Gündelik olarak yabancılarla fazla muhatap olamıyorum. Film konusunda; uzun zaman Türkçe dublaj - İngilizce alt yazı olarak izledim filmleri. Şu sıralar İngilizce - Türkçe&İngilizce ortak alt yazı tercih ediyorum.

İngilizce dublaj ve İngilizce alt yazılar ile dene. Konuşurken anlamadığın kelimeyi altyazıda görürsün. Ve hangi kelimenin ne şekilde okunduğunu da daha net anlarsın.

C2 olsa gerek. Ana dil seviyesinde anlıyor, okuyor, yazıyor, konuşabiliyorum. Dizi, film, kitap ve içerik tüketebiliyorum. Anadili İngilizce olan kişilerle de çok iyi iletişim kurabiliyorum.

Siz nasıl öğrendiniz bir de alt yazılı film izlerken dilin seslerini anlamak zor olmaz mı mesela three 3 sayısı ve ağaç olanla ses benzerliği var bu film izlerken nasıl anlaşılabilir?

Siz nasıl öğrendiniz bir de alt yazılı film izlerken dilin seslerini anlamak zor olmaz mı mesela three 3 sayısı ve ağaç olanla ses benzerliği var bu film izlerken nasıl anlaşılabilir?
Ağaç tane demeyeceğine göre üç olduğu anlaşılır bir de benzer olsa da telaffuzları çok farklı. Altyazılı film ve dizilerle öğrendim ama en çok da yabancı arkadaşlar sayesinde öğrendim.