Eren A

Yetkin
Merhaba, yeni bu kartı aldım ancak içime hiç sinmedi. RTX 2060 Super'den geçiyorum ve RTX kartım CS2'de Benchmark haritasında 270 ortalama FPS verirken B580 1. testte, 180 FPS 2. testte 240 FPS vermiş. Dust 2 death match falan girince yer yer FPS'in 90'a düştüğüne tanık oldum. R6 oynarken performans ciddi miktarda arttı ama CS2, LoL gibi oyunlarda hiç de öyle olmadı. ReSize BAR açık kullanıyorum ve driver son sürüm. Bu kartın az çok sorunlar çıkaracağını tahmin ediyordum yeni bir kart olmasından dolayı ancak bu kadar beklemiyordum. Ne yapmalıyım?

İşlemci olarak Ryzen 5 5600 kullanıyorum. RAM olarak 16+8 24 GB CL16 3000MHz var.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 ile fazla video yok ama 5600x ile bayağı video var Youtube'da. 1080p ultra da falan bütün oyunlarda deli gibi performans veriyor kart.

RTX 2060 Super'den neden geçtiğini anlamadım açıkçası.
İçerik üreticiyim, oyun oynamaktan çok içerik üretiyorum. Premiere Pro'da ve OBS kaydında RTX kartım çok sorun çıkarıyordu, özellikle içeriğini üreteceğim LoL CS2 ve R6 gibi oyunlarda yayın açtığımda fena yırtılmalar ve FPS kayıpları oluyordu. ARC'ın içerisindeki medya işlemesi için ayrılan bölüm bu yırtılma ve FPS düşmelerinin önüne geçti ancak genel olarak performans kaybı var online oyunlarda.

DLSS Transformer modeli de destekleyen bir kart sonuçta.
AAA oyunlarda takılan bir insan olmadığım için DLSS işime yaramıyor hocam.
Belleklerin çift kanal çalışıyor mu?
Evet.

5600 ile fazla video yok ama 5600x ile bayağı video var Youtube'da. 1080p ultra da falan bütün oyunlarda deli gibi performans veriyor kart.
İşlemciye O.C çeksem faydası olur mu?

Son düzenleme:
İçerik üreticiyim, oyun oynamaktan çok içerik üretiyorum. Premiere Pro'da ve OBS kaydında RTX kartım çok sorun çıkarıyordu, özellikle içeriğini üreteceğim LoL CS2 ve R6 gibi oyunlarda yayın açtığımda fena yırtılmalar ve FPS kayıpları oluyordu. ARC'ın içerisindeki medya işlemesi için ayrılan bölüm bu yırtılma ve FPS düşmelerinin önüne geçti ancak genel olarak performans kaybı var online oyunlarda.

AAA oyunlarda takılan bir insan olmadığım için DLSS işime yaramıyor hocam.

Evet.

İşlemciye O.C çeksem faydası olur mu?

OLabilir tam emin değilim. Bir şey kaybetmeyeceksen dene bakalım.