İnsanlar iyi midir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heitaus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 983
  • Etiketler Etiketler
    insanlar iyi
Objektif ve detaylı düşününce dedikleriniz mantıklı geldi yahu. Hayat çok garip vallahi, anne bile çıkarsız evlat bakmazmış
Herkes istediğini düşünebilir. Hayat tecrübeniz de size bir şeyleri gösterecek. Yaşınızı bilmiyorum fakat okul hayatındaysanız ve iş hayatına atılınca birçok şeyin farkına varırsınız. Mezuna bile kalsanız ailenizden "çalış" seslerinin yükseldiğini görmeye başlayabilirsiniz. Eğer çalışıyorsanız ve işsiz kalırsanız evdekilerin tavrının nasıl 180 derece değiştiğini görürsünüz. Hiçbir şeye hazırlıklı olamazsınız tam olarak ama herkes çıkarcıdır diye bakarsanız ve siz de çıkar gözetirseniz birçok durumdan karlı veya az zararlı çıkarsınız.

İyi olanları da var ama baya nadir denk geliyor. Hayatımda 6-7 iyi insan var ve ben mutluyum.

Sorduğum sorunun cevabını alamadım. Her aile aynı değil ve dediğinizin bir alakası yok. Annelik içgüdüsünden bahsediyoruz, nasıl hayvanlarda birbirini koruma duygusu varsa ve doğada en uyumlu hayvan hayatta kalıyorsa annelik içgüdüsü de öyledir. Kötü ebeveynlerin olduğu gibi iyi ebeveynlerde var.

İyi ve Kötü'ye "Fayda" ve "Zarar" demek daha doğru olur sanki.

Çoğu insan kendi çıkarını düşünse de kişiden kişiye değişir bence, sonuçta dünyada 10 milyar insan var.

İnsanlar gridir.

Çıkarlarına, etik değerlerine ve vicdanına bağlı olarak "iyi eylem" veya "kötü eylem" yapar. Ancak bunları yapmak insanı tamamen "iyilik timsali" veya "kötülük timsali" yapmaz. Sadece "iyi / kötü eylem" arasında seçimler yapan bir varlık yapar, mutlak iyi sanılan şeyler iyi değildir, mutlak kötü sanılan şeyler de kötü değildir. Zamana, mekana ve şartlara bağlı olarak bu kavramlar değişkenlik gösterir ve çok esnektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…