Ruhlar alemi, bedenler, ahiret falan filan. Böyle bir şey olsa canlının ömrünü uzatabilir hatta sonsuz yapabiliriz, ayrıca ruh kavramının anlamını yitirmesi gibi sebepler bence.
Detaylar
Kim cevapladı?Yine bir alakasını göremedim hocam.
Ben yaşlandım, kanser oldum öleceğim. İslam dinini ele alalım. Ecelim gelmiş artık kaçış yok, ama ben kendimi yeni bir vücuda aktardım, ölümü es geçtim. Yani dindeki gibi bize döndürüleceksiniz kısmı nanay oluyor.
Ruh kavramına bakınca bir ruhu başka bir bedene bilgisayardan dosya kopyalar gibi transfer edemezsin, o senin ruhun, bedenine bağlı, ecelin geldiğinde ruh bedenden ayrılır. Ruhun bedenden ayrılması ölümdür. E şimdi kendimi yeni bir bedene aktardım diyelim, buradaki ruh ve ölüm kavramı da nanay oluyor.
Hocam çok ütopik bir konu. Ben bunu hep zihnimiz bilgisayara aktarırsak ki kısmını düşündüm ve bilgisayara aktardığımız zaman aslında ölümsüz olmuyor. Bedenimiz ve ruhumuz ölüyor. O bilgisayardaki de biz olmuyoruz.Ben yaşlandım, kanser oldum öleceğim. İslam dinini ele alalım. Ecelim gelmiş artık kaçış yok, ama ben kendimi yeni bir vücuda aktardım, ölümü es geçtim. Yani dindeki gibi bize döndürüleceksiniz kısmı nanay oluyor.
Ruh kavramına bakınca bir ruhu başka bir bedene bilgisayardan dosya kopyalar gibi transfer edemezsin, o senin ruhun, bedenine bağlı, ecelin geldiğinde ruh bedenden ayrılır. Ruhun bedenden ayrılması ölümdür. E şimdi kendimi yeni bir bedene aktardım diyelim, buradaki ruh ve ölüm kavramı da nanay oluyor.
Evet bu da mantıklı.
Bilgisayardaki şey, bizim zihnimizin özelliklerine sahip, aynı tercihlere ve bilgilere sahip bir kopya. Ancak diğer arkadaşların da dediği gibi beyin nakli gibi şeyler mümkün olsaydı (ki gelecekte bence mümkün olacak) işte o zaman bu iş çıkmaza girebilir.
Aslında sıfır bir beyine kendi beynimi aktarsam, tercihler, anılar, hayat tecrübeleri, ilgi alanları hepsi aynı olacağı için o beyinin vereceği kararlar benim kararlarım olmuş oluyor. Benim bir kopyam oluyor, benimle aynı düşünce ve fikir yapısına sahip, ancak o kopya ben olmuyorum.Ruh derken ne demek istediğine bağlı, birisinin anılarını teorik olarak beyni başka vücuda takarak aktarabilirsin.
Evet bu da mantıklı.
Bilgisayardaki şey, bizim zihnimizin özelliklerine sahip, aynı tercihlere ve bilgilere sahip bir kopya. Ancak diğer arkadaşların da dediği gibi beyin nakli gibi şeyler mümkün olsaydı (ki gelecekte bence mümkün olacak) işte o zaman bu iş çıkmaza girebilir.
Aslında sıfır bir beyine kendi beynimi aktarsam, tercihler, anılar, hayat tecrübeleri, ilgi alanları hepsi aynı olacağı için o beyinin vereceği kararlar benim kararlarım olmuş oluyor. Benim bir kopyam oluyor, benimle aynı düşünce ve fikir yapısına sahip, ancak o kopya ben olmuyorum.
Eğer senin beynini başka bir vücuda taşırsak aynen kaldığın yerden devam ediyorsun. Ancak kopyalarsak, senin ile aynı deneyimlere sahip bir kopyan oluyor.
Dine göre ruh ölmez. Ölüm, ruhun bedenden ayrılmasıdır. Ancak bilimsel olarak yoktur.
Heh işte aynı böyle.Eğer senin beynini başka bir vücuda taşırsak aynen kaldığın yerden devam ediyorsun. Ancak kopyalarsak, senin ile aynı deneyimlere sahip bir kopyan oluyor.
Hocam organların bir ömrü vardır. Eninde sonunda ölür yani. Beyin nakli anlamsız olur.Evet bu da mantıklı.
Şimdi objektif bir bakış açısı ile yorumlama yapalım.Hocam organların bir ömrü vardır. Eninde sonunda ölür yani. Beyin nakli anlamsız olur.
Şimdi burada beyin nakli yapalım.
Ben yaşamaya devam ederim. Niye? Çünkü yepyeni bir bedene aktarıldım. Kalp rahatsızlıkları, organ yetmezliği gibi sıkıntılar yok. Yaşlanan vücut gidiyor ve yerine sağlam bir vücut geliyor.
Bir de başka bir beyine veri transferi yapalım.
Burada benim görünüm olarak olmasa da zeka ve düşünce açısından bir ikizim oluyor. Ben ölürsem giderim, kalamam ama benim kopyam beni olduğum gibi aynı bir şekilde temsil edecek. Aynı benim düşüncelerime, fikirlerime, alışkanlıklarıma ve deneyimlerime sahip olacak ancak o ben olmayacağım.
Peki sana şunu desem. İnsan beyni, insanın hatıralarına ve deneyimlerine göre kıvrılır ve öyle kalır. Yani bu olamaz ki.Şimdi objektif bir bakış açısı ile yorumlama yapalım.
Şimdi burada beyin nakli yapalım.
Eki Görüntüle 62822
Ben yaşamaya devam ederim. Niye? Çünkü yepyeni bir bedene aktarıldım. Kalp rahatsızlıkları, organ yetmezliği gibi sıkıntılar yok. Yaşlanan vücut gidiyor ve yerine sağlam bir vücut geliyor.
Bir de başka bir beyine veri transferi yapalım.
Eki Görüntüle 62823
Burada benim görünüm olarak olmasa da zeka ve düşünce açısından bir ikizim oluyor. Ben ölürsem giderim, kalamam ama benim kopyam beni olduğum gibi aynı bir şekilde temsil edecek. Aynı benim düşüncelerime, fikirlerime, alışkanlıklarıma ve deneyimlerime sahip olacak ancak o ben olmayacağım.
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Game Garaj S67 | R5 7500F & RTX 5070 sistem 69.999 TL
- Fırsat Ekibi
-
R5 7500F & RX 9060 XT sistemin LoL'de 85 derece olması normal mi?
- burakmurat1
-
-
-
-