anon

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Bulunmuş olduğum sokakta yaklaşık 5 aydır Telekom fiber sinyali aktif bir şekilde mevcuttur. Bina kutuları, daire içi tesisatıma kadar fiber çekili olmasına rağmen sinyalimi hâlâ vermiyorlar. BTK, CİMER, açık kapı, LinkedIn, müdürlük vb. durumların hepsini kullandım. Abidik gubidik cevaplar ile durumu kapatıp duruyorlar. BTK ise delilleriyle sunduğum altyapının bile varlığını inkar ediyor. Artık gına geldi; neredeyse bütün sokakta olup benim binamda olmaması.

Başına gelen, eden aynı durumları yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlendi?

Arkadaşlar merhaba,

Bulunmuş olduğum sokakta yaklaşık 5 aydır Telekom fiber sinyali aktif bir şekilde mevcuttur. Bina kutuları, daire içi tesisatıma kadar fiber çekili olmasına rağmen sinyalimi hâlâ vermiyorlar. BTK, CİMER, açık kapı, LinkedIn, müdürlük vb. durumların hepsini kullandım. Abidik gubidik cevaplar ile durumu kapatıp duruyorlar. BTK ise delilleriyle sunduğum altyapının bile varlığını inkar ediyor. Artık gına geldi; neredeyse bütün sokakta olup benim binamda olmaması.

Başına gelen, eden aynı durumları yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlendi?

Direkt bağlı bulunduğun bölgedeki TTnet genel müdürlüğüne gidip yazılı dilekçe ver, hatta apartmanda kaç daire varsa imza da topla, daha da sıkıştırmış olursun ve fotoğraflarını da ver ve asla ama asla geri adım atma, agresif davran. Bunlar güzel sözden anlamıyor çünkü ben 2018'den beri senin çektiğini çekiyorum :)

Direkt bağlı bulunduğun bölgedeki TTNET genel müdürlüğüne gidip yazılı dilekçe ver, hatta apartmanda kaç daire varsa imza da topla, daha da sıkıştırmış olursun ve fotoğraflarını da ver ve asla ama asla geri adım atma, agresif davran. Bunlar güzel sözden anlamıyor çünkü ben 2018'den beri senin çektiğini çekiyorum :)

Yapmadığım yöntem kalmadı sonuç gene aynı, taleplerimin had safhası yok desem yeridir. Bölge müdürüyle iletişim halindeydim, genel merkezden öğrenmiş muhtemelen başka ISS'ten hizmet aldığımı öğrenmiş mesajları bile kale almıyor artık.

Yapmadığım yöntem kalmadı sonuç gene aynı, taleplerimin had safhası yok desem yeridir. Bölge müdürüyle iletişim halindeydim, genel merkezden öğrenmiş muhtemelen başka ISS'ten hizmet aldığımı öğrenmiş mesajları bile kale almıyor artık.

Kritik cümle o zaten farklı ISS :) Şu an halihazırda TTNET abonesi değil isen, asla ve asla umursamıyorlar ve otomatik olarak red veriyorlar. Ben de 2018'den beri TürkNet abonesiyim ve 2018'de hiç altyapı yok iken apartmanımda Kadıköy Genel Müdürlüğü ile kavga dövüş kazı yaptırdım ve hem fiber hem VDSL hat çekebiliyorlardı ama apartmanım 2016 yılında bittiği için fiber döşenmediği için bana VDSL2 bağladılar. Bizden sonra yapılan ve fiber altyapısı döşeli olan apartmanlara ise otomatik hem fiber hem VDSL hat çekildi. Ben direkt altyapı aktif olunca TürkNet aboneliği açtım ve onu yaptığım için 2018'den beri beni cezalandırıyorlar bir nevi.
Benim de 10'dan fazla başvurum, şikayetim var ama sıfır ilgi alaka.

2 ay önce TürkNet teknik ekibinden birisi ile görüştüm, sorun yaşamıştım internette, bana 3-4 ay sonra evine GigaFiber gelecek dedi mesela. Ben de kendisine şunu sormuştum, TürkNet'te olduğum için TTNET benim fiber başvurularımı kesinlikle kaale almıyor, TTNET aboneliği açsam sence yaparlar mı dedim, yaparlar dedi ama hiç boşuna sözleşme imzalama zaten GigaFiber gelecek dedi. Şu an bende TTNET aboneliği açtırsam fiber bağlarlar 1-2 aya çünkü benim de fiber rögarı apartmanımın kapısının önünde ve o rögar'dan Türksat Kablonet fiber hizmeti veriyor evime :) Kutusu da dairemin yan duvarında düşün.

Sen şu an hangi firmayı kullanıyor isen, iptal ettiğin anda TTNET aboneliği aç, 1 aya getirirler bence ama yine de 12 ve 18 aylık taahhüde girmen lazım. Sıkıntı o da, he yine girebilirsin ama ben yemin ettim asla ve asla TTNET ve benzeri firmalar ile çalışmayacağım.

Hatta bak buraya Türksat Fiber kutusunu da atayım, gör halimi :)

4a7572dd-7805-4ee4-b58f-b158ded6c6a6.webp

Daha ötesi yok, TTNET'in altyapı rögarından Türksat fiber alabiliyorum ve 1 ay kullandım, direkt iptal ettirdim, leş gibi o ayrı bir mevzu ama TTNET vermiyor. :)