İnsanlar iyi midir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heitaus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 983
  • Etiketler Etiketler
    insanlar iyi
Bu çıkarlar için çocuğunu seven anne var mıdır, tabi ki vardır. Ancak her annenin ben bu şekilde olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten çocuğuna inanılmaz bağlı ve onunu tırnağına bile zarar gelse kendine dert edecek anneler var. Kendi annemden de biliyorum bunu. Olay ne yalnız "Allah rızası", ne "Soy devam ettirme", ne de babama yaranma. E zaten bu niyetin kolayca anlaşılabileceği bir yaştayım

Yoktan bir şeyler var edilemez ki zaten, yoktan yere birine aşık olmazsın ya da yoktan yere birine yardım edip iyi biri olmaya çalışmazsın. Temelde illa ki bir neden/çıkar olacaktır, bazen bunu biliriz bazen de bilmeyiz.

Mesela insanlar niye arkadaşlık kurar? Yalnız kalmamak için, aynı kafada olduğu insanlarla takılmak için falan filan bayağı uzar böyle. Bir noktadan sonra çıkarlar değişir ya da eskisi gibi göz önüne alınacak bir duruma gelmez ama hiçbir şey de nedensiz/çıkarsız yere başlamaz.
Bence.

Anlayabilecek yaşta değilmişsiniz demek ki. Benim verdiğim üç örnek sadece örnek, bu örnekler sonsuz olarak genişletilebilir. Bu üçü olmayabilir ama mutlaka çıkar vardır. Çıkar değişir ama çıkarın kendisi her zaman vardır. Ki bunu yazdım.

Ortak çıkar soyu devam ettirme, diğerleri insanların yüklediği anlamlar. Annelik içgüdüsü doğal bir şey.

Ortak çıkar soyu devam ettirme, diğerleri insanların yüklediği anlamlar. Annelik içgüdüsü doğal bir şey.
Değil. İçgüdüden gelseydi sokaktaki çöplere doğan çocuk bırakılmazdı. Çocuk bardak kırıldı diye terlikle/sopayla/süpürgeyle dövülmezdi.

Değil. İçgüdüden gelseydi sokaktaki çöplere doğan çocuk bırakılmazdı. Çocuk bardak kırıldı diye terlikle/sopayla/süpürgeyle dövülmezdi.
Ona bakarsan diğer yavrular daha rahat beslensin diye yavrusunu yuvadan atan anne kuşlara ne demeli? Tabi bahsettiğin kişilerde psikolojik bir sıkıntı kesinlikle vardır. Annelik ile bahsettiğin şeyin alakası yok.

Tam tersi de söylenebilir. Annelik içgüdüsü olmasaydı bu kadar emek vermezlerdi.

Ona bakarsan diğer yavrular daha rahat beslensin diye yavrusunu yuvadan atan anne kuşlara ne demeli? Tabi bahsettiğin kişilerde psikolojik bir sıkıntı kesinlikle vardır.
Hayatta kalma. On tane yavruya bakabilecek besin yok, olsa bile kuş 10 yavruya yetecek besini getiremez yuvasına.

Tam tersi de söylenebilir. Annelik içgüdüsü olmasaydı bu kadar emek vermezlerdi.
Yaşlanacağında bakmanı bekleyerek yatırım yapıyor doğal olarak, ağzından direkt cümle olarak asla alamazsınız tabii. Hayata gerçekçi değil de duygusal bakanlar için tabii annelik içgüdüsü.

Bunca emeğe ve zorluğa neden katlansın eğer annelik içgüdüsü yoksa?

Bunların sebebi annelik içgüdüsü olmaması değil, o bahsettiğiniz annelerin psikolojik olarak hasta olması. Yaşadığı psikolojik sorunlar o annelik içgüdüsünü bastırıyor olabilir bence. Tabii siz de haklı olabilirsiniz, ben burada kesin bir bilgi sahibi değilim sadece kendi düşüncemi ve inanmak istediğimi belirtiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…