INNO3D RTX 5070 Ti yüksek sıcaklık ve ses sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anilx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 404
  • Etiketler Etiketler
    5070ti
Ayhan hocam burada 70 ve 80 serisini biraz karıştırmış. Normalde OC takısı geldiğinde soğutucunun tamamen değişmesini beklemiyoruz ama Inno3D burada 5080 X3 OC modelinde farklı bir tasarım kullanmış.

5070 Ti X3, 5070 Ti X3 OC ve 5080 X3 aynı, vapor chamber olmayan bloğu kullanıyor ve blok boyutu 509.486 mm2. Fakat 5080 X3 OC'de vapor chamber'lı, 753.005 mm2 boyutunda ayrı bir soğutma bloğu var.

Kaynak : Inno3d
@Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
Şöyle bir yorum yaptım diğer konuya. Bende 5080 var 5 saat aralıksız oynuyorum 58-70 fan arası genellikle %62 fanda 68-72 derece ki bende VC yok. Bence ayar yapılıp macun değişilirse sıfır sıkıntı. 5070 Ti daha az güç çekiyor. Giriş seviyesi hiç bir ürün, sadece ekran kartı değil ayar yapılmadan kullanılmaz. RAM bile ayarlandığında adam oluyor AM5'te mesela. Ekran kartı da böyle. Şu yorumumu okumanızı tavsiye ederim.

En ucuz MSI 5070 Ti 62K o fiyatlara 5080 satılıyordu birkaç ay önce
DLSS 4.5 ile FSR 4 arasında artık fark kalmadı neredeyse, zaten FSR4'ü açmıyorum bile gereksiz artık overkill oluyor.

Tamamda konuyu okumadın mı dostum, ben bütün 5070 Ti'lar aynı demedim, en ucuz giriş 5070 Ti'yı almak yerine güzel bir MSI ASUS Gigabyte marka bir 9070XT almak daha iyi bir seçenek.

Garantiden iade çıktı, bakımlık bir durum olsa yaparlardı herhalde.

Undervolt'la falan uğraşmak istemiyorum, ben aldığımda interneti altına üstüne getirdim kötü yorum yoktu, zaten 5000 serisi yeni çıkmıştı o zamanlar. Ve neden sıfır aldığım bir kartta undervolt yapacağım ki zaten?

Garantiye gitti, iade kararı çıktı hocam. Garantisi süren kartın garanti etiketini yırtıp macun değişip tekrar aynı sorunu yaşarsam ne olacak? O kadar kolay değil yani.

Son düzenleme:
Ve neden sıfır aldığım bir kartta undervolt yapacağım ki zaten?
SFF yani küçük boyutlu kartların varoluş sebebi, kısıtlı hacme sahip mini kasalara sığabilmektir. Küçük bir soğutma bloğuna ve küçük fanlara 285-300W çeken bir tepe model çipi koyduğunuzda, o kartın stok ayarlarda 75-80 dereceleri görmesi ve fan sesi yapması normal.

Üreticiler her çipin silikon kalitesi eşit olmadığı için fabrikadan kartlara gereğinden fazla voltaj verir ki her sistemde stabil açılsın. 5 dakikalık bir UV işlemi, performanstan 1 FPS bile kaybetmeden o kartın güç tüketimini 50W, sıcaklığını 8-10 derece düşürür.

@anilx hocam size anlıyorum. Sinir etmiştir. Ben SFF ve VC olmayan kartın ne olacağını bilerek aldım. Şu fiyata peşine 10 taksit aldım. Diğer ay da son taksiti bitiyor. Beğenmezsem garanti süresi bittiğinde garantisi bitik sorunsuz kart diye satarım sarı sitede en kötü ihtimal mesela. Zaten fanlar %100' de 50.000- 60.000 saat dönebilir. Bozulmaz yani. Fiyat performans meselesi. Ben açtım içini değiştirdim garantiyi bozdum ama en kötü yukarıda dediğim gibi yaparım. Altına fan attım, kasam mesh Lancool 216 ve beni idare ediyor. Oyunlarda hiç bir şekilde 80 derece de görmüyorum %55-65 fan arasında genelde bazen 70.

Şu paraya tepe model bile olmayan 5070 Ti satıyorlardı mesela.

Undervolt yaptığım halde MW3 falan çöküyordu bu arada.

O kadar uğraş vereceğim falan işte undervolt falan(işe yaramadı, garantiden iade çıktı)
Onun yerine böyle uzanıp 1 saat RDR2 oynayıp dışarı çıkamayacak mıyım yani

Ben de Inno3D 5070 Ti var, 0.820 mV, 2.6 GHz oyunda 50-55C geçmiyor, 180-200 W max.

Bunun gerekliliğini normal kullanıcılara anlatmak hayli zor... Silikona da çok bağlı bir durum ama stok halde kullanırsan muhtemelen konu sahibindeki gibi pump out yapıp black screen düşebilir... Garantide iade kararı çıkma sebebi de o muhtemelen.

O kadar uğraş vereceğim falan işte undervolt falan(işe yaramadı, garantiden iade çıktı)
Onun yerine böyle uzanıp 1 saat RDR2 oynayıp dışarı çıkamayacak mıyım yani

Ekstra farklı bir sorun da olabilir, VRAM ya da veri yolu kaynaklı... İlk andan itibaren olup olmadığı da önemli tabii. İade kararı çıktığı için çok da üzerine düşünmeye gerek yok bence.

Ben de Inno3D 5070 Ti var, 0.820 mV, 2.6 GHz oyunda 50-55C geçmiyor, 180-200 W max.
Yani SFF bir kartı için şu değerler normal. Ben oyunda 72 dereceyi geçtiğini görmedim. Ben sizin kadar UV yapmadım, eşek gibi çalışsın kartın işi ne. Daha %80 power limit bassam 7-8 FPS düşer ve FurMark' ta bile 70leri geçmez. Ama Nvidia' nın belirlediği termal limitler belli hiç bir şey olmaz. Korkmaya gerek yok. Ayrıca FurMark bir 'power virus' olarak geçer. Şuan atacağım ekran görüntüsü dışında Requiem PT ve CP 2077 PT durumlarında yine 68-72 derece. Şuanda bir de yaz ayı hatırlatmak lazım. Artı benim kasa fanları epey kısık.

Şu attığım ekran görüntüsüne sıcaklık fazla diyenler olabilir ama VC olmayan SFF bir kart için FurMark testi gayet normaldir. Önemli olan gerçek hayattaki oyun deneyimi, oyunlarda 290W' ı geçmiyor. Maks 310W. 310W çektiğinde de 75-76 dereceyi geçmiyor.

Normalde saat hızı 2820 MHz' de Furmark ekran kartını tam takır çalıştıramadığı için saat hızı öyle gözüküyor bu arada. NV-UV ayarı da ekranda.

Abi 9070XT cillop gibi kart, bir tek Cyberpunk oynarken 500 FPS alamıyorum 250 alıyorum RT açık Ultra 2K'da, zaten 240Hz monitör var overkill 500FPS. Ama rahatladım yani ohh be.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…