Benim kart 300W'ı soğutamıyor. Yani soğutuyor ama fan çok dönüyor. Şu anki 2850@915 +400 XBAR ve SYS iyi ama daha sessiz ve konfor için şaka gibi düşürmeyi ben de isterim 850'de.

Ekran kartının global profilini prefer maximum performance'de tutmana gerek yok bu arada. Bunu sağda solda öneriyorlar, yanlış(Oyun bazında olmalı) NVIDIA'nın zaten tonla bilinen oyun için oluşturulmuş hazır profilleri var oyunu algılıyor onu uyguluyor, büyük problemler olmadığı müddet ellenmemesi gerekiyor.

MSI Afterburner'den mesela fan stop mekanizması sende de varsa, Firmware üstüne profil yazdırabiliyorsun:

1787338539766.webp

Profilde yazan: 50 dereceye gelene kadar fanlar çalışmasın, 60 dereceye gelince %70, 70 dereceye gelince %100. Overclock profili bu sen daha sessiz profil ayarlarsın

Firmware 3 nodes yazıyor yukarıda, kartın üreticisi 3 tane ayar yaptırtmış, sen istersen mesela orada tikli olan use Firmware Control mode kaldırıp istediğin kadar nokta belirleyebiliyorsun ama bu sefer de fan sürekli çalışıyor ve min %30 olmak zorunda. Idle'da bile sürekli %30 fanı çalışan ve fan ömründen yiyen bir profile gerek yok o sebep ile use firmware tikli kalmalı direksiyon sende olmalı.

Masaüstü örnek :

0RPM 25-35w idle
1787339178349.webp

Son düzenleme:
@Yakuza gerçekten bu mümkün mü? yani boşta dan dönmeme işi? ben vbios atmak gerek sanıyordum hocam. Yani benim kartın kendinde zero fan modu yok. Hep %30da dönüyor ve bu beni rahatsız ediyor.

global profili de normale çekeceğim, tamamdır.

@Yakuza hocam yaptım ama halen %30' da dönüyor, yanlış mı yapmışım?

1787339943205.webp

@Yakuza Şuanda düzeldi. İnanamıyorum. Bunu bilmiyordum. Yani kartın kendi özelliğinde olması lazım, üst düzey karta sahip olmam gerek diye biliyordum hocam. Şuan oldu.

%0 ;

1787340029337.webp

Son düzenleme:
@Yakuza gerçekten bu mümkün mü? Yani boştadan dönmeme işi? Ben VBIOS atmak gerek sanıyordum hocam. Yani benim kartın kendinde Zero fan modu yok. Hep %30'da dönüyor ve bu beni rahatsız ediyor.

Global profili de normale çekeceğim, tamamdır.

@Yakuza hocam yaptım ama halen %30'da dönüyor, yanlış mı yapmışım?

Eki Görüntüle 274954

Kartın default Firmware'inde fan stop özelliği olmalı tabii, modlu BIOS atma işinde genelde millet Power limit kaldırma-voltaj artırma vs uğraşıyor kimsenin Zero Fan'ı iplediği bile yok, BIOS'a Zero fan profili basmayı bilen adam var mıdır o bile şüpheli.

1787340241995.webp

Kartın default Firmware'inde fan stop özelliği olmalı tabii, modlu BIOS atma işinde genelde millet Power limit kaldırma-voltaj artırma vs uğraşıyor kimsenin Zero Fan'ı iplediği bile yok, BIOS'a Zero fan profili basmayı bilen adam var mıdır o bile şüpheli.
Hocam şuan fan durdu. Anlık masaüstü;
Benim anlamadığım benim kartın VBIOS'unda bu zero fan varmıymış? O tiklediğimiz Use firmware control mode tam olarak ne iş yapıyor hocam?
1787340247757.webp

Hocam şuan fan durdu. Anlık masaüstü;
Benim anlamadığım benim kartın VBIOS'unda bu zero fan varmıymış? O tiklediğimiz Use firmware control mode tam olarak ne iş yapıyor hocam?
Eki Görüntüle 274957
Firmware'de zero fan özelliği varmış demek ki, gayet güzel. Bu mevzu da kapandı. :kalemtutanel:

Ekran kartının programını kurmana gerek kalmadan üreticinin ayarları ile buradan oynayabiliyorsun.

Firmware'de zero fan özelliği varmış demek ki, gayet güzel. Bu mevzu da kapandı. :kalemtutanel:

Ekran kartının programını kurmana gerek kalmadan üreticinin ayarları ile buradan oynayabiliyorsun.
Hocam teşekkür ederim. Artık kafam daha rahat.

@Yakuza hocam garip bir şekilde oyundan çıktım ve şuanda nedense dönüyor, dönmüyordu ilk zaman ne oldu şimdi acaba..

Son düzenleme:
Hocam teşekkür ederim. Artık kafam daha rahat.

@Yakuza hocam garip bir şekilde oyundan çıktım ve şu anda nedense dönüyor, dönmüyordu ilk zaman ne oldu şimdi acaba.

Ben de çıktım, 42 derece olmasına rağmen dönüyor biraz bekletiyor öyle sıfıra geçiyor bende.

2 dakikaya yakın bekletti öyle sıfır oldu.

PC resledim düzeldi. Şimdi çok hafif bir oyuna girdim 45 derece ama dönüyor garip, neyse yapacak bir şey yok...
Hotspot'a bak, 50 üstündeyse ondan dönüyor olabilir. Firmware çaktırmadan hotspot'a bakıyor olabilir.

Hotspot'a bak, 50 üstündeyse ondan dönüyor olabilir. Firmware çaktırmadan hotspot'a bakıyor olabilir.
Ben PC reslemedim işte 2 dakika 1100RPM'de döndü sonra sıfırladı.