@Gustave, @SunseTTime, benim kafamı karıştıran kısım kurs. BTK Akademi'deki A1-A2 kurslarıyla ilerleyecektim.
Sonuçta onlarda da fiil falan nedir diye bahsediyor bilmediğim için bomboş ortada kalmak istemedim. Detaycı, garantici bir insanım.
Dostum bu yazdığın cümlenin yapısını çıkartırmısın? Burada hangi zamanı kullandın, bu cümlede geçen zarfları sıfatları yüklemleri(fiilleri) yazsana?

Boşuna uğraşma, dikkat etmiyorsun bile türkçe konuşurken gramere ondan bahsediyorum

Dostum bu yazdığın cümlenin yapısını çıkartır mısın? Burada hangi zamanı kullandın, bu cümlede geçen zarfları sıfatları yüklemleri(fiilleri) yazsana?

Dostum yazamam zaten anlatmak istediğim bu değil. Ben kurs üzerinden ilerlerken anlatılan şeyi anlamadan nasıl ilerleyebilirim diye soruyorum. Ben zamiri bilmiyorum ya bu adamın anlattığı konuyu nasıl anlayacağım? Kendimi tam ifade edemiyor muyum?

Dosya Ekleri

• TC.webp
    TC.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 46
Emin ol bende bilmiyorum işte ama İngilizce dinlediğimi anlayabiliyorum okuduğumu anlayabiliyorum elbette her şeyi olmasa da dil edinmeye devam ediyorum. O kurslar zaten gramer kuralları üzerinden yazılıyor. Adam sana bir şey anlatacak bu dersin konusu sıfatlar diyecek yoksa ne diyecekki. Önemli olan "cümleyi anlayabilmek" cümleyi anladığın sürece beynine "anlaşılabilir girdi"ler sokmuş oluyor. Gerisini beynin halledecek. Senin vazifen input yani binlerce veri almak gerisi beynin vazifesi. Sen sana düşeni yapacaksın o da kendsine düşeni. Bu kadar. Takma sıfatmış zamirmiş fiilmiş.

Yapay zekayı düşün, tanıtımlarında şu kadar milyon "veriyle" eğittik diyorlardı değil mi? Aynısı bizim içinde geçerli. Ne kadar input o kadar output.

Emin ol bende bilmiyorum işte ama İngilizce dinlediğimi anlayabiliyorum okuduğumu anlayabiliyorum elbette her şeyi olmasa da dil edinmeye devam ediyorum. O kurslar zaten gramer kuralları üzerinden yazılıyor. Adam sana bir şey anlatacak bu dersin konusu sıfatlar diyecek yoksa ne diyecekki. Önemli olan "cümleyi anlayabilmek" cümleyi anladığın sürece beynine "anlaşılabilir girdi"ler sokmuş oluyor. Gerisini beynin halledecek. Senin vazifen input yani binlerce veri almak gerisi beynin vazifesi. Sen sana düşeni yapacaksın o da kendsine düşeni. Bu kadar. Takma sıfatmış zamirmiş fiilmiş.

Yapay zekayı düşün, tanıtımlarında şu kadar milyon "veriyle" eğittik diyorlardı değil mi? Aynısı bizim içinde geçerli. Ne kadar input o kadar output.

Anlaştık şef, ufak bir işim var ardından direkt bu kursa girişeceğim. Önerdiğin bir kurs var mı?

Ben kurs önermiyorum, duolingo olsun vesair kelime ezberi falan hiç önermiyorum. Önerdiğim iki şey var reading ve listening öneririm. Onu da anlatmıştım ilk yazdığım cevapta. Orada linkte koydum kitaplar. Ha sen yine içim rahat etsin diyorsan o kursu bitir. Sonra kitaplara başla.

Ama öncesinde şu videoyu anlayarak/sindirerek bir izle.

Takıldığın bir şey olursa da sorabilirin.

Ben kurs önermiyorum, Duolingo olsun vesair kelime ezberi falan hiç önermiyorum. Önerdiğim iki şey var reading ve listening öneririm. Onu da anlatmıştım ilk yazdığım cevapta. Orada linkte koydum kitaplar. Ha sen yine içim rahat etsin diyorsan o kursu bitir. Sonra kitaplara başla.

Ama öncesinde şu videoyu anlayarak/sindirerek bir izle.

Takıldığın bir şey olursa da sorabilirin.

Hocam sizin ilk yazdığınız kısım bana çok karışık geldi. Şimdi fark ettim siz kurs falan demiyorsunuz. Tekrar okuyup ona göre ilerleyeceğim. En mantıklısı hangisiyse o şekilde hareket edeceğim. Videoyu izliyorum.

Hocam şimdi sizin ilk yazdığınız kısım bana çok karışık geldi. Şimdi fark ettim siz kurs falan demiyorsunuz. Tekrar okuyup ona göre ilerleyeceğim. En mantıklısı hangisiyse o şekilde hareket edeceğim. Videoyu izliyorum.
Herkesin öğrenme şekli farklıdır. Başta yanlış bile olsa bir şekilde başlayın, zamanla en verimli yolu kendiniz bulursunuz. Bu süreçte size verebileceğim tek tavsiye kurallara çok bağlı kalmayın; cümle yapıları ve kelimelere odaklanın. Ancak bu şekilde verimli ilerlenebiliyor.

Herkesin öğrenme şekli farklıdır. Başta yanlış bile olsa bir şekilde başlayın, zamanla en verimli yolu kendiniz bulursunuz. Bu süreçte size verebileceğim tek tavsiye kurallara çok bağlı kalmayın; cümle yapıları ve kelimelere odaklanın. Ancak bu şekilde verimli ilerlenebiliyor.

Dediğiniz gibi bir şekilde ilk adımı atacağım doğru veya yanlış zamanla en doğru yolu öğrenirim zaten. Teşekkür ederim.

İstersen, iletişim kurabileceğimiz bir link, zoom linki falan verirsen, daha detaylı anlatırım. Çünkü burada yazılan çoğu şey yarım kalır. Yapman gerekeni tek tek anlatırım. Hem için rahat olur hem de hedefini kitlenmiş bir şekilde ilerlersin. Zira şu an motivasyonun varken her şey güzel gelicek ancak sıkılmaya başladığın noktada hedefinden sapabilrisin. Hatta doğru mu gidiyorum gerçekten öğrenebilecek miyim bu şekilde gibi şüphelerde gelecektir.

İşin sonunda motivasyondan ziyade disiplinle ilerlemen gerekecek.

İstersen, iletişim kurabileceğimiz bir link, Zoom linki falan verirsen, daha detaylı anlatırım. Çünkü burada yazılan çoğu şey yarım kalır. Yapman gerekeni tek tek anlatırım. Hem için rahat olur hem de hedefini kitlenmiş bir şekilde ilerlersin. Zira şu an motivasyonun varken her şey güzel gelecek ancak sıkılmaya başladığın noktada hedefinden sapabilrisin. Hatta doğru mu gidiyorum gerçekten öğrenebilecek miyim bu şekilde gibi şüphelerde gelecektir.

İşin sonunda motivasyondan ziyade disiplinle ilerlemen gerekecek.

Hocam teams üzerinden konuşabiliriz.

Son düzenleme: