INNO3D RTX 5080 sıcaklık değerleri nasıl düşürülür?

1 yıllık kartın macunu kurumaz oyunlarda da 80 dereceyi görüyor musun?
Görmüyorum da kart tam yükte mükemmel kasa akışına rağmen thermal throttlinge giriyor. Bu normal değil ki hocam. Alt düzey kart olsa da %90 fanda saat hızı kısmaması lazım ama testi biraz daha bekletince kısıyor.

@Falconpolat şöyle ki mesela Kena:Bridge of Spirits ve Control gibi oyunlarda 350W çekiyor ve o zaman görüyorum evet.

Sordum hocam. Cevap gelsin bakalım. İlginiz için teşekkür ederim. Umarım en kısa sürede sorunumu çözebilirim.

Hocam, oda sıcaklığı da çok etki ediyor, onu da söyleyeyim. Benim kart o kadar çıkmıyor ama incelemelerde 66 falan geziyor sıcaklık ama inceleyene oda sıcaklığını sorunca 20 derece diyor. Benim oda yanıyor, o sıcaklıkta mümkünatı yok kalamaz. Sizin de öyleyse oda sıcaklığı normal diyorum. FurMark'da da her kart OC'de kalamıyor. Büyük kartlar bile 100 MHz kısıyor.Ben büyük kart dan gectim kücük aldım ama ısı ve ses diger kartıma göre hem sıcak hem de sesli.o yüzden kücük kartlar böyle çalışıyor.

Sizin karta baktım da hocam, o kart benim kartımdan da küçük. Kolay gelsin. 5080 o kadar küçük soğutucuya sığdıran INNO'ya buradan selamlarımı iletiyorum.

Son düzenleme:
Epey düzgün, tane tane her şeyi açıklayan ve bol ekli bir e-mail gönderdim distribütöre. Ayrıca, yarın mesai saatlerinde telefon ile de arayacağım. Umarım tüketici hakem heyetine vs. gitmeden bu sorunu çözerler.

Hocam garantisi bitmiş olsa ben yardım alarak sıvı metal bile uygulardım ama şimdi FalconPolat' ın dediği gibi sorun eğer macunda değilse yok yere garantiyi bozmuş olurdum.

Bir de eğer ola ki bir sorun yoksa ve kartın soğutması bu kadarsa, bu konuda bir şey yapamam sanırım ama buna onay verip tasarlayan INNO3D mühendisinin yatacak yeri yok. Beddua etmek istemiyorum ama...

Güç limiti kısınca da sorun ortadan kalkmıyor ki. %85 güç limitine getirdim 305-307W güç çekerken yine %60 fanda ve 76-77 derece.

Hocam, küçük olmasını anlıyorum fakat Vapor chamber olmaması büyük saçmalık.

Hocam, küçük olmasını anlıyorum fakat Vapor chamber olmaması büyük saçmalık.
Oyunlarda throttle yemedim hocam. Daha agresif UV de yapabilirim 2900 MHz'de değil de 2700 MHz' de çalıştırmayı deneyip ama bir tık eski ama grafiğe aşırı yük bindiren oyunlarda sürekli ben AfterBurner açıp takip etmek de istemiyorum.

Hocam UV yapmadan stock ayarlar da da öyleyse. Macun degişimi yapın etki edecek mi?

Hocam UV yapmadan stock ayarlar da da öyleyse. Macun degişimi yapın etki edecek mi?
Garantide yapsınlar hocam bakalım. Garanti bitene kadar ben bunu satıp 6080'e geçerim büyük ihtimalle Yapmazlarsa da taşırım Tüketici Hakem Heyetine artık.

Benim kartta bir sorun var diye düşünüyorum hocam. YT üzerinde inceleme buldum mesela ve kart gayet normal aralıklarda aslında. Kesinlikle bir sorun var. Ya macun, ya da baskı hatası. @user44 @Falconpolat @Atamyolundayız

Son düzenleme:
Bencede bir sorun var. Macunun bu hızla kuruyacağını düşünmüyorum soğutucu blokta bir hata olabilir.

Bencede bir sorun var. Macunun bu hızla kuruyacağını düşünmüyorum soğutucu blokta bir hata olabilir.
Şans işte hocam. Bakalım distribütörün hizmet kalitesini de burada göreceğiz.

Şans işte hocam. Bakalım distribütörün hizmet kalitesini de burada göreceğiz.

Servise yollanmasına karşıyım bu kartların genel olarak, çöp edip yollamazlarsa iyi. Sırf macun yenilemesi için mantıklı değil yani, gerekli özeni göstermeyecekleri muhakkak. Sonrasında THH ile uğraşman gerekecek, macun değişmekten aciz adamlar var. Macun kalitesizse Pump-out ihtimali var her daim, 1 yıl yeterli bir süre. Yüksek sıcaklığa maruz kalıyor bu kartlar, onun haricinde senin kartta soğutucu blok ince ve VC yok ise bir diğer problem o. Kartı ilk aldığında FurMark yaptıysan onun sonuçları ile kıyas et, başka türlü anlaşılmaz. Kartın arkasına yerleştirdiğin fan da muhtemelen aynı kalitede değil, etkisi sıfıra yakındır bu koşullar altında.

Ben kendi kartımda da 1 yıl sonrasında açıp kaliteli bir macun ile yeniledim, 5-10 derece fark etti çünkü Pump-out yapmıştı. Gainward, Inno, Palit gibi markaların giriş seviye kartları başarılı değil hem macun konusunda hem de soğutma performansı açısından. FurMark kıyaslanması çok mantıklı değil, internetteki testlere zaten ezelden beri güvenmiyorum. Her konu için geçerli bu. Kullanıcı kendi testini kendisi yapmalı. @ShadowLegion Ortam farkı var.

UV yapıp kullanırsan problem olacağını sanmıyorum ama yetkiliye gönder, bir incelesinler. Umarım çöp etmezler kartı, yoksa THH uğraşman gerekli. Servise gönderip de adamakıllı macun yeniletebilene çok denk gelmedim, en son birine dandik bir macun sürüp birkaç vida eksik yollamışlardı kartı. Bu forumda da çokça örneği var.

Garanti ile uğraşmaktansa işinin ehli kimseler var piyasada, ücreti mukabilinde onlara bakım yaptırman lazım. Garantinin işi değil bakım hizmeti yani, yine 80 derece olacak sende muhtemelen. İşini düzgün yapmazsa 90 da olur ve kart kendini dahi kapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…