Merhaba, yaklaşık 1 senedir INNO3D marka RTX 5070 Ti kullanıyorum, ondan önce MSI marka RTX 3070 kullanıyordum. Normalde RX 9070 XT alacaktım fakat forumda olsun vs. 5X frame gen var dendi, ben de 10k daha koyup RTX 5070 Ti aldım. Almaz olsaydım, 80 derecelere çıkıyor, çok ses çıkarıyordu. En son siyah ekran vermeye başladı, ben de RX 9070 XT'ye geçtim. Maksimum 60 dereceye çıkıyor şimdi. Cyberpunk'ta RT açık, FSR 4 + frame gen ile 250 FPS'lere çıkıyor. DLSS'in farkını pek hissetmedim, FSR 4 zaten cam gibi gösteriyor. Yani zaten 240 Hz monitörüm var, DLSS frame gen'i max 2-3X'de açıyordum. Hiçbir fark görmedim, hatta RDR ve CS2'de FPS bile arttı. RTX 5070 Ti alınacaksa orta segment alınması gerek, en az MSI gibi, Gigabyte gibi bilindik markalar. O markalarda +7-10k arasından başlıyor. Total'de 20k daha vermek gerek, onu vereceğime kaliteli ASUS marka RX 9070 XT aldım.
MSI RTX 5070 Ti Shadow 3X OC kullanıyorum, şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. Üstelik Shadow serisi MSI'ın en üst modellerinden biri de değil; buna rağmen kart yük altında 60 dereceyi geçmiyor ve fan sesi konusunda da herhangi bir rahatsızlık yaşamadım. Ayrıca yaklaşık 2 yıldır MSI RTX 4080 Super Gaming X Trio kullanıyorum, o da 60-65 derece civarında çalışıyor. Bakımlarını yaptırsam muhtemelen daha da iyi durumda olur ama şu an için gerek görmüyorum.

Sizin yaşadığınız durum gerçekten kötü bir deneyim olmuş. Özellikle siyah ekran problemi yaşamanızdan sonra kartı değiştirme kararınızı anlayabiliyorum. Ancak sizin yaşadığınız sıcaklık ve stabilite sorunlarının doğrudan RTX 5070 Ti'ın genel bir problemi olduğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle kullandığınız INNO3D modeline veya o kartın özel durumuna bağlı bir sorun olabilir.

DLSS ve FSR konusunda da açıkçası herkesin beklentisi farklı. Ben şahsen yıllardır NVIDIA kullanıyorum ve şimdiye kadar memnun kaldım. AMD'nin özellikle fiyat/performans tarafında oldukça iyi işler çıkardığını kabul ediyorum. Sonuçta bütçe ve kullanım senaryosuna göre tercih yapmak gerekiyor.

Kısacası, sizin kartta yaşadığınız sorun talihsiz olmuş. Ben kendi kullandığım MSI 5070 Ti'da tam tersine oldukça memnunum ve sıcaklık konusunda hiçbir problem yaşamadım.

Sorun NVIDIA 5070 Ti'dan çok aldığınız modelde gibi geldi bana. Bende 5070 Ti kullanıcısıyım ASUS Prime modeli kullanıyorum. Oyun fark etmeksizin açabildiğim en yüksek ayarlarda açıyorum tüm oyunları DLSS vesaire açmadan. Kartta en yüksek 63 derece gördüm ki benim odamda klima vesaire yok. Yakında inşaat olduğundan cam da açamıyorum, bir süre sonra odanın sıcaklığı artmaya başlıyor doğal olarak. Bu koşullar altında çalışan bir kart 63 dereceyi geçmiyorken sizinkinin o şekilde çalışması 5070 Ti'dan ziyade modelin sorunlu olabileceğini destekler nitelikte bence.

Sorun NVIDIA 5070 Ti'dan çok aldığınız modelde gibi geldi bana. Bende 5070 Ti kullanıcısıyım ASUS Prime modeli kullanıyorum. Oyun fark etmeksizin açabildiğim en yüksek ayarlarda açıyorum tüm oyunları DLSS vesaire açmadan. Kartta en yüksek 63 derece gördüm ki benim odamda klima vesaire yok. Yakında inşaat olduğundan cam da açamıyorum, bir süre sonra odanın sıcaklığı artmaya başlıyor doğal olarak. Bu koşullar altında çalışan bir kart 63 dereceyi geçmiyorken sizinkinin o şekilde çalışması 5070 Ti'dan ziyade modelin sorunlu olabileceğini destekler nitelikte bence.

Macun pump out yapıyor bu modelde, ayrıca ASUS kadar başarılı değil soğutması. ASUS PTM ile gelmesi lazım, bu SFF modellerdeki macun pump out yapıyor. Karta bakım yapsa 5-10 derece düşerdi ama Furmark açıp da 65-70 çalışmasını beklemesi absürt olur. UV yapılıp kullanılacak kartlar bunlar, her modelin soğutması kendine has, fiyatı da ona göre olur genelde...

Detay vermemiş ama X3 OC modeli olsa bu tarzda sorun yaşamazdı, OC olmayan modelde VC yok, sorun kaynağı bu ve pump out...

Macun pump out yapıyor bu modelde, ayrıca ASUS kadar başarılı değil soğutması. ASUS PTM ile gelmesi lazım, bu SFF modellerdeki macun pump out yapıyor. Karta bakım yapsa 5-10 derece düşerdi ama Furmark açıp da 65-70 çalışmasını beklemesi absürt olur. UV yapılıp kullanılacak kartlar bunlar, her modelin soğutması kendine has, fiyatı da ona göre olur genelde...

Detay vermemiş ama X3 OC modeli olsa bu tarzda sorun yaşamazdı, OC olmayan modelde VC yok, sorun kaynağı bu ve pump out...

Inno3D açısından benim bildiğim 5070 Ti X3 ve X3 OC arasında soğutma tasarımı farkı yok. 5080'de ise X3 OC modelinde vapor chamber bulunuyor, X3 olanında bulunmuyor.

Inno3D açısından benim bildiğim 5070 Ti X3 ve X3 OC arasında soğutma tasarımı farkı yok. 5080'de ise X3 OC modelinde vapor chamber bulunuyor, X3 olanında bulunmuyor.

İade edilecek kartlar değil... Biraz bilinçli kullanıcı olmak lazım, tak çalıştır kafasından insanımız çıkamadı bir türlü. Astral almıyorsan 5 dakikanı ayırıp kart ile ilgilenmen lazım. Inno3D sıcak çalıştığı bilinen bir model, incelemelere kanmayın o yüzden. 1 yılı aşkın süre kullanmış zaten, pump out yapmış. Açıp bakımını yapsa sıfır kilometre kullanmaya devam edecekti.

Önceden ASUS DUAL 4060Ti vardı bende. FurMark testinde 80 dereceyi geçmiyordu. Aradaki fark fazla olsa da kafam ağrımasın diye markaya da güvendiğimden ASUS PRIME modeli tercih ettim 5070Ti geçerken. Bütçe varsa iyi model almak lazım.

Kart almadan önce teknik bilginiz yeterli değilse mutlaka araştırmanızı veya bilen birine danışmanızı öneririm. Özellikle SFF bir ekran kartı alıyorsanız, kompakt soğutma nedeniyle stok ayarlarda düşük sıcaklık ve düşük gürültü elde etmek her zaman kolay olmayabilir. NVIDIA ve AMD tarafında da geçerli olmak üzere, uygun bir undervolt ile güç tüketimini ve sıcaklıkları düşürmek SFF sistemlerde önemli bir avantaj sağlar.

Doğru... 5080 modeli adına konuşmuştum... Onda bu ayrım net şekilde var, diğerleri aynı bloğu kullanıyor. 5080 X3 OC olanda VC var sadece.