Merhaba, geçen sene 2. el olarak aşağıdaki ürünü almıştım. Oyunlarda yüksek grafiklere alınca fan sesi yapıyor. Önceden 6600 XT, 2070 gibi kartlar kullandım ama hiç rastlamamıştım. Bende ıce Dragon marka termal pedler ile bakımını yaptım, macununu da değiştirdim. Ona rağmen yüksek ayarlarda GTA V gibi oyunlarda rahatsız edici bir rüzgar sesi geliyor karttan.
www.inno3d.com
Detaylar
Kim cevapladı?Sıcaklıklar kötü değil, fanlarda absürt bir ses yok sadece rüzgar sesi. Fanlarda da sıkıntı yoktur.Ekran kartı sıcaklıklarını izlediniz mi? Eğer ısınmıyorsa ve fanlarda da bozukluk yoksa Afterburner üzerinden ses yapmayacak şekilde kişisel fan ayarı yapabilirsiniz.
Furmark yaptırmıştım aslında ama o an farketmedim maalesef.Kaç RPM ile çalışıyor? Sıcaklık değerlerini de bir kontrol edin. Kartı alırken Furmark yapmadan neden alıyorsunuz ki sesinden rahatsız oluyorsanız.
eyre
Yetkin
Sıcaklıklar kötü değil, fanlarda absürt bir ses yok sadece rüzgar sesi. Fanlarda da sıkıntı yoktur.
Fanın hangi yüzdeden sonra ses yaptığını tespit edip maksimum yüzdeyi o değere ayarlayın. Kartta çok ısınmayıp sıcaklıklar sabit kalıyorsa sorununuz çözülmüştür. Termal pedleri değiştirdim demişsiniz ama doğru kalınlıktaki pedlerle değiştirdiniz değil mi?
Evet kumpas ile ölçtüm. Akşam sıcaklıkları ve fan yüzdesini belirtirim.Fanın hangi yüzdeden sonra ses yaptığını tespit edip maksimum yüzdeyi o değere ayarlayın. Kartta çok ısınmayıp sıcaklıklar sabit kalıyorsa sorununuz çözülmüştür. Termal pedleri değiştirdim demişsiniz ama doğru kalınlıktaki pedlerle değiştirdiniz değil mi?
@eyre İyi hafta sonları, ancak vakit bulabildim. 5 dakika test sonucu resimdeki gibi. Sessiz oda da bayağı bir rüzgar sesi geliyor maalesef. Hayatımda hiç fan curve ayarlamadım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum maalesef.
Bu da 7 dakika OCCT testi. Pad'leri ve macunu değiştirmeden önce yaklaşık 7-8 derece daha yüksekti sıcaklıklar.
Arkadaşlar sorunu çözdüm, mATX anakarta sahiptim ve Phantom Spirit soğutucum vardı. Anakart yapısı yüzünden ekran kartı ile işlemci soğutucusu neredeyse yapışık duruyordu. Sıvı soğutmaya geçiş yaptım ve yukarıda attığım sonuçlara göre 7 derece düşüş yaşadım, %10 fan hızı azaldı. Onun haricinde bellek sıcaklıkları ve hot spotta ise 5 derece düşüş yaşandı.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-