İşlemcim i5-12600KF ile kullanıyorum 32 GB RAM ile lakin kartı benden önceki aldığım arkadaşta test ettiğimizde Ryzen 5 5600 vardı 16 GB 3200MHz RAM vardı onda da. O sistemde bile FPS düşmesi ya da böyle görüntü bozulması diyebileceğimiz can sıkan bir şey görmedim.
Ryzen'li sistemde ortalama 90 100FPS arasıydı lakin FSR açmamıştım sadece XeSS quality ve Plus modda denemiştim.
Evet hatta sırf bu durumdan dolayı aslında kartı almaktan bile çekindim diyebilirim yerine 3060 almayı düşündüm sonra şans vermek istedim hatta ben en çok Driver'dan korkuyordum. AMD driver çökmesi çok sık yaşadığım için bunda o sorunu yaşar mıyım dedim ama sorun olmadı. Ayrıca 5060 Ti 16 GB da DDR7 bellek olduğundan ona OC yapınca 30 40FPS en az artıyordu lakin bu kartta sınırlarına kadar zorlasam bile driverdan mı bilemedim 5-7 FPS değerlerini geçmedi ek olarak yanında 76 77 derece ısıda çabası. Lakin stok ayarlarda kart 57-60 derecelerin üstüne çıkmıyor.
Bu arada konuda çok detaylandıramadım ama herhangi bir test ya da karta şunu dene diyenler olursa deneyebilirim.