İntegral konusu müfredattan çıkarıldı!

Seneye dokuzuncı sınıfa girecek öğrencilere kaldırıldı. Biz işleyeceğiz gene.

Ne yani ileride çocuğumun integral sorularını çözemeyecek miyim?

Az yapmışlar, direkt matematik kaldırılmalı! Neyse, şaka maka ciddiye alırlar ve gerçekten kaldırılır falan (!)

Okuldaki hocam öyle diyordu.

Maalesef, hocanız yanlış biliyor. MEB'in bizzat kendi açıklamasında yazıyor.

"Programda hâlihazırda oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral kavramına yer verilmemiş, limit ve türev kavramları daha kapsamlı şekilde ele alınmıştır."

İfadeler: 199
Hocam ben şimdi internetten baktım da müfredat bizi etkilemiyor. Bazı sitelerde 4 sene sonra uygulanacak falan yazıyor.

Hocam ben şimdi internetten baktım da müfredat bizi etkilemiyor. Bazı sitelerde 4 sene sonra uygulanacak falan yazıyor.

"Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak."

Gelecek yılda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak deniliyor.

İfadeler: 199
Okullarda doğru düzgün konu dağılımı yok ki. Baktığında her dersin onlarca konusu oluyor, yıl sonunda kafada doğru düzgün kalan anca 1-2 tane. Zaten bu yüzden çoğu öğrenci dersleri anlamıyor. Matematiği bilmeyen adam fiziği nasıl yapsın? Önce matematiği en temel mantığı ile öğret. Fizik öğretmenim geçiyor tahtaya 2 saat soru çözüyor. Koca sınıfta dinleyen belki 5-6 kişi. Bende dinliyorum ama çoğunu yapamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…