Instagram hesabımda kripto paylaşımları yapıldı

Yerinizde olsam o cihazı formatlardım. Bahsedilen stealer betikleri, genel olarak varsayılan uygulama konumlarına göre tırnaklayacak şekilde kodlanır. Bu nedenle kişisel bilgi barındıran hiçbir uygulamayı varsayılan konumunda kullanmamalısınız. Bunu pek önemseyen yok ama bu tür olaylara rastlarsanız sizi koruyacak en büyük etken budur.

Ayrıca ister MBAM ister Kaspersky olsun bunlara %100 güvenemeyiz, bu uygulamalar imzalara göre çalışacak şekilde dizaynlı, herhangi bir anti-logger gibi çalışmazlar. Bu konular için özel üretilmiş ayrı koruma uygulamaları kullanılır, bahsettiğin koruma uygulamalarının çoğu sehtakarlık üzerine kurulu fakat iyi şirketler o ayrı. Verdikleri özellikleri verirler fakat eksikliklerinden bahsetmezler.

Örneğin tarayıcıda bir kripto cüzdanı eklentisi kullanıyorsanız bunun eklenti konumunu ayrı yapmanız gerekir veya yukarıda bahsettiğim gibi tarayıcıyı tamamen ayrı soyutlamanız gerekir:

Son düzenleme:
Yapabilirsiniz. Sorun kalmamıştır bence. Eklentileri kontrol ettiniz deği mi?
Ettim sorun yok orada. Teşekkürler.
Haklı olabilirsiniz bilmiyorum MBAM buldu KasperSky bulamadı mesela çok ağır bir virüs olduğunu da çok sanmıyorum. Formatla nedense hiç uğraşmak istemiyorum. Bir deneme yapmak istiyorum gereksiz birkaç hesaptan giriş yapacağım durumlarını inceleyeceğim yani sanal makine gibi kullanacağım. Bir sorun olursa formata dönerim gibi. Onun dışında vah o veri gitti bu veri gitti durumum yok hiç. Bir süre inceleyeceğim zaten eninde sonunda formatlarım kullandığım tek bilgisayar bu değil. Teşekkürler yine de bir gelişme olursa sizleri bilgilendiririm.

@bug, @Essex Sorunlar devam etti. Şu an format atıyorum umarım SSD'ye gömülü bir virüs değildir.

@bug Hocam Windows'un kendi tam sıfırlaması ile sıfırladım yarın sizce USB ile bir daha sıfırlamalı mıyım ?

Son düzenleme:
O sıfırlama mevcut sistemi kullanarak sıfırlıyor. Siz USB ile yeni ISO yazdırıp sıfırlayınız.

Yanlış anlaşılmasın, paranoyak değiliz; sadece işimizi temiz yapmayı tercih ediyoruz.

İfadeler: Sye
O sıfırlama mevcut sistemi kullanarak sıfırlıyor. Siz USB ile yeni ISO yazdırıp sıfırlayınız.
Buluttan indir seçeneğini seçerek indirdim. Bildiğim kadarıyla Windows'un kendi serverlerinden alıyor ama orayı da manipüle ediyor olabilirler. Bu akşam USB'den temiz kurulum yaparım muhtemelen.

Dostum bir sürü sahte fitgirl siteleri var maalesef. Orijinal olana tıkladığına emin misin? .site olana tıkladıysan sorun olmaz. Ama başka bir bağlantıya tıkladıysan .net .com gibi maalesef yanlışına tıklamışsın. Sadece başka bir cihazdan iso dosyasını indir ve flash'a yaz.

Eminim, kontrolleri sağladım muhtemelen bir reklama falan basmışımdır. İşin garibi iş yerinde sanal makineden yaptıklarımı bir daha yaptım ve sorun yaşamadım aynı link, aynı bağlantı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…