İngilizce'de fiilin 3. hali nasıl kullanılır?

Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
8. sınıfım bir bunları anlamıyorum. Have been vb. have eaten ne demek nerede nasıl ne zaman kullanıyoruz?

Geçmişte oldu ve gelecekte tekrar olma şansı olan Fiiller'e kullanıyorsun. Bu mantığı unutmayınca basit aslında.

3.hal olmuş ve etkisi hala devam eden şeyler için kullanılıyor. Yemek yediysen " I ate dinner/lunch" dersin. Ama yediysen ve hala toksan "I have eaten already" gibi bir cümlede kullanırsın. Bu mantıkla düşünebilirsin. Bunu zamanıyla öğrenmek daha da kafana oturtur aslında. 3.halleri genelde zamanların Perfect Tense'leri ile kullanırsın.

Özer Kiraz YouTube.
Ayşe Eser de güzel anlatıyor, ben genelde ondan dinliyorum. Benim tavsiyem olsun.

Geçmişte oldu ve gelecekte tekrar olma şansı olan Fiiller'e kullanıyorsun. Bu mantığı unutmayınca basit aslında.
Gelecekte tekrar olma şansı olan fiiler için kullanmak yanlış bir tabir olmuş. Mesela "I have never broken my leg" dersem bu zaten olmamış ve olursa bu cümledeki anlamı yok edecek bir eylem. Gelecekte bunun tekrar geçerli olma şansı yok ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…