Bruhistan

Başarılı
Merhaba, bu açıkçası beni sinir eden durum. İnsanlar neden otoriter/totaliter yönetiminden bu kadar korkuyorlar? Neden gelip geçici liderlerden korkup ona tanrı/üst düzey varlık gibi görüyorlar? Mesela kendi yaşadığım ülkemden örnek vereyim, Türkmenistan. Nasıl bir ülke olduğunu az çok biliyorsunuz sanırım. Her yerde başkanın fotoğrafları var filan. Ulan adam kafasına göre yasaklama/kısıtlama getiriyor ses çıkmıyor zam yapıyor halktan gene de ses çıkmıyor. Konusu açılsa ödleri patlayıp karşısındakini susturuyor. TV yayınlarında 7/24 öve öve bitiremiyorlar. Haberlerde 3 kelimenin biri sadece övgü. Haberdeki insanlar sadece alkışlıyorlar akıllara zarar be. Fikrini belirtsen gözaltına alıp 2 ay yok hapse tıkmalar. Hatırlıyorum 4 ay önce okulda hukuk dersi görüyorduk işte derste fikirlerinizi belirtebilirsiniz demişti hocamız. İşte bende "Neden ülkemiz kapalı yasaklarla dolu hocam?" dediğimde hukuk hocası beni azarlayıp müdüre götürmüştü. Eğitim sistemi Allah'a emanet. Yalan dolan bilgiler yeni nesilin beyinlerini yıkıyorlar be. Dışarıdan görüyorum insanlar birer "koyun" resmen. Ulan be adam ülken yerinde sayıyor halk ise "Salak mısın biz şükrediyoruz halimize" diyor. Şükür ede ede bu hale düştüler. Ulan adam orta parmağını gösterse alkışlayacak kadar cahil bunlar. Bu insanlar neden bu kadar korkuyorlar neden?

Not: Biraz yazarken öfkelenmiş olabilirim kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitimsiz halk + toplumcu halk = fakirlik ve özgür olamamak. Konu yüzeysel olarak bu kadar basit anlatılabilsede konu aslında daha farklı, burada uzun uzun yazmak isterdim ancak değişecek bir mevzu yok, çünkü yüzeysel olacak yine ancak 'her halk hak ettiği gibi yönetilir' sözü aklımızdan çıkmamalı, bu durumda siz farklı ülkelere gidebilir özgür olabilir ya da orada mücadele edebilirsiniz.

Grup halinde geziyorlar, maddi imkanları çok, bağlantıları çok, güçlü destekleyicileri var. İnsanlarda da suç var. Öncelikle herkes çıkarcı ve birbirini ezme peşinde arkadaşlar. Gerek açık aramakta, gerek dalga geçmekte, gerek kin kusma da üstümüze yoktur.

Biz toplum olarak gerçekten bir olamayız bu saatten sonra.

Son düzenleme:
Tüm maddi güç iktidarın elinde, açıkçası ben seçimle değişim olacağını sanmıyorum. Hele ki Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaşa siyasi yasak gelir önleri kapanırsa üstü kapalı hanedanlığa geçiyoruz demektir. Osmanlı döneminde hanedan hep halkı sömürmüş hep yabancılar Sırplar Yunan Ermeniler romanlar vs hep sefa sürmüş Türkler sefalet çekmiş şimdi de Suriyeli ar*plar ve Ruslar sefa sürüyor yine biz Türkler sürünüyoruz. Halkın %51'ini satın aldığı için yani üstü kapalı ahlaksızlık yaptığı için çok ama çok kötü günler bizi bekliyor gibi.

Türk ve Ortadoğu ülkelerinde ki insanlar cahil bırakıldı, bunu anlamak için çok bilge biri olmana gerek yok. Mesela Avrupa ülkelerine baktığında hiçbir başkan kimse kalıcı değil, halkın refahı her şeyden önemli. Ama Maalesef ki hocam Türk ve Ortadoğu ülkelerinde ki yöneticiler ülkenin başına resmen çökmüş. Devleti kendi tapulu malı gibi görüyor istediğini yapıyor kimse de sesini çıkarmıyor. Çünkü bunlar dini kullanıyor.

Dedikleriniz de birisini çok iyi hatırlattı 🤣, aynı şeyleri yapıyor millete.

Cropped_rte-2.webp

İşte bizim ülkede de kendi oylarıyla başa getirdikleri kişiye tapmayı çok seviyorlar reis reis diye eziyette etse ekonomiyi de batırsa çünkü hepsi sözde ''şöyle osmanlının torunuyuz hüloğğ'' diyen padişah zihniyeti oldukları için 22 yıldır malum adama bayılıyorlar koyunlar, allah, din, kitap diye bu kadar kandırmak kolay bu insanları, Atam bize kula kul olmamayı öğretti, bu cahiller kula kul kaldı, hırsız da olsa yine reis diyen birisi vardı fotoyu bulamadım, bunların zihniyeti böyle işte.

Son düzenleme:
Dedikleriniz de birisini çok iyi hatırlattı 🤣, aynı şeyleri yapıyor millete.

İşte bizim ülkede de kendi oylarıyla başa getirdikleri kişiye tapmayı çok seviyorlar reis reis diye eziyette etse ekonomiyi de batırsa çünkü hepsi sözde ''şöyle osmanlının torunuyuz hüloğğ'' diyen padişah zihniyeti oldukları için 22 yıldır malum adama bayılıyorlar koyunlar, allah, din, kitap diye bu kadar kandırmak kolay bu insanları, Atam bize kula kul olmamayı öğretti, bu cahiller kula kul kaldı, hırsız da olsa yine reis diyen birisi vardı fotoyu bulamadım, bunların zihniyeti böyle işte.
Rica etsem şu fotoğrafı sansürler misin ? Ya da hassas içerik seçeneği varsa ekler misin ?
Kanepeye kustum yanlışlıkla.

Rica etsem şu fotoğrafı sansürler misin ? Ya da hassas içerik seçeneği varsa ekler misin ?
Kanepeye kustum yanlışlıkla.
Hocam bende kustum koyarken ayıptır söylemesi, bu kadar mide bulandırıcı bir foto hayatımda görmedim ben 😁, hocam istek üzerine sansür koydum.

Son düzenleme: