RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba arkadaşlar, İngilizcem fena değildir ancak bilgilerimi tazelemek üzere bütün konuları baştan aşağı çalışmak istiyorum. Şimdiye kadar aşağıdaki konuları çalışıp pekiştirdim:
  • Tenses.
  • Passive Voice.
  • If Clauses.
  • Prefer, Would Prefer, Would Rather.
Çalışılacak başka konu var mı, varsa nelerdir? Örneğin Prepositions var.

Son düzenleme:
Modals, gerund+infinitive, noun clauses... daha sayarım istiyorsanız ancak bu ydt/yds seviyesi ileri ingilizce için. Normal sokak ingilizcesi için çok kasmaya gerek yok.

Modals, gerund+infinitive, noun clauses... daha sayarım istiyorsanız ancak bu ydt/yds seviyesi ileri ingilizce için. Normal sokak ingilizcesi için çok kasmaya gerek yok.
Bildiğiniz ne varsa sayın lütfen. Seviye önemli değil ama tercihen ileri konular. Modals tamam, gerund+ infinitive, prepositions kötü olunca onlar da doğal olarak kötü oluyor. 😅 Noun clauses'ı nasıl bildiğimi bilmeden biliyorum.

Sınavların düzeylerini bilmiyorum. TOEFL, IELTS, PTE vb. En zoru hangisidir, geçmek için hangi konular bilinmelidir vs. aydınlatırsanız sevinirim.

Makale oku, kelime öğren, cümle yapılarına hakim ol.
İngliizce nasıl geliştirilir diye sormadım. Çalışılacak konular nelerdir diye sordum.

dediklerime ek olarak: auxiliary verbs, reported speech, causative, relative clause, cleft sentence, adjective+adverb, comperatives, superlative, noun+pronoun+articles+quantifiers çalışılabilir. Daha konu vardır ancak ben de bu kadar biliyorum şimdilik :D

Noun clause ve relative clause uzun konulardır, onları eksiksiz çalışın, zaten yazdığım her şeyi eksiksiz çalışmanız gerekiyor. Kolay gelsin :D

Dediklerime ek olarak: Auxiliary verbs, reported speech, causative, relative clause, cleft sentence, adjective+adverb, comperatives, superlative, noun+pronoun+articles+quantifiers çalışılabilir. Daha konu vardır ancak ben de bu kadar biliyorum şimdilik :D

Noun clause ve relative clause uzun konulardır, onları eksiksiz çalışın, zaten yazdığım her şeyi eksiksiz çalışmanız gerekiyor. Kolay gelsin :D

Şu saydıklarını tamamını öğrenmenin tek amacı IELTS tam puan kasmak falan, tüm konuları kapsıyor zaten, konu sahibi sınava mı çalışmak istiyor yoksa pratik mi yapmak istiyor anlamadım? :rofl:

Bu dediğin terimleri hatta present perfect vesaire ne demek onları bile öğrenmeden umursamadan anadil seviyesinde İngilizce öğrenmek mümkün. Native olanlar bile umursamıyor bunları bu kadar. Amaç anadil seviyesine mi gelmek sınava falan mı çalışmak? Eğer sadece İngilizce öğrenmekse Discord'dan kolay bir şekilde yabancı arkadaşlar bul ve onlarla sohbet et.

Şu saydıklarını tamamını öğrenmenin tek amacı IELTS tam puan kasmak falan, tüm konuları kapsıyor zaten, konu sahibi sınava mı çalışmak istiyor yoksa pratik mi yapmak istiyor anlamadım? :rofl:

Bu dediğin terimleri hatta present perfect vesaire ne demek onları bile öğrenmeden umursamadan anadil seviyesinde İngilizce öğrenmek mümkün. Native olanlar bile umursamıyor bunları bu kadar. Amaç anadil seviyesine mi gelmek sınava falan mı çalışmak? Eğer sadece İngilizce öğrenmekse Discord'dan kolay bir şekilde yabancı arkadaşlar bul ve onlarla sohbet et.
Pekala, gerçek olmasa da şöyle bir şey söylersem yeni mesajların daha isabetli ve konuya odaklı gelmesini sağlayabilirim. Amacım şu: Kolay zor tüm seviyeleri içinde barındıran bir ders kitabı hazırlayacağım. Bu kitabın içinde tüm konular bulunmalı. Bu nedenle çalışılacak konular neler diye sordum. Böylece hiçbir konuyu atlamadan, es geçmeden kitabı hazırlayabilirim.