INNO3D RTX 5080 sıcaklık değerleri nasıl düşürülür?

Kendim yapabilirim hocam zaten. CyroFuze 7 kargoya verildi. O gelsin kendim yapayım o halde.

Bir baskı hatası ya da soğutucu blokta başka bir durum varsa da ben bu adamların saptayabileceklerini zannetmiyorum, normal deyip gönderecekler raporda. Dediğin gibi VRAM'ler normal aralıkta, baskı problemi olsa VRAM'ler o derecede kalamaz. Kart giriş seviyesi, soğutması başarısız ve havalar ısındı. Kaliteli bir macunla yenilemesini yapıp kıyaslaman lazım. İnternetteki testlere çok fazla güvenme.

Zaten bir kez değiştirdikten sonra, en kötü 6 ayda bir bile değiştiririm hocam problem yok. İşte anlayan birisine gerek yoktur herhalde. Zamanında GTX 1080 Gaming X gibi tepe bir modeli bir kaç kez açıp yenilemiştim macunu.

Tamam hocam. Her zaman olduğu gibi ilgi ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Reelde sizi tanısam kaliteli bir yemek ısmarlıyıp sonrasında çay kahve muhabbet etmek isterdim

Moralim bozuk açıkçası ama umarım düzelir şu CyroFuze 7 geldikten sonra.

Ben sadece macun olayı için garantiye gönderilmesine karşıyım ama mesela kart kendini yük altında kapıyorsa vs. o halde mecburen göndereceksin yetkiliye. 80 dereceye normal diyecek adamlar çünkü, bana göre de normal. Oyunda bu şekilde olmayacak muhtemelen, UV ile kullanıyorsun zaten. Çok fazla değişken var ama giriş seviye kartlarda kullanılan macunlar yeterli kalitede değil. Sendeki sebep muhtemelen o. 5080 fazlasıyla ısınan bir kart. Soğutma bloğu ince sendeki modelin.

İçine sinmezse yine de gönderirsin ve bakım yaparlar ama bir sorun çıktığında ciddi uğraşman gerekecek. Gerekli özeni gösterirler mi bilinmez ya da hangi macunu kullanacaklar vs. belli değil.

Kapanma veya artifact vs. olmadı hocam.

İçine sinmezse yine de gönderirsin ve bakım yaparlar ama bir sorun çıktığında ciddi uğraşman gerekecek. Gerekli özeni gösterirler mi bilinmez ya da hangi macunu kullanacaklar vs. belli değil.
@Ayhan Dönmez ben direkt CyroFuze 7 aldım önerinizle ve halledeceğim. Umarım düzelir de sonuçları paylaşırım. Eğer düzelirse pad almam ve düzenli aralıklarla sürekli bakım yaparım.

Kapanma veya artifact vs. olmadı hocam.

Adamlara göre hiçbir sorun bulunamayacak zaten, bakım yapıp gönderirler sadece. Çok fazla kişi uğraştı garantide bu sebeple, bu forumda da birçok örneği var aklıma gelen ama şimdi onları etiketlemek istemiyorum. Birçoğu THH ile sonuçlandı, ücret iadesi ya da muadili ile değişim sağlandı ya da ek ücret talep edip üst model ile değişim olabiliyor. Firmanın işine hangisi geliyorsa ancak o şekilde davranıyor, senin biraz diş bilemene bakıyor süreç. Ben bu tarz içeriklerle uğraşmaktan çok sıkıldığımdan ya piyasadaki birkaç arkadaşa gönderirim bu saatten sonra emin olduğum ya da her zamanki gibi kendim bakımını yaparım. Kartta sorun olsa zaten kendini kapardı öyle bir durumda, şu an sende 10 derece sıcak çalışmasının sebebi başka dediğim gibi.

@ShadowLegion Buradaki kilit nokta da şu, bakım yapıldıktan sonra değerlerin düzelmesi gerekli. MX-4 kullanmamaları için dua edeceksin. 80 yerine 75 göreceksin mesela orada ama adam işini düzgün icra etmezse 80 yerine 85-90 göreceksin. O zaman daha farklı hadiseler ile uğraşman gerekecek. Tekte halledilebilecek basit bir olay gereksiz uzayacak yani. Bu firmaların garanti saçmalığı zaten yıllardır devam ediyor, o garanti etiketi muhabbetinin derhal kalkması lazım. Kullanıcıyı çok kısıtlayan bir mevzu.

Bu arada bu durumları yaşarken ve test yaparken bulunduğunuz konumun ve odanın sıcaklığı nedir hocam?
Biraz internette aynı kartın testlerine bakınca yük altında ortalama sıcaklıklarının 70-75 aralığında olduğu görülüyor. Elbette daha 1 yaşına basmamış kartın 80 dereceyi geçmemesi gerekir fakat ortam sıcaklığı yüksekse bu yaşanabilir.

Hocam kendim değiştireceğim. İngiltere'de arkadaşım var en kötü ona aldırırım düzgün bir şeyler yazın gelecek o zaman kadar macundan devam.

Hocam mesela sıcaklık değil. %90 veya %100fanda bile tutamaması problem. Eskişehir ilindeyim ve gayet serin çok sıcak bir vilayet değil.

O etiketin kesinlikle kalkması lazım, kullanıcı termal bakımı kendisi yapabilmeli. Termal bakım yaparken bir zarar verse belli oluyor zaten.
Zamanında Evga bunu yapmıştı fakat artık yok. XFX ve ASUS'ta çoğu bölgede izin veriyor aslında özellikle XFX ama Türkiye tarafındaki servisleri tam tersini yapıyor.

Kusura bakma hocam uykuluyum biraz meyve suyu olmuşum. %90 fanları fark etmedim. Hotspot görüyorum..

NVIDIA sağolsun hotspot verisini kaldırdı fakat 80 derecede %90 demek hotspot demektir. Bu durumla ilgili ilk önce garanti yolunu denemenizi öneririm çünkü macunla çözülmeyebilir, çip yüzeyinde veya blokta mikron seviyesinde hata yüzünden meydana gelir.
Eğer macun fabrikasyon olarak kötü sürülmüş veya pump out yaptığı için bu sorunu yaşıyorsanız şanslısınız ama yukarıda belirttiğim nedenlerdense işiniz zor, o kartı faz değişimli pad harici bir ürün kurtaramaz maalesef.
Aktif olarak kullandığım RX6600 XT modelinde de aynı sorun var, aklınıza gelebilecek her türlü üst seviye macunu denediğim hâlde çözemediğim sorunu helios ile ve termal putty ile çözebildim.

RX6600 XT modelinde de aynı sorun var, aklınıza gelebilecek her türlü üst seviye macunu denediğim hâlde çözemediğim sorunu helios ile ve termal putty ile çözebildim.
Thermal putty VRAM ler için diyorsunuz değil mi hocam? VRAMlerimin durumu iyi benim.
ilk önce garanti yolunu denemenizi öneririm
Şöyle bir durum var VRAMler iyi durumda. Yani soğuyor. Demek ki sorun GPU die'ın bloğa ısı aktarımında diye düşünmekteyim.

Hocam kendim değiştireceğim. İngiltere'de arkadaşım var en kötü ona aldırırım düzgün bir şeyler yazın gelecek o zaman kadar macundan devam.
Aldırmışken Thermal Grizzly Thermal Putty Advance veya Pro da aldırın. Ben basic modelini kullanıyorum o bile yeterli geliyor. Termal Pad saçmalığından da kurtulursunuz, maalesef ülkemizde doğru kalınlık, ezilme katsayısı ve sıcaklık iletimi değerlerinde pad bulmak bazen büyük eziyet olabiliyor.

Thermal putty VRAM ler için diyorsunuz değil mi hocam? VRAMlerimin durumu iyi benim.

Şöyle bir durum var VRAMler iyi durumda. Yani soğuyor. Demek ki sorun GPU die'ın bloğa ısı aktarımında diye düşünmekteyim.
İlerleyen süreç için diyorum hocam aldırın dursun bence bir kenarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…