İnsanlar güvenemiyorlar çünkü. Bakıyorlar 30-40 yıllık markalar, belirli başarıları var. Müşterilerinin teminatı var. Game Garaj niye daha ucuza satıyor, markanın adı yok çünkü. Teminatı yok çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hani neden bilinmedik bir markadan laptop almalıyız onun sebebini de yaz istedim.

Yeni bir marka olduğu içindir herhalde. Ama ben de kullanıyorum çoğu konuda malum markalardan daha iyi modelleri var. F/P olarak da mükemmeller. Zamanla marka değeri artacaktır ama "yoh yaw alınmaz bu marka" diyenleri boğazlayasım geliyor.

Monster laptoplara da yıllarca çöp muamelesi yapıldı günümüzde ise bu olay daha ılımlı "Abra çöp ama Tulpar iyi" seviyesine evrildi. Tabii bunun yanında Monster muadillerininden %25 ucuzdu eskiden artık ya aynı paraya satılıyor ya daha pahalıya dolayısıyla bir albenisi kalmadı sadece "türküz abi" diye satış yapıyorlar. GameGaraj ise bu yolun başında olduğu için kar payından kısarak satış yapıyor büyük ihtimalle dolayısıyla şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Türk insanının kafasında hep şu vardır. Almışken 3-5 daha vereyim de bilindik marka alayım. Diğer fiyatlar ucuzken, 'bilindik marka' diye aldıkları ürün genellikle daha fazla paraya sırf marka diye satılıyor. Bunu GameGaraj illaki zamanı gelince aşacaktır. Aynı Monster'da olduğu gibi.

Orta veya yüksek bütçeli biri konuda gaming laptop istiyor. Direkt ben de Game Garaj yapıştırıyorum çünkü F/P olarak mükemmeller. Ama "yok ben ASUS, MSI, Lenovo istiyorum" diyorlar. Anlatıyorum niye daha iyi olduğunu "yok ben bilindik istiyorum" diyorlar. Sizce bu ön yargı neden? Cidden yeni bir marka olduğu için mi yoksa sizin farklı bir görüşünüz var mı?

Bu cihazlar ASUS TUF gibi yıllardır kullanılmış cihazlar değiller. ASUS TUF dediğinde herkes az çok ne olduğunu, kroniklerini bilir. Mesela Victus çok ısınıyordu, 16 serisi ile ısınma bitti dedik hall sensör çıktı başımıza. Hem Türk malı olmasıyla, hem nispeten yeni bir marka/modellere sahip olmasıyla hem de ucuz olmasıyla insanların aklında şüphe kalıyor. Zamanında Casper aldım başım dertten çıkmadı. Daha da Türk malı almam. ROG STRIX alırım parayı basar. Ya da TUF Gaming F16 alırım. Niye diye sorarsan mal belli yani başıma dert açmayacak. Zaten yüklü miktarda para ödeyerek alıyoruz ha birkaç ay fazla öderim en azından birkaç yıl daha fazla ve daha temiz kullanırım.

Monster Tulpar serisi bayağı sevildi, bu da buna opsiyonel bence. Ben Game Garaj ile Monster arasında kalsam yılların tecrübesi derim Tulpar alırım ama gamegaraja güvenemem maalesef.

ASUS ROG STRIX G16 alan adam bence pişman olmaz, ki alan kardeşimiz vardı forumda Game Garaj'dan geçti ses yok makinede diyor. 0 desibel gördüm ASUS ROG'da diyor. Ayrıca ASUS ROG'un atıyorum 2000 RPM hızı GameGaraj'ın 2000 RPM'inden çok çok daha sessiz diyor. Yani almışken sağlam mal alın ileride başınız ağrımasın hocalar. Ha tekelleşme olmamalı ama Türkiye'de zaten zor kazanıyoruz bir de başımıza dert açma potansiyeli olan ürüne boşa binlerce lira vermeyelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu cihazlar ASUS TUF gibi yıllardır kullanılmış cihazlar değiller. ASUS TUF dediğinde herkes az çok ne olduğunu, kroniklerini bilir. Mesela Victus çok ısınıyordu, 16 serisi ile ısınma bitti dedik hall sensör çıktı başımıza. Hem Türk malı olmasıyla, hem nispeten yeni bir marka/modellere sahip olmasıyla hem de ucuz olmasıyla insanların aklında şüphe kalıyor. Zamanında Casper aldım başım dertten çıkmadı. Daha da Türk malı almam. ROG STRIX alırım parayı basar. Ya da TUF gaming F16 alırım. Niye diye sorarsan mal belli yani başıma dert açmayacak. Zaten yüklü miktarda para ödeyerek alıyoruz ha birkaç ay fazla öderim en azından birkaç yıl daha fazla ve daha temiz kullanırım.

Monster Tulpar serisi bayağı sevildi, bu da buna opsiyonel bence. Ben GameGaraj ile Monster arasında kalsam yılların tecrübesi derim Tulpar alırım ama gamegaraja güvenemem maalesef.

ASUS ROG STRIX G16 alan adam bence pişman olmaz, ki alan kardeşimiz vardı forumda GameGaraj'dan geçti ses yok makinede diyor. 0 desibel gördüm ASUS ROG'da diyor. Ayrıca ASUS ROG'un atıyorum 2000 RPM hızı GameGaraj'ın 2000 RPM'inden çok çok daha sessiz diyor. Yani almışken sağlam mal alın ileride başınız ağrımasın hocalar. Ha tekelleşme olmamalı ama Türkiye'de zaten zor kazanıyoruz bir de başımıza dert açma potansiyeli olan ürüne boşa binlerce lira vermeyelim.

2022'de aldım ben ASUS ROG serisi laptopumu, hâlâ kullanıyorum bir kere bana mısın demedi ya. İç temizliğini sık yapıyorum, termal macuna dokunmadım bile. Ama Game Garaj alır mıyım? Almam.

2022'de aldım ben ASUS ROG serisi laptopumu, hâlâ kullanıyorum bir kere bana mısın demedi ya. İç temizliğini sık yapıyorum, termal macuna dokunmadım bile. Ama GameGaraj alır mıyım? Almam.

Termal macuna(sıvı metal değilse) dokun lütfen. Çünkü belirli bir süre sonra katılaşıyor çıkartman zorlaşır. Çıkartayım derken belki bloku falan yamultursun ileride. En azından 2 senede bir macun yenilenmeli. Yoksa katılaşıyor.

Orta veya yüksek bütçeli biri konuda gaming laptop istiyor. Direkt ben de Game Garaj yapıştırıyorum çünkü F/P olarak mükemmeller. Ama "yok ben ASUS, MSI, Lenovo istiyorum" diyorlar. Anlatıyorum niye daha iyi olduğunu "yok ben bilindik istiyorum" diyorlar. Sizce bu ön yargı neden? Cidden yeni bir marka olduğu için mi yoksa sizin farklı bir görüşünüz var mı?
Casper,Exper ve Monster(eski) gibi markalardan dolayı insanların yerli piyasaya ön yargılı veya yeni bir markaya güvenme konusunda endişeli olmaları gayet olağan bir durum.Üstüne maddi şartlarda eklenince iş çıkmaza düşebiliyor.GameGaraj laptoplarda göz gezdirmiştim son nesil ürünleri gayet güzel adamlar BIOS için bile uğraşmış bir çocuğun bile anlayabileceği seviyeye düşürmüşler.Diğer markalarda malum özellikle Casper(tecrübe ile sabit fanboylardan nefret ettim) kendimde kullanmıştım ve cidden berbat bir deneyim oldu.Bu nedenle sonraki tercihimi Asus'dan yana kullanıp kasaya geçtim.Ek olarak servis tarafında yerli/yabancı baş ağrısı olabiliyor ülkemizde heleki yerli markalarda durum daha vahim.