Merhaba, bu felsefe konusuna girer mi emin değilim ama sizce istenip gerçekleşmeyen bir işin sonunda daha güzel bir şey olabilir mi?

Her şeyin gerçekleşmesi gerekmez; kimi zaman gerçekleşmeyen şey, başka bir ihtimale yer açar. O şey de güzel bir şeyde olabilir kötü bir şeyde.

Benim şahsi fikrim tabii bu biz bilmesek de bazı şeylerin yaşandığı ve bunların diğerleriyle çakışma potansiyeli olduğudur. Boyle bir seyler yasandiginda genelde "olanda bir hayır olmayanda bin hayır vardır" derim.

Eğer bir şey olması gerekiyorsa bütün evren bunun için uğraşıyor eğer bir şey olmayacaksa bütün evren olmaması için çalışıyor ,bu tarz durumlarda böyle düşünüyorum ben.

Felsefenin konusu olabilmesi için biraz daha spesifik olması ve anlayışa katkı sağlaması gerekir. Bu hâliyle, olabilir ya da olmayabilir. Ya da hangi olay? Veya olsa ne olur? Olmasa ne olur?

Merhaba, bu felsefe konusuna girer mi emin değilim, ama sizce istenip gerçekleşmeyen bir işin sonunda daha güzel bir şey olabilir mi?
Bilinmezlik.

Açıkçası, iyi ve kötü biraz nahoş fakat esaslı bir ayrımdır. Bu ayrım için geçerli olan bence (ilişkiler hakkında), birisi sana iyi gelmiyorsa hayatından def etmen gerekir. Acıyla bir insanı sevmek bir insana bağlandığını zannetmek direkt bir asalakça davranış örneğidir. Birini sürekli düşünüyor ve güvenmiyorsan biraz gelişmen gerekir. Fakat daha zor bir durumda isen ayrılırsın. Çünkü bu kendin için en iyi olandır.