Makaleler
4
Yer
Üsküdar
Halihazırda Boğaziçi Üniversitesi P2 kurundayım. Dönem sonu ortalamam 91 geldi yani belirli bir seviye üzerindeyim, B1+ olduğuma inanıyorum. BUEPT'i A ile geçmek gibi bir amacım var ama BUEPT sadece üniversitemde geçerli, yani bir sertifikalamıyor benim seviyemi. Ben özel ders vermek ve ek olarak üstüne bir şeyler koyup bunu gelecekte paraya çevirmek istiyorum. Neler yapabilirim? IELTS, TOEFL gibi sınavlardan aldığımız/alacağımız notlar sertifikasyon yapıyor mu? Bilgisi olup fikir verip yardımcı olursa sevinirim.

TOEFL alınabilir. Yakınım bu şekilde hem ingilizce ögretmenligi yapiyor, hem de özel ders veriyor.

Fakat mevcut bilginiz bunu yapmaya yeterli gelmeyebilir. Universite doneminde ben de kendi bilgimi sınamak adına Amerikan Kültür'e yazılmıştım; konuşma testi ve yazili sinavdan sonra direkt C1 kuru ile başlatilmistim. Baktiginda bilgim iyidi fakat o donem icin tam da C1 hissetmiyordum. Malum seviye belirlenirken; konusma, yazma, dinleme ve anlama becerileri ayri ayri degerlendirilmeli. Kurslar bu noktada tam da gercegi yansitmiyor. Yine de gerek iş hayatında, gerekse özel ders noktasında bilginizi kanıtlayabileceginiz gecerli bir sertifikaya sahip olmaniz her zaman işinize yarar.