Hocam şu an netlerim 70 TYT 20 AYT civarında. Sınava kadar sağlam çalışıp ilk senemde hemşirelik bölümüne gidebilirim diye düşünüyorum. Ama bir yanım da hemşirelik okursan pişman olursun gelecek hayatin boyunca hemşire olacaksın diyor. Hemşirelik benlik meslek değil ama mezuna kalmaktan korkuyorum. Sizce kendime bir sans daha verip bu sene mezuna kalsam mi? Ailem seneye de bir aksilik çıkar yapamazsan bir sonraki sene yeni müfredat o yüzden bırakma mezuna ne gelirse git diyor. Çok kararsızım. Bazen bu seneyi bırakıp şimdiden TYT fen ve matematik kısmına sıfırdan sağlam başlayıp temmuz sonuna kadar bitirmeyi kalan sürede de Full AYT çalışmayi dusunuyorum.
Ben seninle aynı durumdayım. Sadece 15 tyt fazlam var. Onun dışında netlerimiz aynı. Ben bugün itibarıyla ders çalışmayı bıraktım. Sınava 15 gün kaldı, netler kötü, 20 AYT yapıyorum. O yüzden saldım ben.

Bence sen de, yani ikinci veya üçüncü mezun senen değilse, mezuna kal. 12. sınıftaysan kesinlikle kal bence. Tabii ailevi bir sıkıntı çıkmayacaksa.

Müfredat konusunda da bence çok takmaya gerek yok. Sınav sistemi değişmeyecek. Bakana sordular, ben de kesitini görmüştüm. Sınav sistemiyle ilgili bir değişiklik olmayacağını söylemişti. Kaldı ki olsa ne yazar? Gelecek sene için bir değişiklik yok. Nasıl olsa çalışan adam yine çalışacak, çalışmayacak olan yine çalışmayacak.

Ben de yarından itibaren TYT tekrarına başlayacağım. Bir ya da iki ay boyunca TYT'yi her ders için tekrar edeceğim, en temel kaynaklarla. Ardından geri kalan bir yılda tamamen AYT'ye ağırlık verip ilerleyeceğim.

Hocam şu an netlerim 70 TYT 20 AYT civarında. Sınava kadar sağlam çalışıp ilk senemde hemşirelik bölümüne gidebilirim diye düşünüyorum. Ama bir yanım da hemşirelik okursan pişman olursun gelecek hayatin boyunca hemşire olacaksın diyor. Hemşirelik benlik meslek değil ama mezuna kalmaktan korkuyorum. Sizce kendime bir sans daha verip bu sene mezuna kalsam mi? Ailem seneye de bir aksilik çıkar yapamazsan bir sonraki sene yeni müfredat o yüzden bırakma mezuna ne gelirse git diyor. Çok kararsızım. Bazen bu seneyi bırakıp şimdiden TYT fen ve matematik kısmına sıfırdan sağlam başlayıp temmuz sonuna kadar bitirmeyi kalan sürede de Full AYT çalışmayi dusunuyorum.
Hangi işi seviyorsan onu yap. O yüzden naçizane tavsiyem mezuna bırakman olur. Ben sırf sevdiğim işi yapabilmek için sadece 5 tercih yapmıştım. Kontenjanlar anormal bir şekilde azalınca açıkta kaldım.

Mezuna kalmanın zorluğu kişiden kişiye değişir. Benim için olan zorluğun tümü üniversiteye gidebilecekken kel kafalı bir onun bunun kişisinin kontenjan azaltmasından ötürü 1 yıl daha oturup çalışmam oldu. Yahu 178 binden 139 bine çekti sona yazdığım üni. Sıralama anlamında 1000 kişi var. Belki de bir kişi o üniyi yazmasa şu an 1. Sınıfım bitiyordu. Kader diyelim. Biraz iç dökme gibi oldu hakkını helal et. Çok doluyum.

Ama mezuna kalınca şunu anladım ki geçen sene her şeyi yarım yamalak öğrenmişim. Özellikle de AYT Fen kısmında çok belirgin bir şekilde fark ettim. Geçen sene bir soruyu yapıyordum ama mantığını bilmiyordum. Şu an mantığını da kavradığım için özgün soru çıkarsa yapabiliyorum.

Mezuna kalırsan tek atımlık kurşunun olduğunu unutma. Sonrasında sınav sistemi değişecek.

AYT fen candır kalan sürede 30 nete bile çıkılır fende. Denemelerde sorulan fen soruları genelde daha karışık ve zor oluyor. Denemelerde yapabiliyorsan YKS'de daha rahat yaparsın. Bu yüzden çalışmayı bırakma. :güç:

Haftaya 24 saatlik işletmelerde mesleki eğitim sınavım var. Sorular verilmiyor. Lise 1'den lise 4'e falan kadar olan yerlerden sorumluyum. Sınavı geçemezsem sınıfı geçemem. Onun dışında sınavdan kötü alırsam okul ortalamam çakılıyor. Hem staja da gidiyorum. Hocam nasıl yetişeyim her birine? Artık bünye kaldırmıyor.

Benim naçizane tavsiyem; aileniz size sonuna kadar güveniyor ve maddi manevi sorunlarınız yoksa kalın. Ben 12'de zorla dershaneye gönderildim. Bu iş bu sene bitecek dediler. O sene sevgilim vs. vardı, ailemin baskısı, kızın beni aldatması derken kendimi kaybettim, çalışmadım.
Geçen sene dershaneye gittim isteyerek, aralığa kadar harika bir şekilde ders çalışıp dershanede 200'den sıralamayı 40'lara kadar çektim.
Sonra ailemle bir sorun yaşadım ve her şey orada koptu. 1 ay kadar parasız gezdim, sigara içiyordum zorla bıraktırdılar. Bir baktım stresten ve sürekli sınav baskısı sebebiyle bir arkadaşım veya bir dostumla kahve içemez hale geldim. En sonunda 10 kilo almışım; yemeğe sarıp. Sonra yazın olunca 15 oldu, şu an artı 20 kilo.
Eylül gibi işten çıktım ve bel fıtığı ile mücadele başladı. Gözlük almıştık (8 numara) sürekli elimde kalıyordu vs. vs. sonra ev beni bunaltmaya başladı. Aralığa kadar iyi kötü TYT bitti. Fen eksikti, ocak bitene kadar sallamasyon bir çalışma ile şubata geçtik.
Diş çekimi oldu 20'lik, 3 hafta boyunca deli gibi ağrıdı. Sonra köye gittik, bir süre durduk. Geldi mart, ben AYT başladım çalışıyorum, başlar iyi gidiyordu bir anda AYT matematik afallamaya başladım, parabol sularında.
Diş kanal tedavisi başlandı, travma geçirdim desem yeridir, 4 kez gittim dolgu ile. Adam bana anestezi vermeden kanal yaptı, sinirlere dokundu. 2 hafta dişim zonkladı.
Ben de çalışmayı saldım, o günden sonra devamı gelmedi, istesem de psikolojik olarak evde durmak bana yaramadı.
Şu an 14 gün var ve OBP kırık.
Ne yaparsam yapayım büyük ihtimalle istediğim elektrik elektronik mühendisliği gelmeyecek. Ben de sadece şu an 4 senelik bir bölüm gelsin diye ders çalışıyorum mecburi. Babam çalışıyor, biliyor bir yere kadar da öyleydi. Şu an ona belli etmiyorum ancak durumum vahim.
Yani diyeceğim; eğer sorunsuz mezun senesi geçirecekseniz kalın.
Benim gibi dolmuş ve biriyseniz kalmayın, ailemi çok seviyorum ama hayatta her şeyimi sınava göre ayarladılar.
Baksan ki imkanlar da normal, "profesör" olmak için elzem bir şey olmadı.
Ancak olan oldu.
Nasip, kısmet ve kader.
Okuyup en iyi bölümlerde gezmeyi çok istedim. Lakin sanırım yapacak iradem de yokmuş. Hayır olsun artık ne olabilirsem.
14 günde mucize olacak hali yok, hele OBP kırıkken.

Ben de içimi dökmek istedim nedensizce...

Son düzenleme:
Gerçekten istediginiz bir bolum varsa ve aileniz anlayisli, destekleyici bir tutum sergiliyorsa mezuna kalabilirsiniz. Diger turlu pek de mantikli olmaz.

Son düzenleme: