Cimbombom41
Çalışkan
Konu Başlıkları Gizle
Selam arkadaşlar,
Yaklaşık bir senedir RTX 5060 Ti 16 GB kullanan biri olarak, son aldığım kartla ilgili yaşadığım şaşkınlığı ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Kartı sadece 8.000 TL gibi inanılmaz bir fiyata aldım. Eğer siz de benim gibi "ben 1080p Ultra takılırım." diyenlerdenseniz, bu tecrübe ilginizi çekebilir.
Sizin de bu konudaki sorularınız varsa aşağıda konuşabiliriz!
Yaklaşık bir senedir RTX 5060 Ti 16 GB kullanan biri olarak, son aldığım kartla ilgili yaşadığım şaşkınlığı ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Kartı sadece 8.000 TL gibi inanılmaz bir fiyata aldım. Eğer siz de benim gibi "ben 1080p Ultra takılırım." diyenlerdenseniz, bu tecrübe ilginizi çekebilir.
Performans ve teknoloji: XeSS + frame generation sihri
Dürüst olmak gerekirse, bu karttan bu kadarını beklemiyordum. Ancak yeni nesil teknolojileri (XeSS ve frame generation) doğru kombinlediğinizde sonuçlar muazzam.- Oyun testleri: The Last of Us Part II ve Ghost of Yotei gibi sistemleri gerçekten zorlayan, görsel şölen sunan yapımlarda testlerimi yaptım.
- Sonuç: Bu oyunlarda 170-180 FPS bandının altına neredeyse hiç düşmüyorum.
- Kıyaslama: Aldığım bu akıcılık, hemen hemen bir RTX 5060 Ti'ın native (saf) FPS değerlerine denk geliyor diyebilirim.
Görüntü kalitesi: Netlikten ödün yok!
Genelde upscale (ölçekleme) teknolojilerine karşı "görüntü çamurlaşır mı?" diye bir ön yargı olur. Ancak XeSS bu konuda beni gerçekten şaşırttı. Görüntü son derece net ve keskin; oyun keyfini baltalayan hiçbir görsel bozulma yaşamadım.Sonuç
8.000 TL'ye aldığım bu kart, doğru ayarlarla 5060 Ti gibi üst segment bir kartın performansına göz kırpıyor. Hem bütçe dostu hem de performans odaklı bir sistem kurmak isteyenler için bu kombinasyon (1080p Ultra + frame gen) tam bir "fiyat/performans" canavarı yaratıyor. Uzun lafın kısası; beklentimin çok üzerinde, yağ gibi akan bir deneyim yaşıyorum.Sizin de bu konudaki sorularınız varsa aşağıda konuşabiliriz!
Son düzenleyen: Moderatör: