Perşembe günü arkadaşa Galax gaming Pro 5080'li bir sistem toplayacağız. Toplayacağım arkadaş UV falan ne varsa yapalım dedi bakalım nasıl sonuçlarla karşılaşacağız.

İnternetten daha önce yapılan ayarlardan üç beş bir şey yapıp deneriz ama bakalım ne olacak. Normalde Afterburner üzerinden yapar geçerim ancak bu uygulama ile daha mı sağlıklı oluyor acaba.

Hani bu kartlarla pek oynamaya razı değilim ancak sıcaklık düşürmektense çektiği güç değerini minimize etmek dahah faydalı olur gibi geliyor.

Varsa önerileriniz alabilirim. 5080 için de 9800X3D için bir öneri varsa o da olur.

Perşembe günü arkadaşa Galax gaming Pro 5080'li bir sistem toplayacağız. Toplayacağım arkadaş UV falan ne varsa yapalım dedi bakalım nasıl sonuçlarla karşılaşacağız.

İnternetten daha önce yapılan ayarlardan üç beş bir şey yapıp deneriz ama bakalım ne olacak. Normalde Afterburner üzerinden yapar geçerim ancak bu uygulama ile daha mı sağlıklı oluyor acaba.

Hani bu kartlarla pek oynamaya razı değilim ancak sıcaklık düşürmektense çektiği güç değerini minimize etmek dahah faydalı olur gibi geliyor.

Varsa önerileriniz alabilirim. 5080 için de 9800X3D için bir öneri varsa o da olur.

Oynanıyor gayet yani işte günlük kullanım için güzel sonuçlar çıkıyor bir kere yap sonra programda tikliyorsun her PC açıldığında kendi kendine UV+OC basıyor daha az güçle stoktan %10 daha fazla performans.

@Ayhan Dönmez 3255 MHz Max.

1787096132204.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Silikondan silikona ayar değişir. @Yakuza nın NV-UV rehberi var. O yazılımdan yapın. 360W'lık kartı 250W'da çalıştırıyorum ve 2790 MHz , +500 MHz VRAM ile. İsterse MSI Lightening 5090 olsun ayar yapılmayan kart heba edilir. Giriş seviyesi veya tepe model fark etmez. Blackwell hayatınızda yiyeceğiniz en iyi tatlı gibi düşünün. Çip öyle iyi ki UV veya OC yapmadan olmaz.

@Ayhan Dönmez senin işin için gerekli olan işte burada.

Son düzenleme:
Silikondan silikona ayar değişir. @Yakuzanın NV-UV rehberi var. O yazılımdan yapın. 360W'lık kartı 250W'da çalıştırıyorum ve 2790 MHz, +500 MHz VRAM ile. İsterse MSI Lightening 5090 olsun ayar yapılmayan kart heba edilir. Giriş seviyesi veya tepe model fark etmez. Blackwell hayatınızda yiyeceğiniz en iyi tatlı gibi düşünün. Çip öyle iyi ki UV veya OC yapmadan olmaz.

5090'ıma ASUS ROG Matrix BIOS'u bastım, 3300+MHz yapıyorum şimdi diyor da biz ne yapalım.

@Ayhan Dönmez eldeki tek BIOS'lu mal ile ben 3225MHz efektif gördüğüme bile dua ettim, yalan yok.

Silikondan silikona ayar değişir. @Yakuza nın NV-UV rehberi var. O yazılımdan yapın. 360W'lık kartı 250W'da çalıştırıyorum ve 2790 MHz , +500 MHz VRAM ile. İsterse MSI Lightening 5090 olsun ayar yapılmayan kart heba edilir. Giriş seviyesi veya tepe model fark etmez. Blackwell hayatınızda yiyeceğiniz en iyi tatlı gibi düşünün. Çip öyle iyi ki UV veya OC yapmadan olmaz.

@ShadowLegion ...

@Ayhan Dönmez hocam 0.915 mV UV bastım, oyunlar da benim de geçmiyor 70 dereceyi. Ama 360 W'ı sınırda soğutuyor. Dışarıdayım ama detaylı bakayım yeni videoya.

@Ayhan Dönmez benim kart bayağı kötü ama tabii Recep Baltaş'ın videosunu görmem lazım. Fan RPM vs.

@Yakuza mVolt sürümünde problem varmış. 400 boost yedi. Belki ötesini de yer ama gerek yok. 142 FPS'den 146 FPS ortalama veriyor AC Black Flag Resynced. Ciddi ve free performans. Blackwell'e hayranım, maalesef.

@Ayhan Dönmez hocam 0.915 mV UV bastım oyunlar da benim de geçmiyor 70 dereceyi. Ama 360Wı sınırda soğutuyor. Dışarıdayım ama detaylı bakayım yeni videoya.

@Ayhan Dönmez benim kart bayağı kötü ama tabii Recep Baltaş ın videosunu görmem lazım. Fan RPM vs.

@Yakuza mVolt sürümünde problem varmış. 400 Boost yedi. Belki ötesini de yer ama gerek yok. 142 FPS'den 146 FPS ortalama veriyor AC Black Flag Resynced. Ciddi ve Free performans. Blackwell'e hayranım maalesef.

+400 xBar Cyberpunk'da PT açık MFG kapalıyken %5+FPS verdi direkt.

Artışın önemli kısmının kerameti xBAR'da, MHz artırmak da bir noktadan sonra işe yaramıyor (Azalan Verimler yasası/Diminishing Returns) bu xBAR kalan açığı kapatıyor.

5 FPS fazla almak için 800 Watt-1000 Watt üstüne ısı derdi çekmek istemez kimse.

Voltaj kökleyip üstüne mhz, onun da üstüne xBar-Sys basan adamlar benchmark'ta bir defalığına yüksek skor alıp tabelaya yerleşmek ve prestij için yapıyorlar.

Bu adamların genelinin günlük kullanımları oyun vs dahil hep UV+OC'li profillerdir. UV+OC'li profilinde 400xBar yedirebildiysen hayırlı uğurlu olsun, "keep scratchin' every last bit".

Son düzenleme:
+400 xBar Cyberpunk'da PT açık MFG kapalıyken %5+FPS verdi direkt.

Artışın önemli kısmının kerameti xBAR'da, MHz artırmak da bir noktadan sonra işe yaramıyor (Azalan Verimler yasası/Diminishing Returns) bu xBAR kalan açığı kapatıyor.

5 FPS fazla almak için 800 Watt-1000 Watt üstüne ısı derdi çekmek istemez kimse.

Voltaj kökleyip üstüne mhz, onun da üstüne xBar-Sys basan adamlar benchmark'ta bir defalığına yüksek skor alıp tabelaya yerleşmek ve prestij için yapıyorlar.

Bu adamların genelinin günlük kullanımları oyun vs dahil hep UV+OC'li profillerdir. UV+OC'li profilinde 400xBar yedirebildiysen hayırlı uğurlu olsun, "keep scratchin' every last bit".
Hocam 0.915 mV'ta tuttu gibi duruyor. AC Black Flag Resynced bencmarkında sorun yok mesela full RT + PT 400'de ama Tsushima crash yiyor. 150'ye kadar düştüm artık oyundan çıktım farklı oyuna geçtim. Bakalım 150 ile de crash yiyecek mi.