21611

Becerikli
Sizce İngilizce ve Almanca öğretmenliğini ÇAP ile okumak mantıklı mı? Atama olmazsa diye ikisini okumak istiyorum, yoksa sadece İngilizce okurdum. Atama olmazsa TESOL ile başka bir yerde öğretmen olmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
Düzenleme: Aslında Almanca dilini pek sevmiyorum. İspanyolca daha çok severdim ama Türkiye'de yok.

Son düzenleme:
Sizce İngilizce ve Almanca öğretmenliğini çap ile okumak mantıklı mı? Atama olmazsa diye ikisini okumak istiyorum, yoksa sadece İngilizce okurdum. Atama olmazsa tesol ile başka bir yerde öğretmen olmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
Düzenleme: Aslında Almanca dilini pek sevmiyorum. İspanyolca daha çok severdim ama Türkiye'de yok.

Almanca dersi MEB okullarında artık zorunlu bir ders değil. Bu yüzden atamaların az olacağını düşünüyorum. İngilizce öğretmenliği okumanız daha mantıklı ama İngilizce'de atama puanları çok yüksek.

Almanca dersi MEB okullarında artık zorunlu bir ders değil. Bu yüzden atamaların az olacağını düşünüyorum. İngilizce öğretmenliği okumanız daha mantıklı ama İngilizce'de atama puanları çok yüksek.
Almanca'yı okuma sebebim zaten İngilizce'nin atamalarıydı. Yanında bir öğretmenlik daha okumak istiyorum, atanamazsam diye. Olmazsa da Almanca veya İngilizce hangisi olursa yurt dışında onun öğretmenliğini planlıyorum. Sizce Almanca mantıklı değil mi hâlâ? Yurt dışı imkanları falan Almanca öğretmenliğinin. Çok bilgim yok, henüz İngilizce'yi araştırdım sadece.

Almanca'yı okuma sebebim zaten İngilizce'nin atamalarıydı. Yanında bir öğretmenlik daha okumak istiyorum, atanamazsam diye. Olmazsa da Almanca veya İngilizce hangisi olursa yurt dışında onun öğretmenliğini planlıyorum. Sizce Almanca mantıklı değil mi hâlâ? Yurt dışı imkanları falan Almanca öğretmenliğinin. Çok bilgim yok, henüz İngilizce'yi araştırdım sadece.

Almanya'ya gitme ya da başka bir ülkede Almanca öğretmeni olma planlarınız varsa öğretmenlik okumadan da dil öğrenebilir ve sertifika alabilirsiniz. Ben 4 senenizi daha iyi değerlendirebileceğinizi düşünüyorum. İngilizce bile darda kalmışken(ülkede en revaçta olan dil İngilizce) Almanca/Fransızca'nın iş imkanı pek olacağını sanmıyorum.

Almanya'ya gitme ya da başka bir ülkede Almanca öğretmeni olma planlarınız varsa öğretmenlik okumadan da dil öğrenebilir ve sertifika alabilirsiniz. Ben 4 senenizi daha iyi değerlendirebileceğinizi düşünüyorum. İngilizce bile darda kalmışken(ülkede en revaçta olan dil İngilizce) Almanca/Fransızca'nın iş imkanı pek olacağını sanmıyorum.
4 senemi zaten boşa harcamış olmayacağım yine de. İngilizce okurken aynı anda Almanca da okuyacağım. Hiç yoktan iyidir bence. Biraz zor olabilir ama dayanırım, sonuçta 4 yıl. Yine öğretmenlik okumuş birini seçme ihtimalleri okumamış birine göre çok daha yüksek diye düşünüyorum. 4 yılını vermiş, öğretmen nasıl olduğunu bilen biri yerine sadece Almancayı çok iyi biliyor diye seçeceklerini sanmıyorum. Yani ben bu bölümü "hiç yoktan" okumak için okumak istiyorum. Öyle yıllarımı vermek için değil.

4 senemi zaten boşa harcamış olmayacağım yine de. İngilizce okurken aynı anda Almanca da okuyacağım. Hiç yoktan iyidir bence. Biraz zor olabilir ama dayanırım, sonuçta 4 yıl. Yine öğretmenlik okumuş birini seçme ihtimalleri okumamış birine göre çok daha yüksek diye düşünüyorum. 4 yılını vermiş, öğretmen nasıl olduğunu bilen biri yerine sadece Almanca'yı çok iyi biliyor diye seçeceklerini sanmıyorum. Yani ben bu bölümü "hiç yoktan" okumak için okumak istiyorum. Öyle yıllarımı vermek için değil.

"Okumak için okumak istiyorum." böyle diyorsanız Almanca öğretmenliği okuyabilirsiniz. Zorlanma konusunda katılmıyorum. Almanca zor bir dil değil. Sadece günlük disiplinli çalışma ve Almanca içerik tüketmeniz gerekiyor. Şimdiden size başarılar dilerim.