Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Akraba ve aile ilişkilerinin zayıflaması dini açıdan yanlış bir durum olarak kabul edilmiş. Günümüz hayatında çıkar ilişkileri ön planda tutulduğu için akrabaların faydadan çok zararı olduğu acı bir gerçek. Bakıyorum mal miras kavgası, birbirine haset etme, saçma sapan dedikodular hep akraba çevresinden çıkıyor. Bayram ziyaretleri bile sırf bu nedenlerden gergin geçiyor.
KayseriL3e 94
Bilgin
Hırsın getirdiği küçümseme ilgili olduğunu düşünüyorum. Hele ki ağızdan çıkan sözler durumu daha da kötüye getirebiliyor. İyi niyeti öldürdüler.
Bu devirde bize en büyük zarar yabancıdan değil akrabadan geliyor. Akrabalarla çok muhatap olmamak lazım bence.
EmirBey 2
Uzman
Ben arkadaş çevresi içinde de psikolojik olarak yalnızım ki...Akraba ve aile ilişkilerinin zayıflaması dini açıdan yanlış bir durum olarak kabul edilmiş. Günümüz hayatında çıkar ilişkileri ön planda tutulduğu için akrabaların faydadan çok zararı olduğu acı bir gerçek. Bakıyorum mal miras kavgası, birbirine haset etme, saçma sapan dedikodular hep akraba çevresinden çıkıyor. Bayram ziyaretleri bile sırf bu nedenlerden gergin geçiyor.
- Makaleler
- 1
Yani arkadaş çevrenin olmaması da pek olumsuz bir durum sayılmaz. Çünkü arkadaş guruplarında gürültü eksik olmaz ve sonu kavgayla biter. Ayrıca sana bir faydası dokunmayan insan topluluğuna neden sahip olmak istersin ki?Ben arkadaş çevresi içinde de psikolojik olarak yalnızım ki...
Ben arkadaş çevresi içinde de psikolojik olarak yalnızım ki...
Benim şu an görüştüğüm çok kimse yok hatta 1 ayda hiç yok herhalde çok kafaya takmıyorum kendimi derslere verdim üniversiteye geçince bakacağız artık.
Bu sosyal psikolojinin bir konusu. Toplum içindeki bireyin yerini inceler sosyal psikoloji. Sosyal psikoloji içinde bu durum kalabalık içinde yalnızlık ya da direkt sosyolojide anomi olarak geçer. Yüzeysel etkileşimler, bağ kurmanız için sizi tetiklemez böylece zihinsel doyuma ulaşamazsınız ve kendinizi toplum içindeki o yalnız olan birey olarak hissedersiniz. Ya da bilinçli gençlerde son zamanlarda en çok görülen durum; toplumun beklentileri ve yerleşiminin kendi bilinçli dünyası ile uyuşmaması. Bunun sonucunda tercihen değil zorunlu olarak gidilen 'maskeleme' yolu... Gençler toplum içinde uyumlu olmak için maske takıyor. Bu da onları yine toplum içindeki yalnız olan o birey haline getiriyor.
EmirBey 2
Uzman
Güzel izah. Peki yaşanan bu durumlar nasıl degişir?Bu sosyal psikolojinin bir konusu. Toplum içindeki bireyin yerini inceler sosyal psikoloji. Sosyal psikoloji içinde bu durum kalabalık içinde yalnızlık ya da direkt sosyolojide anomi olarak geçer. Yüzeysel etkileşimler, bağ kurmanız için sizi tetiklemez böylece zihinsel doyuma ulaşamazsınız ve kendinizi toplum içindeki o yalnız olan birey olarak hissedersiniz. Ya da bilinçli gençlerde son zamanlarda en çok görülen durum; toplumun beklentileri ve yerleşiminin kendi bilinçli dünyası ile uyuşmaması. Bunun sonucunda tercihen değil zorunlu olarak gidilen 'maskeleme' yolu... Gençler toplum içinde uyumlu olmak için maske takıyor. Bu da onları yine toplum içindeki yalnız olan o birey haline getiriyor.
Benim içkim yok. Kumarım yok. Sigaram yok. Karşı cins ve gece hayatı, mekan işlerim yok. Kitap, dizi, belgesel ve filmlerle uğraşıyorum. Erlik, 32.gün gibi kanallarda geziniyorum. Tabi internet bagimliligim var da o ayrı mesele. Bisikletin var bisiklet sürüyorum.Yani arkadaş çevrenin olmaması da pek olumsuz bir durum sayılmaz. Çünkü arkadaş guruplarında gürültü eksik olmaz ve sonu kavgayla biter. Ayrıca sana bir faydası dokunmayan insan topluluğuna neden sahip olmak istersin ki?
Böyle bir insan olunca yalnızlaşıyorsun sanırım ister istemez. 25 yaşındayım. Bir arkadaşım 25 yaşındasın ama 75 yaşında gibi takıyorsun diyor bana.