Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sparrow

Uzman
Yer
Ankara, Türkiye
Windows 10'u bir İngilizce ISO ile yüklemiştim, daha sonra dil paketi ile türkçe yaparım diye. Kurulumdan sonra Türkçe dil paketini yüklemeye çalıştım, fakat bilgisayarın yarısı hala İngilizce'ydi. Çoğu yolları denedim fakat hiç bir şekilde düzelmedi. Tek çözüm yolu Türkçe bir ISO kullanmak mı?

Çözüm
Windows 10'u bir İngilizce ISO ile yüklemiştim, daha sonra dil paketi ile türkçe yaparım diye. Kurulumdan sonra Türkçe dil paketini yüklemeye çalıştım, fakat bilgisayarın yarısı hala İngilizce'ydi. Çoğu yolları denedim fakat hiç bir şekilde düzelmedi. Tek çözüm yolu Türkçe bir ISO kullanmak mı?
Eğer Windows'un Pro sürümünü kullanıyor iseniz yönetici olarak PowerShell açın ve aşağıdaki komutu girin.
Install-Language -Language tr-TR

Bu komut Türkçe dil paketini kuracaktır ancak uzun sürebilir.

Ardından Ayarlar -> Zaman ve dil -> Dil ve bölge seçeneklerinin İngilizce'sini takip ederek "Windows display language" kısmına ulaşın ve dili Türkçe yapıp yeniden başlatın.

Bazı Microsoft Store uygulamaları İngilizce kalacak. Microsoft Store uygulamalarını güncelleyin. Bu sorun da ortadan kalkacaktır.
Eğer Windows'un Pro sürümünü kullanıyor iseniz yönetici olarak PowerShell açın ve aşağıdaki komutu girin.

Ardından Ayarlar -> Zaman ve dil -> Dil ve bölge seçeneklerinin İngilizce'sini takip ederek "Windows display language" kısmına ulaşın ve dili Türkçe yapıp yeniden başlatın.

Bazı Microsoft Store uygulamaları İngilizce kalacak. Microsoft Store uygulamalarını güncelleyin. Bu sorun da ortadan kalkacaktır.

Çözüm
Hayır, Windows 10 Pro'ydu.

Hocam bunun ayarlardan dil kısmından yüklemek gibi bi farkı var mı?

Aynısı bende de olmuştu USB'den boot ettiğinizde ilk çıkan Windows kurulum ekranında dil seçeneklerinde İngilizce seciliyse değişmesi zor veya imkansız.

Çok normal, görüntü dili olarak ayarladığınız diller asıl dilin üstüne hiçbir zaman tam olarak çıkamıyor Windows için. Uygulamalar ve bazı menüler ana dilde kalıyor. Tamamen Türkçe istiyorsan Türkçe kurman lazım.