12578

Deneyimli
Makaleler
15
YouTube'da dolaşırken kripto ile alakalı bir video gördüm. Sonra yorumlara girdim. 3 tane yorum vardı ve üçünde de kripto cüzdanı vardı. Şimdi cüzdan deyince adres sanabilirsiniz ancak adres değil kurtarma kelimeleri vardı. Bunu tek aşağıda linkini verdiğim ve şu anda bahsettiğim videoda değil kripto hakkındaki tüm shortslarda görüyorum. Bu cüzdanlar büyük ihtimal (hatta kesin) çalıntı cüzdanlar. Ancak neden bunları paylaşıyorlar, paylaşan kişilerin eline ne geçiyor anlamadım.
Video linki:

YouTube'da dolaşırken kripto ile alakalı bir video gördüm. Sonra yorumlara girdim. 3 tane yorum vardı ve üçünde de kripto cüzdanı vardı. Şimdi cüzdan deyince adres sanabilirsiniz ancak adres değil kurtarma kelimeleri vardı. Bunu tek aşağıda linkini verdiğim ve şu anda bahsettiğim videoda değil kripto hakkındaki tüm shortslarda görüyorum. Bu cüzdanlar büyük ihtimal (hatta kesin) çalıntı cüzdanlar. Ancak neden bunları paylaşıyorlar, paylaşan kişilerin eline ne geçiyor anlamadım.
Video linki:

Sebebini bilmiyorum ama başka bir olaydan tahmin yürütebiliyorum.
SSCB döneminde başlayan ve hala daha devam eden radyo sinyali var. Bu radyo sinyali tüm dünyayı kaplıyor. Bu radyo dalgası ile dünyanın herhangi bir yerindeki ajanına mesaj gönderebiliyor. Neden herkesin görebileceği şekilde yapıyor? Mesaj tüm dünyaya gidiyor. Yani dünyanın neresindeki ajana gönderildiği bilinmiyor. Hatta 2014-16 yıllarında ABD eski bir komutanın bu sinyallerin sıklığının arttığını ve Rusyanın, Ukraynaya saldıracağını beklediğini söylemişti.

Aynı mantık, bilgiyi herkese açık paylaşıyorlar ve böylece doğrudan birine vermedikleri için kime verdikleri de gizlenmiş oluyordur. Bilgiyi alması gereken kişi aldıktan sonra hırsızlığını da yapıyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
50 cent'e mağdur olmuş biri olarak söyleyim. Bu cüzdana giriyorsunuz daha sonra cüzdanda 1000-2000 dolar var ancak çekmek için gas ücreti gibi bir şey var. Sizde oraya para atıyorsunuz ancak bu sefer farklı başka hata veriyor. O sırada bot sizin $0.50 başka bir adrese gönderiyor.

50 cent'e mağdur olmuş biri olarak söyleyim. Bu cüzdana giriyorsunuz daha sonra cüzdanda 1000-2000 dolar var ancak çekmek için gas ücreti gibi bir şey var. Sizde oraya para atıyorsunuz ancak bu sefer farklı başka hata veriyor. O sırada bot sizin $0.50 başka bir adrese gönderiyor.
Hocam dediğiniz gibi olabilir ancak bu cüzdanların içinde Binance cüzdanı falan da var. Onları ben de anlamadım.

Sebebini bilmiyorum ama başka bir olaydan tahmin yürütebiliyorum.
SSCB döneminde başlayan ve hala daha devam eden radyo sinyali var. Bu radyo sinyali tüm dünyayı kaplıyor. Bu radyo dalgası ile dünyanın herhangi bir yerindeki ajanına mesaj gönderebiliyor. Neden herkesin görebileceği şekilde yapıyor ? Mesaj tüm dünyaya gidiyor. Yani dünyanın neresindeki ajana gönderildiği bilinmiyor. Hatta 2014-16 yıllarında ABD eski bir komutanın bu sinyallerin sıklığının arttığını ve Rusyanın, Ukraynaya saldıracağını beklediğini söylemişti.
Aynı mantık, bilgiyi herkese açık paylaşıyorlar ve böylece doğrudan birine vermedikleri için kime verdikleri de gizlenmiş oluyordur. Bilgiyi alması gereken kişi aldıktan sonra hırsızlığını da yapıyordur.
Hocam mail hesabı falan olsa neyse de, kripto cüzdanından ne mesaj verecekler. Kelimeler rastgele geliyor zaten.

SSCB döneminde başlayan ve hala daha devam eden radyo sinyali var. Bu radyo sinyali tüm dünyayı kaplıyor. Bu radyo dalgası ile dünyanın herhangi bir yerindeki ajanına mesaj gönderebiliyor.
Bu dediğiniz radyo her sene sürekli jamming yapılan UVB 76 kanalı değil mi? Bırakın lütfen şu komploları artık.. Bir işlevi kalmadı oranın. Ayrıca Türkiye'den doğru düzgün dinleyemezsiniz bile orayı gün saatlerinde.

Bu dediğiniz radyo her sene sürekli jamming yapılan UVB 76 kanalı değil mi? Bırakın lütfen şu komploları artık.. Bir işlevi kalmadı oranın. Ayrıca Türkiye'den doğru düzgün dinleyemezsiniz bile orayı gün saatlerinde.
Harbiden hocam yaa. Tamam şifre falan da vardır kardeşim. Hani casus yunuslar var. Sinekler var. Radyo ne ki? Ancak her şeye bunu da yazmayın yaa.

Komplo değil tarihsel geçmişi var.İlk Sanırım ilk İngiltere bu yöntemi kullandı veya İngiltere ile yapılan istihbarat savaşında hayata geçirildi. Uzun uzun araştırmıştım komplo veya esrarengiz bir şey değil. Kanalı hatırlamıyorum ama bildik bir şey.
Adını hatırlamıyorum ama UVB 76 arattığımda Wikipedia da halihazırda "askeri radyo" olduğu yazıyor.
Hatta araştırırken yakın zamanda KDHC'nin de benzer bir yayın yaptığı bahsediliyor. Yaptığı yayının şifresinin çözüldüğü ve askeri sınav sonuçlarının açıklaması olduğu yazıyordu.

Son düzenleme:
Komplo değil tarihsel geçmişi var.İlk Sanırım ilk İngiltere bu yöntemi kullandı veya İngiltere ile yapılan istihbarat savaşında hayata geçirildi. Uzun uzun araştırmıştım komplo veya esrarengiz bir şey değil. Kanalı hatırlamıyorum ama bildik bir şey.
Adını hatırlamıyorum ama UVB 76 arattığımda Wikipedia da halihazırda "askeri radyo" olduğu yazıyor.
Hatta araştırırken yakın zamanda KDHC'nin de benzer bir yayın yaptığı bahsediliyor. Yaptığı yayının şifresinin çözüldüğü ve askeri sınav sonuçlarının açıklaması olduğu yazıyordu.
Geçmişte bir anlam ifade ediyordur ancak şuan ölü ve sürekli trollenen bir istasyondan ötesi değil. Mantıklı bir yöntem mi, geçmiş için evet.