flojerr

Üyecik
Öncelikler merhaba, bugün yeni aldığım ekran kartı olan Intel Arc B580 geldi. Fakat ekran kartını eski ekran kartıyla değiştirdiğimde (eski ekran kartım GTX 980 Ti) ekrana anakart yazısı geliyor ardından siyah ekran olup bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. DDU kullanarak eski driverlarımı sildim ve basit RAM'leri tak çıkar, kabloları tak çıkar vb. şeyleri denedim. Bunları göz önünde bulundurarak bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 5 5600
Gigabyte A520M-K-V2
Corsair Vengeance LPX 32 GB (2x16) 3200 MHz
Intel Arc B580
600W Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayarındaki bütün depolama birimlerini sök ve B580'i takıp görüntü almayı dene. Eğer görüntü alırsan BIOS ekranına gireceksin otomatik olarak.

Eğer BIOS ekranına girebiliyorsan ne olur ne olmaz BIOS ayarlarını yedekle ve devamında BIOS ayarlarını varsayılan ayarlara çek.

Devamında eski ekran kartını tak, depolama birimlerini tak ve sistemi aç. Sonra önemli verilerini yedekle. Sonra Rufus kullanarak temiz kurumlum yapabilmek için bir Windows USB'si oluştur.

Devamında B580'i tekrar tak ve mevcut Windows boot edilmeden, boot menüye girerek temiz kurulum yaparak yeniden Windows'u yükle.

Bu şekilde görüntü sorununun çözülüp çözülmediğini test et.

Sorunun çözüldükten sonra yedeklediğin BIOS ayarlarını yeniden uygula.