Intel ARC B580 deneyimim

Hocam peki B580'nin DLSS'e rakip olan teknolojisi ne kadar iyi çalışıyor ve ışın izlemenin kapatılmadığı oyunlarda performansı nasıl?

XeSS desteği olan oyunlar çok çok kısıtlı ama olan oyunlarda çok iyi çalışıyor. DLSS ve FSR arasında kalıyor diyebilirim. FSR kadar kötü değil DLSS kadar iyi değil.
Performans olarak DLSS kadar FPS artışı sağlamıyor, onu kesin olarak söyleyebilirim.

XeSS desteği olan oyunlar çok çok kısıtlı ama olan oyunlarda çok iyi çalışıyor. DLSS ve FSR arasında kalıyor diyebilirim. FSR kadar kötü değil DLSS kadar iyi değil.
Performans olarak DLSS kadar FPS artışı sağlamıyor, onu kesin olarak söyleyebilirim.
Hocam anladığım kadarıyla hala sorunlar tam anlamıyla çözülebilmiş değil gibi

Ryzen R5 5600 kullanıyorum.
Şimdi aklıma geldi hatırlatmış oldun, ilk başlarda bu işlemci ile ciddi darboğaz yaşıyordun şu an sıkıntı yok.
Darboğazın sebebini de bulamadım, bayağı aradım.
Evet böyle bir sorun var da şu anda nasıl diye sormak istedim. Intel de bu sorunu kabul etmişti. Yanına olması gerekenden absürd cpu'lar istiyor. Benchmarklarda sırıtmama sebebi test edenlerin darboğazı önleme amaçlı 9800x3d vesaire kullanmaları. Bunların yanı sıra ReBar kart için bir seçim değil zorunluluk. İlk çıktığı zamanlarda 1080p ile de problemleri vardı, 1440p'de daha iyi performans veriyordu. Bunlar hatırladıklarım. Yavaş yavaş durumun düzelmesine sevindim.

Evet böyle bir sorun var da şu anda nasıl diye sormak istedim. Intel de bu sorunu kabul etmişti. Yanına olması gerekenden absürt CPU'lar istiyor. Benchmarklarda sırıtmama sebebi test edenlerin darboğazı önleme amaçlı 9800X3D vesaire kullanmaları. Bunların yanı sıra rebar kart için bir seçim değil zorunluluk. İlk çıktığı zamanlarda 1080p ile de problemleri vardı, 1440P'de daha iyi performans veriyordu. Bunlar hatırladıklarım. Yavaş yavaş durumun düzelmesine sevindim.

Intel oldukça tecrübeli bir firma, insanlar ekran kartı piyasasına yeni girdi sanıyor fakat yıllarca işlemcilerinin içindeki GPU'lar ile ne oyunlar oynadık 🥲.
Er ya da geç düzelecektir ama ben daha hızlı olmalarını umut ediyordum, biraz yavaş ilerliyorlar.
Yıl sonuna doğru, çok daha güçlü bir GPU göreceğiz diye düşünüyorum B580 için.

Intel oldukça tecrübeli bir firma, insanlar ekran kartı piyasasına yeni girdi sanıyor fakat yıllarca işlemcilerinin içindeki GPU'lar ile ne oyunlar oynadık 🥲.
Er ya da geç düzelecektir ama ben daha hızlı olmalarını umut ediyordum, biraz yavaş ilerliyorlar.
Yıl sonuna doğru, çok daha güçlü bir GPU göreceğiz diye düşünüyorum B580 için.
Umarım öyle olur, rekabet bizlere yarıyor.

Bende de aynı işlemci var. Ekran kartımsa 6650 XT değiştirmeyi düşündüm ve B580 alacaktım.. Hem ucuz hem de performansı güzel duruyor. Ama yorumları gördükçe biraz uzaklaştım. Şimdi RX 9060 XT 16 gb almayı düşünüyorum.

Bende de aynı işlemci var. Ekran kartımsa 6650 XT değiştirmeyi düşündüm ve B580 alacaktım.. Hem ucuz hem de performansı güzel duruyor. Ama yorumları gördükçe biraz uzaklaştım. Şimdi RX 9060 XT 16 gb almayı düşünüyorum.
Zaten fiyat olarak bambaşka kartlar. Yeni konu açın tavsiye edelim, burada arkadaşın konusunda konuşmak doğru olmaz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt