Şans işte hocam. Bakalım distribütörün hizmet kalitesini de burada göreceğiz.
Servise yollanmasına karşıyım bu kartların genel olarak, çöp edip yollamazlarsa iyi. Sırf macun yenilemesi için mantıklı değil yani, gerekli özeni göstermeyecekleri muhakkak. Sonrasında THH ile uğraşman gerekecek, macun değişmekten aciz adamlar var. Macun kalitesizse Pump-out ihtimali var her daim, 1 yıl yeterli bir süre. Yüksek sıcaklığa maruz kalıyor bu kartlar, onun haricinde senin kartta soğutucu blok ince ve VC yok ise bir diğer problem o. Kartı ilk aldığında FurMark yaptıysan onun sonuçları ile kıyas et, başka türlü anlaşılmaz. Kartın arkasına yerleştirdiğin fan da muhtemelen aynı kalitede değil, etkisi sıfıra yakındır bu koşullar altında.
Ben kendi kartımda da 1 yıl sonrasında açıp kaliteli bir macun ile yeniledim, 5-10 derece fark etti çünkü Pump-out yapmıştı. Gainward, Inno, Palit gibi markaların giriş seviye kartları başarılı değil hem macun konusunda hem de soğutma performansı açısından. FurMark kıyaslanması çok mantıklı değil, internetteki testlere zaten ezelden beri güvenmiyorum. Her konu için geçerli bu. Kullanıcı kendi testini kendisi yapmalı.
@ShadowLegion Ortam farkı var.
UV yapıp kullanırsan problem olacağını sanmıyorum ama yetkiliye gönder, bir incelesinler. Umarım çöp etmezler kartı, yoksa THH uğraşman gerekli. Servise gönderip de adamakıllı macun yeniletebilene çok denk gelmedim, en son birine dandik bir macun sürüp birkaç vida eksik yollamışlardı kartı. Bu forumda da çokça örneği var.
Garanti ile uğraşmaktansa işinin ehli kimseler var piyasada, ücreti mukabilinde onlara bakım yaptırman lazım. Garantinin işi değil bakım hizmeti yani, yine 80 derece olacak sende muhtemelen. İşini düzgün yapmazsa 90 da olur ve kart kendini dahi kapar.