Arkadaşlar merhaba. Kısa bir süre sonra inşallah bir PC alacağım ama bütçem biraz kısıtlı, ikinci ele bulaşmak istemiyorum. Intel B580 10K olarak fiyatlandırılmış, alınır mı? Ve sorunlarının yeni yayınlanan güncelleme ile büyük oranda çözüldüğünü söylüyorlar
10K'ya sıfırsa alınır, ikinci else alınmaz, 6700XT veya 4060 yönelebilirsiniz o ikinci el skalasında. Üsttekiler abarta abarta alınmaz falan demiş de 10k'ya sıfır alternatif daha güçlü veya eşit kart varsa buyursunlar göstersinler bende tamam diyeyim, bu iş ön yargıyla olacak iş değil, sorun yaşayacağın veya yaşamayacağın biraz piyango ki bu çoğu teknolojik zımbırtı için böyle.
Kart iyi güçlü eyvallah ama işlemci ram gibi kaynakları bir tık daha fazla kullanıyor, bu kartı alacaksan yanına 6 çekirdek aşağısı bir işlemci alma, kesinlikle darboğaz yersin. Ben bile A750 + i3 12100F ile bazı oyunlarda darboğaz yaşıyordum. i5 13500 aldım ve GPU kullanımı artık %100. He bir de REBAR destekli anakart ve işlemci olacak.
Boştaki güç tüketimi de çok problem değil, zaten nvidia amd kartla youtubeda video izlediginde bile 20W rahat görüyor, faturayı 10tl anca fark vardır, PSU'yu da yormaz etmez, insanların gözünde çok büyüyen bir problem, aslında o kadar da büyük bir sorun değil. He bu arada, sürücü problemleri de çözüldü, A750 kullanıcısıyım oradan biliyorum.
XeSS FG falan teknolojileri de var, FSR'ın ucube piksel piksel çözünürlüğünden daha iyi, ayrıca yapay zeka Xe çekirdekleriyle DLSS'le benzer bir çalışma yapısı var, keza FG de hiç öyle aşırı yapay da değil, %1 ve %0,1 fps değerleri gayet iyi.
Kime denk dersen de, şöyle bir skala üzmeyecektir. RTX 4060ti 8GB ≈ ARC B580 ≈ RX 6700XT