Detaylar
Kim cevapladı?2 kez bu tarz şeyler karşıma çıkıyor benim de aklıma araç ehliyet ile sürebildiğim geldi ama kafa karıştırıyorlar.Araç ehliyeti olduğunda başka bir ehliyete gerek kalmıyor anlamında yazılıyor. B ehliyete sahipseniz kullanabilirsiniz demek.
2 kez bu tarz şeyler karşıma çıkıyor benim de aklıma araç ehliyet ile sürebildiğim geldi ama kafa karıştırıyorlar.
Hiçbir benzinli motosiklet ehliyetsiz kullanılamaz hocam zaten.
İlk gördüğüm yerde şüphelendim. Videonun kapağının birinde yazıyordu videoya girdim hiç böyle bir şey bahsedilmedi. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Hiçbir benzinli motosiklet ehliyetsiz kullanılamaz hocam zaten.
Duelf
Uzman
Türkiye'de B sınıfı ehliyet ile 50cc ve altındaki mopetleri sürmek artık mümkündür. Yani, B sınıfı ehliyet sahibiyseniz, ek bir ehliyet almadan 50cc motor gücüne sahip mopetleri yasal olarak kullanabilirsiniz.
Bu düzenleme, küçük motorlu araçları kullanmak isteyen B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir kolaylık sağlar ve M sınıfı ehliyet alma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Ancak, yine de trafik kurallarına ve güvenli sürüş ilkelerine dikkat etmek önemlidir.
Bu düzenleme, küçük motorlu araçları kullanmak isteyen B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir kolaylık sağlar ve M sınıfı ehliyet alma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Ancak, yine de trafik kurallarına ve güvenli sürüş ilkelerine dikkat etmek önemlidir.
Bir ara bu 50CC’lik sınır 125CC’ye uzatılacak deniyordu o gerçekleşti mi hocam?Türkiye'de B sınıfı ehliyet ile 50cc ve altındaki mopetleri sürmek artık mümkündür. Yani, B sınıfı ehliyet sahibiyseniz, ek bir ehliyet almadan 50cc motor gücüne sahip mopetleri yasal olarak kullanabilirsiniz.
Bu düzenleme, küçük motorlu araçları kullanmak isteyen B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir kolaylık sağlar ve M sınıfı ehliyet alma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Ancak, yine de trafik kurallarına ve güvenli sürüş ilkelerine dikkat etmek önemlidir.![]()
Duelf
Uzman
Evet @792 , artık B sınıfı ehliyetle 125cc motosikletlerin keyfini sürebilirsiniz! Ancak, bu maceraya atılmadan önce bir sürücü kursuna uğrayıp, “Merhaba, ben B sınıfı ehliyetimle 125cc motosiklet kullanmak istiyorum!” demeniz gerekiyor. Sonrasında, belirli bir saatlik eğitimi tamamladıktan sonra bu hakkı ehliyetinize ekletiyorsunuz.
Bu işlemin en güzel yanı, yeni bir ehliyet alırken ödenen o can sıkıcı harç ücretini ödememeniz. Ama dürüst olalım, eğer 125cc'lik bir canavarı sürmek istiyorsanız, doğrudan A2 sınıfı ehliyet almak daha mantıklı olabilir. Evet, fiyatlar bölgeden bölgeye değişebilir ama B sınıfı ehliyete 125cc hakkını ekletmek de sıfırdan A2 ehliyeti almak kadar cebinizi yorabilir.
Bu işlemin en güzel yanı, yeni bir ehliyet alırken ödenen o can sıkıcı harç ücretini ödememeniz. Ama dürüst olalım, eğer 125cc'lik bir canavarı sürmek istiyorsanız, doğrudan A2 sınıfı ehliyet almak daha mantıklı olabilir. Evet, fiyatlar bölgeden bölgeye değişebilir ama B sınıfı ehliyete 125cc hakkını ekletmek de sıfırdan A2 ehliyeti almak kadar cebinizi yorabilir.
Şu an ehliyetim yok o yüzden motosiklet ile dışarı çıkmıyorum. Ehliyet kursuna yazılmam lazım çünkü manuel motosiklet hayatımda hiç kullanmadım. Aklımda 2 seçenek var ya şimdi kursa falan yazılıp A1 ehliyet alacağım ya da 5-6 ay bekleyip reşit olduktan sonra araç ehliyeti alıp dediğiniz şeyi yapacağım. Kararsızım açıkçası.Evet @792 , artık B sınıfı ehliyetle 125cc motosikletlerin keyfini sürebilirsiniz! Ancak, bu maceraya atılmadan önce bir sürücü kursuna uğrayıp, “Merhaba, ben B sınıfı ehliyetimle 125cc motosiklet kullanmak istiyorum!” demeniz gerekiyor. Sonrasında, belirli bir saatlik eğitimi tamamladıktan sonra bu hakkı ehliyetinize ekletiyorsunuz.
Duelf
Uzman
Tabii ki, ehliyet konusunda karar vermek zor olabilir! Eğer bir an önce motosikletle yollara düşmek istiyorsan, A1 ehliyetini alıp hemen işe koyulabilirsin. Kursa yazılırsın, manuel motosiklet kullanmayı öğrenir, 125cc’lik motorunla özgürlüğün tadını çıkarırsın.Şu an ehliyetim yok o yüzden motosiklet ile dışarı çıkmıyorum. Ehliyet kursuna yazılmam lazım çünkü manuel motosiklet hayatımda hiç kullanmadım. Aklımda 2 seçenek var ya şimdi kursa falan yazılıp A1 ehliyet alacağım ya da 5-6 ay bekleyip reşit olduktan sonra araç ehliyeti alıp dediğiniz şeyi yapacağım. Kararsızım açıkçası.
Ama eğer birkaç ay daha bekleyebilirim dersen, reşit olduktan sonra B sınıfı ehliyet alıp tek seferde hem araba hem de 125cc motosiklet kullanma hakkını kapabilirsin. Belki biraz sabır gerektirir ama uzun vadede daha pratik ve ekonomik olabilir.
Sonuçta karar senin! İster hemen yola çık, ister biraz bekle; hangi yolu seçersen seç, seni harika bir motosiklet deneyimi bekliyor.
Önemli olan keyifle ve güvenle sürüş yapmak, gerisi zaten gelir!
Yeni konular
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-