anilx

Yetkin
Arkadaşlar normalde yükte siyah ekran kilitlenme sorunum vardı. PSU değiştirdim, BIOS'a Update attım ve PC'ye hard reset attım düzeldi fakat OCCT testinde 250 Watt'ı geçmiyor, üstüne çıkmıyor.

Sıcaklıklar normal denilecek seviyelerde, 76 derece ile 79 arası gidip geliyor OCCT'de. FurMark'ta ise 4K'da 284 watt ila 290 watt arası gidip geliyor tam yükte. Kart 300 TDP olduğu için acaba thermal throttling mi yapıyor emin olamadım. Değerler aşağıda.

Ekran kartım: INNO3D RTX 5070 Ti.

1770831028035.webp

1770831047557.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
300W diye illa her %100 yüke sokan uygulamada 300W tüketecek diye bir şey yok. Her uygulamanın ekran kartını tüketme şekli farklı. Bir oyunda %100 GPU kullanımıyla 300W çekerken diğer oyunda %100 GPU kullanımıyla 200W çekebilir. Tamamen uygulama/oyun ile alakalı bir durum. Yani FurMark'ta 290W görüyor diye endişelenmene gerek yok. Ayrıca TDP değerine de kulak asmana gerek yok, o kadar dikkate alınacak bir değer değil. Overclock yapıyorsan kartın power limit bilgisini bilmen yeterli.

Arkadaşlar normalde yükte siyah ekran kilitlenme sorunum vardı. PSU değiştirdim, BIOS'a Update attım ve PC'ye hard reset attım düzeldi fakat OCCT testinde 250 Watt'ı geçmiyor, üstüne çıkmıyor.

Sıcaklıklar normal denilecek seviyelerde, 76 derece ile 79 arası gidip geliyor OCCT'de. FurMark'ta ise 4K'da 284 watt ila 290 watt arası gidip geliyor tam yükte. Kart 300 TDP olduğu için acaba thermal throttling mi yapıyor emin olamadım. Değerler aşağıda.

Ekran kartım: INNO3D RTX 5070 Ti.

Eki Görüntüle 226482

Eki Görüntüle 226483

Normal görünüyor değerler.

Hocam bundan önce yükte OCCT testi ya da oyun oynarken 10-15 dakika sonra siyah ekranda kilitlenme sorunu vardı, ben de PSU değiştirdim fakat düzelmedi. DDU ile driverları sildim, olmadı; format attım, olmadı; en son BIOS'u güncelleyince düzeldi fakat o yüzden mi böyle düşük watt değerleri var, onu çözememiştim. Hala tedirginim biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bundan önce yükte OCCT testi ya da oyun oynarken 10-15 dakika sonra siyah ekranda kilitlenme sorunu vardı, ben de PSU değiştirdim fakat düzelmedi. DDU ile driverları sildim, olmadı; format attım, olmadı; en son BIOS'u güncelleyince düzeldi fakat o yüzden mi böyle düşük watt değerleri var, onu çözememiştim. Hala tedirginim biraz.
Ekran kartı: INNO3D 5070 Ti
İşlemci: 7700X
Anakart: B650M-R
PSU: https://www.hepsiburada.com/deep-co...c-kaynagi-p-HBCV00008168SN?magaza=Hepsiburada
RAM: Patriot Viper 600MHz CL30 2x16 GB

Son BIOS güncellemesinden önce yakın zamanda başka bir BIOS güncellemesi yaptıysanız siyah ekran hatasının sebebi yüksek ihtimalle yeni yayımlanan AGESA güncellemesi. Hynix harici RAM çiplerini boot etmiyordu -üstüne kullandığınız anakart, Patriot RAM'ler ile sorun yaşayabiliyordu normalde de-.

Şu an biraz daha nötr durumda.

PNY 5070 Ti OC modelini kullanıyorum. FurMark'ta 300W sabit denebilecek seviyede ve sıcaklık 72 civarında. Fanlarda 2200RPM falan oldu Max. Karşılaştırman açısında paylaşıyorum.

Fanlar %100 olmasına rağmen 80 derece bana fazla geldi.