İngilizce içerik tüketir ve anlamaya çalışırsan o kadar gelişirsin. Tabii ki kurslara da bakabilirsin ama öyle Udemy kurslarıyla vesaire olacak iş değil bence dil öğrenmek. Gerçekten bir kursa yazılıp düzenli gidersen ancak o işe yarayabilir. Ben de son birkaç senedir İngilizce düşünme işini çözdüm gibi, o eşiğe geldiğinde kendin de anlıyorsun zaten farkıKelime ezberim iyi aslında ve temel cümleleri anlayabiliyorum, sorunum daha çok dinleme ve konuşmada gibi. Ve çok duyduğum bir şey vardı, konuşurken kafanda çeviri yaparak değil de o dilde düşünerek konuşman gerek diyorlardı ama bu da çok zor geliyor mesela.
Siz baya bir zekisiniz her yerde goruyorum. Ne mezunusunuz mahsuru yoksa?Dediğim gibi ne kadar İngilizce içerik tüketir ve anlamaya çalışırsan o kadar gelişirsin. Tabii ki kurslara da bakabilirsin ama öyle Udemy kurslarıyla vesaire olacak iş değil bence dil öğrenmek. Gerçekten bir kursa yazılıp düzenli gidersen ancak o işe yarayabilir. Ben de son birkaç senedir İngilizce düşünme işini çözdüm gibi, o eşiğe geldiğinde kendin de anlıyorsun zaten farkıHatta bazı şeylerin Türkçesi aklıma gelmiyor zaman zaman
Son yıllarda da animelerden dolayı Japonya öğrenmeye merak sardım, konuşmaları aşağı yukarı anlıyorum ama alfabesi çok zor onların da mesela.
Akademik çok bir başarım yok maalesef, Bilgisayar Programcılığı mezunuyumSiz baya bir zekisiniz her yerde goruyorum. Ne mezunusunuz mahsuru yoksa?