Ortalama 1-2 haftadır değişik videolarla karşılaşıyorum. Size dikkatimi çekenle örnek vereyim.
Delimine'nin saçma videoları keşfette. Alakasız, boş videolar. Beğeni yok, izlenme yok doğru düzgün yorum bile yok. Video Instagram hesabında da yok. Onun değişik hareketler yapan kardeşi de aynı. Sürekli saçma sapan videoları çıkıyor karşıma abartmıyorum bir değil iki değil. Yine profilde video yok ama keşfet bunlarla dolu.
Görselleri aşağıya bırakıyorum, kalabalık olmaması açısından sadece iki örnek. Bu nedir? Algoritma bozukluğu mu? Bilinçli bir paylaşım seçeneği mi? Anlamadım gitti.
İlgilenmiyorum de, 8-10 tane öyle yapınca keşfeti 5 kere yenile uygulamadan çık gir yeniden 3 kere keşfeti yenile dene. Ben öyle tüm keşfeti duruma göre değiştirip temizleyebiliyorum
Instagram'a yakın zamanda gelen özellik ile, şu ana kadar toplanan verilerimizle oluşan önerilen içerikleri, keşfeti, sıfırlayabiliyoruz. Bu özelliği; keşfetinizde istemediğiniz, ilginiz olmayan şeyleri sürekli görüyorsanız bunlardan kurtulmak ve keşfetinizin kendinize göre düzenlenmesini sağlamak için kullanabilirsiniz.
Size adım adım nasıl yapıldığını anlatacağım.
1. Instagram profilinize girin
Bu adımı herkes biliyordur diye düşünüyorum. Uygulamada en sağ alt köşede bulunan küçük profil resminize tıklayın.