Bruhistan
Başarılı
Merhaba, bu açıkçası beni sinir eden durum. İnsanlar neden otoriter/totaliter yönetiminden bu kadar korkuyorlar? Neden gelip geçici liderlerden korkup ona tanrı/üst düzey varlık gibi görüyorlar? Mesela kendi yaşadığım ülkemden örnek vereyim, Türkmenistan. Nasıl bir ülke olduğunu az çok biliyorsunuz sanırım. Her yerde başkanın fotoğrafları var filan. Ulan adam kafasına göre yasaklama/kısıtlama getiriyor ses çıkmıyor zam yapıyor halktan gene de ses çıkmıyor. Konusu açılsa ödleri patlayıp karşısındakini susturuyor. TV yayınlarında 7/24 öve öve bitiremiyorlar. Haberlerde 3 kelimenin biri sadece övgü. Haberdeki insanlar sadece alkışlıyorlar akıllara zarar be. Fikrini belirtsen gözaltına alıp 2 ay yok hapse tıkmalar. Hatırlıyorum 4 ay önce okulda hukuk dersi görüyorduk işte derste fikirlerinizi belirtebilirsiniz demişti hocamız. İşte bende "Neden ülkemiz kapalı yasaklarla dolu hocam?" dediğimde hukuk hocası beni azarlayıp müdüre götürmüştü. Eğitim sistemi Allah'a emanet. Yalan dolan bilgiler yeni nesilin beyinlerini yıkıyorlar be. Dışarıdan görüyorum insanlar birer "koyun" resmen. Ulan be adam ülken yerinde sayıyor halk ise "Salak mısın biz şükrediyoruz halimize" diyor. Şükür ede ede bu hale düştüler. Ulan adam orta parmağını gösterse alkışlayacak kadar cahil bunlar. Bu insanlar neden bu kadar korkuyorlar neden?
Not: Biraz yazarken öfkelenmiş olabilirim kusura bakmayın.
Not: Biraz yazarken öfkelenmiş olabilirim kusura bakmayın.
Son düzenleyen: Moderatör: