Macun pump out yapıyor bu modelde, ayrıca ASUS kadar başarılı değil soğutması. ASUS PTM ile gelmesi lazım, bu SFF modellerdeki macun pump out yapıyor. Karta bakım yapsa 5-10 derece düşerdi ama Furmark açıp da 65-70 çalışmasını beklemesi absürt olur. UV yapılıp kullanılacak kartlar bunlar, her modelin soğutması kendine has, fiyatı da ona göre olur genelde...

Detay vermemiş ama X3 OC modeli olsa bu tarzda sorun yaşamazdı, OC olmayan modelde VC yok, sorun kaynağı bu ve pump out...
Ayhan hocam burada 70 ve 80 serisini biraz karıştırmış. Normalde OC takısı geldiğinde soğutucunun tamamen değişmesini beklemiyoruz ama Inno3D burada 5080 X3 OC modelinde farklı bir tasarım kullanmış.

5070 Ti X3, 5070 Ti X3 OC ve 5080 X3 aynı, vapor chamber olmayan bloğu kullanıyor ve blok boyutu 509.486 mm2. Fakat 5080 X3 OC'de vapor chamber'lı, 753.005 mm2 boyutunda ayrı bir soğutma bloğu var.

Kaynak : Inno3d
@Ayhan Dönmez

Ekran görüntüsü 2026-08-17 191732.webp
Ekran görüntüsü 2026-08-17 192629.webp

Son düzenleme:
Şöyle bir yorum yaptım diğer konuya. Bende 5080 var 5 saat aralıksız oynuyorum 58-70 fan arası genellikle %62 fanda 68-72 derece ki bende VC yok. Bence ayar yapılıp macun değişilirse sıfır sıkıntı. 5070 Ti daha az güç çekiyor. Giriş seviyesi hiç bir ürün, sadece ekran kartı değil ayar yapılmadan kullanılmaz. RAM bile ayarlandığında adam oluyor AM5'te mesela. Ekran kartı da böyle. Şu yorumumu okumanızı tavsiye ederim.

Inno3D yorumlarım geliyor. @Ayhan Dönmez hocam bendeki 2856 MHz @ 0.925 mV ve +2000 MHz VRAM yedi. Sıfır artifact ve crash. Fanı genelde %58-70 arasında çalıştırıyorum. Ghost of Tsushima FH6 gibi oyunlarda 68-73 derece arası.

Inno3D' nin bana göre sıkıntısı yok. Fanlar mesela çok ilginç ama çok kaliteli, yani %100 çalıştırıp deniyorum hiç ses yapmıyor. UV için NV-UV programını tavsiye ederim ve "override safe limit" ilk başta kapalı olsun daha sonra açsın. Her crash yediğinde -15 MHz saat hızı düşsün. VRAM bant genişliğinin FPS'ye etkisi saat hızından daha çok. Ben VRAM hızını 17.000 MHz görmeden rahat edemiyorum.

-15 düşürtecek olmasının sebebi ise Nvidia saat hızı boost algoritması artı ve eksi 15 MHz olarak işliyor.

Ben garantisini bozup macun değiştirdim ve sıcaklık 4-5 derece düştü.

Bir sonraki bakım ne zaman olur bilemem ama elimde Thermal Grizzly PhaseSheet var. Onu uygulayacağım.

Ayrıca Nvidia' nın hotspotu 105 Celcius'u aşmadığı sürece throttle olmuyor. FurMarkta maks 98 Celcius hotspot gördü. VRAM sıcaklığı ise Inno3D'de muazzam 78 dereceyi geçmedi FurMark'ta bile ki +2000 MHz OCye rağmen.

RAM OC gibi değil uygulaması 10 dakika, taş gibi stabil OC için her crash yediğinde -15 MHz düşüp geçeceksin.

Kullandığım macun Ayhan hocanın önerisi olan CyroFuze 7. Epey katı ama cerrahi eldiven giyip parmağımla yaydım. Zaten öyle katı ki pump out olana kadar herhalde bir 2 yıl geçer ve PhaseSheet'i kullanamadan satarım gibi.

Durumlar böyle. Hangisini alırsanız hayırlı olsun.

Kesinlikle hocam ama ben hallettim bunu manuel UVyi basarak. Oyun oynarken unutuyorum yani.

Bir de hocam ben 60K'ya aldım mesela. Benim aldığım sıra Astral ya da Suprim 90K'idi. 30K fark bence verilmemeli tutkuyla o model istenmiyorsa. 30K'ya çok şey yapılır. Direksiyon seti alınır, 9950x3D alınır vs vs. Yazık günah yani 30K (o zaman için)

Inno3D' ye mail attım bu konuda ve haklı olduğumu da belirtti oradaki cevap veren kişi...

MSI RTX 5070 Ti Shadow 3X OC kullanıyorum, şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. Üstelik Shadow serisi MSI'ın en üst modellerinden biri de değil; buna rağmen kart yük altında 60 dereceyi geçmiyor ve fan sesi konusunda da herhangi bir rahatsızlık yaşamadım. Ayrıca yaklaşık 2 yıldır MSI RTX 4080 Super Gaming X Trio kullanıyorum, o da 60-65 derece civarında çalışıyor. Bakımlarını yaptırsam muhtemelen daha da iyi durumda olur ama şu an için gerek görmüyorum.

Sizin yaşadığınız durum gerçekten kötü bir deneyim olmuş. Özellikle siyah ekran problemi yaşamanızdan sonra kartı değiştirme kararınızı anlayabiliyorum. Ancak sizin yaşadığınız sıcaklık ve stabilite sorunlarının doğrudan RTX 5070 Ti'ın genel bir problemi olduğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle kullandığınız INNO3D modeline veya o kartın özel durumuna bağlı bir sorun olabilir.

DLSS ve FSR konusunda da açıkçası herkesin beklentisi farklı. Ben şahsen yıllardır NVIDIA kullanıyorum ve şimdiye kadar memnun kaldım. AMD'nin özellikle fiyat/performans tarafında oldukça iyi işler çıkardığını kabul ediyorum. Sonuçta bütçe ve kullanım senaryosuna göre tercih yapmak gerekiyor.

Kısacası, sizin kartta yaşadığınız sorun talihsiz olmuş. Ben kendi kullandığım MSI 5070 Ti'da tam tersine oldukça memnunum ve sıcaklık konusunda hiçbir problem yaşamadım.

En ucuz MSI 5070 Ti 62K o fiyatlara 5080 satılıyordu birkaç ay önce :D
DLSS 4.5 ile FSR 4 arasında artık fark kalmadı neredeyse, zaten FSR4'ü açmıyorum bile gereksiz artık overkill oluyor.

Sorun NVIDIA 5070 Ti'dan çok aldığınız modelde gibi geldi bana. Bende 5070 Ti kullanıcısıyım ASUS Prime modeli kullanıyorum. Oyun fark etmeksizin açabildiğim en yüksek ayarlarda açıyorum tüm oyunları DLSS vesaire açmadan. Kartta en yüksek 63 derece gördüm ki benim odamda klima vesaire yok. Yakında inşaat olduğundan cam da açamıyorum, bir süre sonra odanın sıcaklığı artmaya başlıyor doğal olarak. Bu koşullar altında çalışan bir kart 63 dereceyi geçmiyorken sizinkinin o şekilde çalışması 5070 Ti'dan ziyade modelin sorunlu olabileceğini destekler nitelikte bence.

Tamamda konuyu okumadın mı dostum, ben bütün 5070 Ti'lar aynı demedim, en ucuz giriş 5070 Ti'yı almak yerine güzel bir MSI ASUS Gigabyte marka bir 9070XT almak daha iyi bir seçenek.

Macun pump out yapıyor bu modelde, ayrıca ASUS kadar başarılı değil soğutması. ASUS PTM ile gelmesi lazım, bu SFF modellerdeki macun pump out yapıyor. Karta bakım yapsa 5-10 derece düşerdi ama Furmark açıp da 65-70 çalışmasını beklemesi absürt olur. UV yapılıp kullanılacak kartlar bunlar, her modelin soğutması kendine has, fiyatı da ona göre olur genelde...

Detay vermemiş ama X3 OC modeli olsa bu tarzda sorun yaşamazdı, OC olmayan modelde VC yok, sorun kaynağı bu ve pump out...
1786985241933.webp

İade edilecek kartlar değil... Biraz bilinçli kullanıcı olmak lazım, tak çalıştır kafasından insanımız çıkamadı bir türlü. Astral almıyorsan 5 dakikanı ayırıp kart ile ilgilenmen lazım. INNO3D sıcak çalıştığı bilinen bir model, incelemelere kanmayın o yüzden. 1 yılı aşkın süre kullanmış zaten, pump out yapmış. Açıp bakımını yapsa sıfır kilometre kullanmaya devam edecekti.

Garantiden iade çıktı, bakımlık bir durum olsa yaparlardı herhalde.

Kart almadan önce teknik bilginiz yeterli değilse mutlaka araştırmanızı veya bilen birine danışmanızı öneririm. Özellikle SFF bir ekran kartı alıyorsanız, kompakt soğutma nedeniyle stok ayarlarda düşük sıcaklık ve düşük gürültü elde etmek her zaman kolay olmayabilir. NVIDIA ve AMD tarafında da geçerli olmak üzere, uygun bir undervolt ile güç tüketimini ve sıcaklıkları düşürmek SFF sistemlerde önemli bir avantaj sağlar.

Undervolt'la falan uğraşmak istemiyorum, ben aldığımda interneti altına üstüne getirdim kötü yorum yoktu, zaten 5000 serisi yeni çıkmıştı o zamanlar. Ve neden sıfır aldığım bir kartta undervolt yapacağım ki zaten?

Şöyle bir yorum yaptım diğer konuya. Bende 5080 var 5 saat aralıksız oynuyorum 58-70 fan arası genellikle %62 fanda 68-72 derece ki bende VC yok. Bence ayar yapılıp macun değişilirse sıfır sıkıntı. 5070 Ti daha az güç çekiyor. Giriş seviyesi hiçbir ürün, sadece ekran kartı değil ayar yapılmadan kullanılmaz. RAM bile ayarlandığında adam oluyor AM5'te mesela. Ekran kartı da böyle. Şu yorumumu okumanızı tavsiye ederim.

Garantiye gitti, iade kararı çıktı hocam. Garantisi süren kartın garanti etiketini yırtıp macun değişip tekrar aynı sorunu yaşarsam ne olacak? O kadar kolay değil yani.

Son düzenleme:
Ve neden sıfır aldığım bir kartta undervolt yapacağım ki zaten?
SFF yani küçük boyutlu kartların varoluş sebebi, kısıtlı hacme sahip mini kasalara sığabilmektir. Küçük bir soğutma bloğuna ve küçük fanlara 285-300W çeken bir tepe model çipi koyduğunuzda, o kartın stok ayarlarda 75-80 dereceleri görmesi ve fan sesi yapması normal.

Üreticiler her çipin silikon kalitesi eşit olmadığı için fabrikadan kartlara gereğinden fazla voltaj verir ki her sistemde stabil açılsın. 5 dakikalık bir UV işlemi, performanstan 1 FPS bile kaybetmeden o kartın güç tüketimini 50W, sıcaklığını 8-10 derece düşürür.

@anilx hocam size anlıyorum. Sinir etmiştir. Ben SFF ve VC olmayan kartın ne olacağını bilerek aldım. Şu fiyata peşine 10 taksit aldım. Diğer ay da son taksiti bitiyor. Beğenmezsem garanti süresi bittiğinde garantisi bitik sorunsuz kart diye satarım sarı sitede en kötü ihtimal mesela. Zaten fanlar %100' de 50.000- 60.000 saat dönebilir. Bozulmaz yani. Fiyat performans meselesi. Ben açtım içini değiştirdim garantiyi bozdum ama en kötü yukarıda dediğim gibi yaparım. Altına fan attım, kasam mesh Lancool 216 ve beni idare ediyor. Oyunlarda hiç bir şekilde 80 derece de görmüyorum %55-65 fan arasında genelde bazen 70.

Şu paraya tepe model bile olmayan 5070 Ti satıyorlardı mesela.

1786985949922.webp

Sff yani küçük boyutlu kartların varoluş sebebi, kısıtlı hacme sahip mini kasalara sığabilmektir. Küçük bir soğutma bloğuna ve küçük fanlara 285-300W çeken bir tepe model çipi koyduğunuzda, o kartın stok ayarlarda 75-80 dereceleri görmesi ve fan sesi yapması normal.

Üreticiler her çipin silikon kalitesi eşit olmadığı için fabrikadan kartlara gereğinden fazla voltaj verir ki her sistemde stabil açılsın. 5 dakikalık bir UV işlemi, performanstan 1 FPS bile kaybetmeden o kartın güç tüketimini 50W, sıcaklığını 8-10 derece düşürür.

Undervolt yaptığım halde MW3 falan çöküyordu bu arada.

1786986128790.webp

O kadar uğraş vereceğim falan işte undervolt falan(işe yaramadı, garantiden iade çıktı)
Onun yerine böyle uzanıp 1 saat RDR2 oynayıp dışarı çıkamayacak mıyım yani :LOL:

Ben de Inno3D 5070 Ti var, 0.820 mV, 2.6 GHz oyunda 50-55C geçmiyor, 180-200 W max.

Bunun gerekliliğini normal kullanıcılara anlatmak hayli zor... Silikona da çok bağlı bir durum ama stok halde kullanırsan muhtemelen konu sahibindeki gibi pump out yapıp black screen düşebilir... Garantide iade kararı çıkma sebebi de o muhtemelen.

O kadar uğraş vereceğim falan işte undervolt falan(işe yaramadı, garantiden iade çıktı)
Onun yerine böyle uzanıp 1 saat RDR2 oynayıp dışarı çıkamayacak mıyım yani :LOL:

Ekstra farklı bir sorun da olabilir, VRAM ya da veri yolu kaynaklı... İlk andan itibaren olup olmadığı da önemli tabii. İade kararı çıktığı için çok da üzerine düşünmeye gerek yok bence.

Ben de Inno3D 5070 Ti var, 0.820 mV, 2.6 GHz oyunda 50-55C geçmiyor, 180-200 W max.
Yani SFF bir kartı için şu değerler normal. Ben oyunda 72 dereceyi geçtiğini görmedim. Ben sizin kadar UV yapmadım, eşek gibi çalışsın kartın işi ne. Daha %80 power limit bassam 7-8 FPS düşer ve FurMark' ta bile 70leri geçmez. Ama Nvidia' nın belirlediği termal limitler belli hiç bir şey olmaz. Korkmaya gerek yok. Ayrıca FurMark bir 'power virus' olarak geçer. Şuan atacağım ekran görüntüsü dışında Requiem PT ve CP 2077 PT durumlarında yine 68-72 derece. Şuanda bir de yaz ayı hatırlatmak lazım. Artı benim kasa fanları epey kısık.

Şu attığım ekran görüntüsüne sıcaklık fazla diyenler olabilir ama VC olmayan SFF bir kart için FurMark testi gayet normaldir. Önemli olan gerçek hayattaki oyun deneyimi, oyunlarda 290W' ı geçmiyor. Maks 310W. 310W çektiğinde de 75-76 dereceyi geçmiyor.

Normalde saat hızı 2820 MHz' de Furmark ekran kartını tam takır çalıştıramadığı için saat hızı öyle gözüküyor bu arada. NV-UV ayarı da ekranda.

1786986268817.webp

Bunun gerekliliğini normal kullanıcılara anlatmak hayli zor... Silikona da çok bağlı bir durum ama stok halde kullanırsan muhtemelen konu sahibindeki gibi pump out yapıp Black screen düşebilir... Garantide iade kararı çıkma sebebi de o muhtemelen.

Ekstra farklı bir sorun da olabilir, VRAM'ya da veri yolu kaynaklı... İlk andan itibaren olup olmadığı da önemli tabii. İade kararı çıktığı için çok da üzerine düşünmeye gerek yok bence.

Abi 9070XT cillop gibi kart, bir tek Cyberpunk oynarken 500 FPS alamıyorum 250 alıyorum RT açık Ultra 2K'da, zaten 240Hz monitör var overkill 500FPS. Ama rahatladım yani ohh be.