seeraddar
Yetkin
Ben seninle aynı durumdayım. Sadece 15 tyt fazlam var. Onun dışında netlerimiz aynı. Ben bugün itibarıyla ders çalışmayı bıraktım. Sınava 15 gün kaldı, netler kötü, 20 AYT yapıyorum. O yüzden saldım ben.Hocam şu an netlerim 70 TYT 20 AYT civarında. Sınava kadar sağlam çalışıp ilk senemde hemşirelik bölümüne gidebilirim diye düşünüyorum. Ama bir yanım da hemşirelik okursan pişman olursun gelecek hayatin boyunca hemşire olacaksın diyor. Hemşirelik benlik meslek değil ama mezuna kalmaktan korkuyorum. Sizce kendime bir sans daha verip bu sene mezuna kalsam mi? Ailem seneye de bir aksilik çıkar yapamazsan bir sonraki sene yeni müfredat o yüzden bırakma mezuna ne gelirse git diyor. Çok kararsızım. Bazen bu seneyi bırakıp şimdiden TYT fen ve matematik kısmına sıfırdan sağlam başlayıp temmuz sonuna kadar bitirmeyi kalan sürede de Full AYT çalışmayi dusunuyorum.
Bence sen de, yani ikinci veya üçüncü mezun senen değilse, mezuna kal. 12. sınıftaysan kesinlikle kal bence. Tabii ailevi bir sıkıntı çıkmayacaksa.
Müfredat konusunda da bence çok takmaya gerek yok. Sınav sistemi değişmeyecek. Bakana sordular, ben de kesitini görmüştüm. Sınav sistemiyle ilgili bir değişiklik olmayacağını söylemişti. Kaldı ki olsa ne yazar? Gelecek sene için bir değişiklik yok. Nasıl olsa çalışan adam yine çalışacak, çalışmayacak olan yine çalışmayacak.
Ben de yarından itibaren TYT tekrarına başlayacağım. Bir ya da iki ay boyunca TYT'yi her ders için tekrar edeceğim, en temel kaynaklarla. Ardından geri kalan bir yılda tamamen AYT'ye ağırlık verip ilerleyeceğim.