Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
9. sınıfım. İngilizcem, ortalama bir 9. sınıfın üzerinde fakat oyun aldım ve oynarken İngilizcem yetmiyor. Şu an oyun oynamak için İngilizcemi geliştirmek adına ne yapabilirim? Zaten dil bölümü seçeceğim, işime de yarar.

İngilizcesini geliştirmek isteyenlerin olduğu topluluklara katılabilirsiniz. Cihazlarınızın dilini de İngilizce yaparsanız gelişiminize katkısı olacaktır. Ne kadar maruz kalırsanız o kadar çok gelişirsiniz.

Ayrıca İngilizcenizi geliştirmek için de online oyunlar bir nimet.

İngilizcesini geliştirmek isteyenlerin olduğu topluluklara katılabilirsiniz. Cihazlarınızın dilini de İngilizce yaparsanız gelişiminize katkısı olacaktır. Ne kadar maruz kalırsanız o kadar çok gelişirsiniz.

Ayrıca İngilizcenizi geliştirmek için de online oyunlar bir nimet.
Nimet olmasına nimet hocam da karakter arası diyalogları çevirmeye zamanım olmuyor. Oyun durmuyor, diyalog çok hızlı akıyor.

Nimet olmasına nimet hocam da karakter arası diyalogları çevirmeye zamanım olmuyor. Oyun durmuyor, diyalog çok hızlı akıyor.

Zamanları öğrenmeden, kelimeleri öğrenmeden zaten yukarıdaki üyenin dediğini yapamazsın. Önce işin tekniğini anlaman gerek. Zamanla cümle yapılarını anlamaya başladığın an pratiğe, yani konuşmaya, iletişime ağırlık vereceksin ve cümleleri anlama; kurma ve konuşma konusunda ne kadar geliştiğini göreceksin.

Pratik İngilizcesi diye bir şey vardır, evet ama o tam anlamıyla İngilizce bilmek demek değildir hiçbir zaman.

Zamanları öğrenmeden, kelimeleri öğrenmeden zaten yukarıdaki üyenin dediğini yapamazsın. Önce işin tekniğini anlaman gerek. Zamanla cümle yapılarını anlamaya başladığın an pratiğe, yani konuşmaya, iletişime ağırlık vereceksin ve cümleleri anlama; kurma ve konuşma konusunda ne kadar geliştiğini göreceksin.

Pratik İngilizcesi diye bir şey vardır, evet ama o tam anlamıyla İngilizce bilmek demek değildir hiçbir zaman.
İngilizcem var. Anlıyorum ama bazen cümleyi kurarken sıkıntı yaşıyorum, bunun dışında konuşurken kendimi kasıyorum ister istemez. Kısaca oyunlardaki İngilizceyi anlamakta. Tek eksiğim kelime haznem. Nasıl geliştirebilirim?

Gramer için Ebru Yener - İng. Dilbilgisi Kılavuzu'nu tavsiye ederim.

Kelime ezberlemek icin ANKI kur telefona. Orada cok guzel resimli sozlukler var. Gun içerisinde quiz olarak calisirsin.

Konusma için Speaky, Tandem, HelloTalk, Englishchats.org gibi sitelerde konusma arkadasi bulablirsin. Bu siteler ucretsiz.

Gramer için ebru yener - ing. Dil bilgisi kılavuzu'nu tavsiye ederim.

Kelime ezberlemek icin ankı kur telefona. Orada cok guzel resimli sozlukler var. Gun içerisinde quiz olarak calisirsin.

Konusma için speaky, tandem, hellotalk, Englishchats.org gibi sitelerde konusma arkadasi bulablirsin.

Şu anlık telefonum yok ama BlueStacks'e indirebilirim galiba. Sitcom falan izlemek nasıldır hocam? How ı met ur mother, mesela?

İngilizcem var. Anlıyorum ama bazen cümleyi kurarken sıkıntı yaşıyorum bunun dışında konuşurken kendimi kasıyorum ister istemez. Kısaca oyunlarda ki İngilizceyi anlamakta tek eksiğim kelime haznem? Nasıl geliştirebilirim?

Abi İngilizcen yok, var zannediyorsun o kelime öyle kullanılmıyor gözünü seveyim. :LOL:

İngilizcen yok demek ki ondan anlayamıyorsun. Hani İngilizcem var demek "zamanları biliyorum ama cümle kuramıyorum kelime bilmiyorum." demek, zaten böyle bir şey olamaz, olduysa da tam anlamıyla bir öğrenim söz konusu olur. Zamanları öğren, öğrenim aşamasında bir sürü kelime öğrenmeye de bak, boş olduğun her zaman kelime öğrenmeye bak.

Şuan cümle kuramamanın sebebi zamanları tam anlamıyla bilmiyor, yani cümle yapısını tam anlamıyla bilmediğin için.

Pratik yapmaya başla, kendini kasmana gerek yok. Discord gruplarına da girmene gerek yok kendini alıştırmak için başta ChatGPT ile sesli pratik yapabilirsin bu konuda çok iyi. Akıcılığını kazandığında daha günlük ve spontane bir konuşma için Discord gruplarına girebilirsin.

Şu anlık telefonum yok ama BlueStacks'e indirebilirim galiba. Sitcom falan izlemek nasıldır hocam? How ı met ur mother, mesela?
İngilizce film izleyip yada dizi öğrenen arkadaşlarım vardı. Ama hala nasıl becerdiler anlamadım. Bende denedim ama pek işe yaramadı onun yerine önce kelime öğrenmek ise yarayabilir bir kız vardı sınıfımda sürekli sözlük tarzında bişey taşıyordu 2 ay sonra İngilizce konuşmaya başlamıştı yavaş yavaş.