12.sınıflarda işlenen konu müfredattan çıkarılmış. Eğitim sistemimiz müthiş olduğu gibi müthiş adımlar gelmeye devam ediyor.(!)

"Değişimleri fonksiyonlar aracılığıyla incelemenin en etkili matematiksel yöntem ve araçlarını oluşturan limit ve türev
kavramları ile bu kavramların uygulamalarına 12. sınıfta Değişimin Matematiği teması altında yer verilmiştir. Programda
hâlihazırda oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral kavramına yer verilmemiş, limit ve türev kavramları daha
kapsamlı şekilde ele alınmıştır. Limitin türevin temelini oluşturmasının yanı sıra bir fonksiyonun belirli bir nokta civarındaki
veya sonsuzdaki davranışını inceleme aracı olması boyutuna da yer verilmiştir. Türevde ise mevcut içeriklere ek olarak
değişimleri anlamlandırmakta ve türevin uygulamalarında önemli bir rolü olduğu düşünülen diferansiyel kavramına, ortalama
değer teoremi ve Rolle teoremine yer verilmiştir. Türevle ilgili yorum ve çıkarımlara problem çözme odaklı bir yaklaşımla yer
verilmiştir. Kaynak : https://gorusoneri.meb.gov.tr/ "
Seneye dokuzuncı sınıfa girecek öğrencilere kaldırıldı. Biz işleyeceğiz gene.

12.sınıflarda işlenen konu müfredattan çıkarılmış. Eğitim sistemimiz müthiş olduğu gibi müthiş adımlar gelmeye devam ediyor.(!)

"Değişimleri fonksiyonlar aracılığıyla incelemenin en etkili matematiksel yöntem ve araçlarını oluşturan limit ve türev
kavramları ile bu kavramların uygulamalarına 12. sınıfta Değişimin Matematiği teması altında yer verilmiştir. Programda
hâlihazırda oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral kavramına yer verilmemiş, limit ve türev kavramları daha
kapsamlı şekilde ele alınmıştır. Limitin türevin temelini oluşturmasının yanı sıra bir fonksiyonun belirli bir nokta civarındaki
veya sonsuzdaki davranışını inceleme aracı olması boyutuna da yer verilmiştir. Türevde ise mevcut içeriklere ek olarak
değişimleri anlamlandırmakta ve türevin uygulamalarında önemli bir rolü olduğu düşünülen diferansiyel kavramına, ortalama
değer teoremi ve Rolle teoremine yer verilmiştir. Türevle ilgili yorum ve çıkarımlara problem çözme odaklı bir yaklaşımla yer
verilmiştir. Kaynak : https://gorusoneri.meb.gov.tr/ "

Az yapmışlar, direkt matematik kaldırılmalı! Neyse, şaka maka ciddiye alırlar ve gerçekten kaldırılır falan (!)

Maalesef, hocanız yanlış biliyor. MEB'in bizzat kendi açıklamasında yazıyor.

"Programda hâlihazırda oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral kavramına yer verilmemiş, limit ve türev kavramları daha kapsamlı şekilde ele alınmıştır."

Hocam ben şimdi internetten baktım da müfredat bizi etkilemiyor. Bazı sitelerde 4 sene sonra uygulanacak falan yazıyor.

Hocam ben şimdi internetten baktım da müfredat bizi etkilemiyor. Bazı sitelerde 4 sene sonra uygulanacak falan yazıyor.

"Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak."

Gelecek yılda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak deniliyor.

Okullarda doğru düzgün konu dağılımı yok ki. Baktığında her dersin onlarca konusu oluyor, yıl sonunda kafada doğru düzgün kalan anca 1-2 tane. Zaten bu yüzden çoğu öğrenci dersleri anlamıyor. Matematiği bilmeyen adam fiziği nasıl yapsın? Önce matematiği en temel mantığı ile öğret. Fizik öğretmenim geçiyor tahtaya 2 saat soru çözüyor. Koca sınıfta dinleyen belki 5-6 kişi. Bende dinliyorum ama çoğunu yapamıyorum.