Ben hiç kullanmıyordum sadece okul başladığı için yüklemiştim ama hesap açma amacım anime haberleri takip etmek içindi. Bende 1 hafta önce sildim. Sosyal medya bana göre değil zaten pek fazla da kullanmıyordum okuldan gelirken zaman geçsin diye yüklemiştim.

Hiç düşünmezdim bağımlısı olacağımı. CNC uzun sürüyor diye parçayı takıp bazen açıp bakardım. Evde o salak uygulamada şimdi son, şimdi son diye diye kapatamazdım. Bir gün klasöre koydum derinlere. İlk iki gün ekran süresini yarım saat falan düşürdüm. Sonra el alışkanlığı oldu tekrar aynı hesaba gelmeye başlamıştı. Bir gün sinirlenip Tiktok dahil ikisini de sildim. 8 gün geçti.

-Instagram ortamındaki post paylaşan büyük sayfalar dahil tüm feed veren sayfalardan nefret etmeye başladım.

-Genel olarak her yaştan insanlar olsa da keşfetteki liseli gibi gönderiler midemi bulandırıyor.

-Saçma gönderilerden bahsedeyim, din olarak ülke bütününden ters düşünüyorum ve sevmiyorum. Siyasi olarak bir önceki seçimde hem adaylar, hem de seçim sonucunun tepetakla bozulduğu için artık her şey için çok geç. Fakat sanki insanlar yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi var mış gibi davranıyor. Meclis, mecliste değil de benim telefonumda sanki.

-Olumsuz olayların genellikle çok olması sebebiyle gördüğümüz gönderiler de buna göre artıyor. Herhangi bir mutlu yaşayan Alman şahıs gibi pozitif gönderiler göremeyeceğimiz için bu gündelik hayatımı da etkiliyordu.

-Daha olgun hissettiriyor. 2. maddede yazdığım gibi, gözüm açıldı ve ne kadar saçma şeylere vakit ayırdığımı fark ettim.

Bir şey konusunda şimdi kapatıyorum, şimdi kapatıyorum moduna girdiyseniz o sizde bağımlılık yapmıştır. Bir anda karar verin ve düşünmeden silin. Hesabımı kapatmadım arkadaşlarım halen reel atıyor fakat ellemiyorum. Bilgisayardan çok nadir tarayıcı üzerinden bakıyorum. Öneririm arkadaşlar gayet iyi bir olaymış. Ben de ilk zamanlar bunun saçma olduğunu düşünürdüm fakat ben de silince mantıklı olduğunu anladım. Çok boş şeyler izliyormuşuz.

Şu reels gibi şeyler yüzünden dikkat süresinin azaldığını söyleyenler vardı. Ben sanki biraz daha iyi odaklandığımı düşünüyorum bu olaydan sonra. Belki de psikolojiktir. Tamamen alışkanlık.
Ben galiba asla bırakamam. Olabildiğince başka şeylerle oyalanmaya başladım.

Güncelleme: Şu an tekrar sildim, komple YouTube hariç tamamını kaldırdım. İlk günler elim arıyordu ama şu an aramıyor. Mesela bilgisayarda bir şey beklerken elim hemen telefona giderdi artık öyle değil. Telefonun yazılımı 8.0 yapıp üstüne bunları da silince iyice ekran sürem arttı. Hayat kalitesi bayağı değişiyor. Kafanız daha az bulanık oluyor.

Hiç düşünmezdim bağımlısı olacağımı. CNC uzun sürüyor diye parçayı takıp bazen açıp bakardım. Evde o salak uygulamada şimdi son, şimdi son diye diye kapatamazdım. Bir gün klasöre koydum derinlere. İlk iki gün ekran süresini yarım saat falan düşürdüm. Sonra el alışkanlığı oldu tekrar aynı hesaba gelmeye başlamıştı. Bir gün sinirlenip TikTok dahil ikisini de sildim. 8 gün geçti.

-Instagram ortamındaki post paylaşan büyük sayfalar dahil tüm feed veren sayfalardan nefret etmeye başladım.

-Genel olarak her yaştan insanlar olsa da keşfetteki liseli gibi gönderiler midemi bulandırıyor.

-Saçma gönderilerden bahsedeyim, din olarak ülke bütününden ters düşünüyorum ve sevmiyorum. Siyasi olarak bir önceki seçimde hem adaylar, hem de seçim sonucunun tepetakla bozulduğu için artık her şey için çok geç. Fakat sanki insanlar yarın cumhurbaşkanlığı seçimi var mış gibi davranıyor. Meclis, mecliste değil de benim telefonumda sanki.

-Olumsuz olayların genellikle çok olması sebebiyle gördüğümüz gönderiler de buna göre artıyor. Herhangi bir mutlu yaşayan alman şahıs gibi pozitif gönderiler göremeyeceğimiz için bu gündelik hayatımı da etkiliyordu.

-Daha olgun hissettiriyor. 2. maddede yazdığım gibi, gözüm açıldı ve ne kadar saçma şeylere vakit ayırdığımı fark ettim.

Bir şey konusunda şimdi kapatıyorum, şimdi kapatıyorum moduna girdiyseniz o sizde bağımlılık yapmıştır. Bir anda karar verin ve düşünmeden silin. Hesabımı kapatmadım arkadaşlarım halen reel atıyor fakat ellemiyorum. Bilgisayardan çok nadir tarayıcı üzerinden bakıyorum. Öneririm arkadaşlar gayet iyi bir olaymış. Ben de ilk zamanlar bunun saçma olduğunu düşünürdüm fakat ben de silince mantıklı olduğunu anladım. Çok boş şeyler izliyormuşuz.

Şu Reels gibi şeyler yüzünden dikkat süresinin azaldığını söyleyenler vardı. Ben sanki biraz daha iyi odaklandığımı düşünüyorum bu olaydan sonra. Belki de psikolojiktir. Tamamen alışkanlık.

Instagram sigara gibi bir şeydi, bıraktım yemin ederim'ki psikolojim yükseldi.