Yer
United Kingdom
Intel Arc A770 16GB ekran kartını kullanıyorum ancak uzun süredir sürücü sorunları yaşıyorum. Her sürücü güncellemesi geldiğinde genelde ilk denemede kurulum başarısız oluyor, ikinci denemede ancak kuruluyordu. Bu son güncellemede ise işler daha da kötüye gitti.

İlk denemede yine hata aldım. İkinci denemede “Güncelle” tuşuna bastığımda hiçbir şey olmadı, ekrana hiçbir kurulum penceresi gelmedi. Sonrasında DDU (Display Driver Uninstaller) ile eski sürücüyü tamamen kaldırdım ve Intel’in sitesinden en güncel sürücüyü indirdim. İndirdiğim .exe dosyasını çalıştırdım, dosyaları çıkarttı ama yine ekran üzerinde hiçbir kurulum penceresi görünmedi.

En sonunda Aygıt Yöneticisi üzerinden ekran kartına sağ tıklayarak sürücüyü manuel olarak, .exe dosyasından çıkartılan klasör üzerinden kurdum. Şu an sadece temel sürücü yüklü, Intel Graphics Software gibi araçlar yok ama sistem çalışıyor. Ancak artık bu sorunlardan ciddi şekilde bunaldım.

Bu nedenle kartı satmaya karar verdim. Yerine 2. el temiz AMD Radeon RX 6800 XT almayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı bir tercih mi? Alternatif olarak önerebileceğiniz başka modeller var mı?

Almayın aldırmayın şöyle kartları zorunda olmadıkça. Ben zorunluluktan Rx550 almıştım PSU'dan mıdır ? Nedir. Çok wat çekmeyende bir kart aslında ama başıma gelmeyen şey kalmamıştı neredeyse. Nasıl cesaret edip sektörde yeni atılıma girişmiş markaların modelleri alıyorsunuz tercihe bağlı anlamıyorum bir de hani forumda da benden çok vakit geçirmişsin, beğeni almışsın demek ki bir çok kişiye hitap etmişsin üzücü bir durum 8000 mesajın var ya. AMD'den korkan insanlar görüyorum ben hala sene 2025. Nvidia bile sürücü sorunları yaşıyorken İntel Allah yardımcınız olsun. :sick:

RX 6800 XT güzel karttır, gönül rahatlığıyla alabilirsin.
RX 9060 XT daha mı mantıklı olur sizce hocam ona kıyasla? FSR 4 var ve daha iyi RT performansı veriyor gibi. Belki RTX 3080 Ti bulabilirim temiz olarak. 6900 XT de bulmaya çalışabilirim. Hangisi en mantıklısı olur?

RX 9060 XT daha mı mantıklı olur sizce hocam ona kıyasla? FSR 4 var ve daha iyi RT performansı veriyor gibi. Belki RTX 3080 Ti bulabilirim temiz olarak. 6900 XT de bulmaya çalışabilirim. Hangisi en mantıklısı olur?

Bence 9060XT çok daha mantıklı olur. Last of Us 1 ve 2'yi peş peşe oynayıp bitirdim. FSR 3 ile 4 arasında bariz gözle görülür bir fark var. 1. oyunda FSR3 yüzünden kapalı oynadım. 2. oyunda FSR4 açık mıydı anlamadım bile o kadar temizdi.

RX 6800 XT, yer yer 7800 XT'den de fazla FPS verebilen bir kart. Ayrıca 9060XT de aşağı yukarı 7700 XT gücünde olduğuna göre 6800 XT bariz olarak 9060 XT'den güçlü oluyor. Ha ama FSR4 falan dersek işler değişebiliyor, eğer saf güç önemliyse 6800XT, güncellik önemliyse 9060XT alabilirsin.