7700xt ekran kartını almayı düşünüyorum. Eğer bu kart 4060TI dan daha iyiyse ve uygun fiyatlıysa bunu almayı düşünebilirim, bakalım göreceğiz yakında. Ama ben 4060'dan daha iyi bir kart olacağını zannetmiyorum en azından oyun fps değerleri konusunda. Belki bir tık daha iyi olur.

Blender için henüz erken kartlar. Hatta iş yükleri için. Tabii yapay zekada da öyledir. AMD baş edemedi NVIDIA ile tabii bu kötü bir şey. Açıkçası Intel'den de pek umudum yok.
Intel’in Blender Foundation ile iş birliği yaparak sürücülerini Blender üzerinde test etmesi, iş dünyasına verdikleri önemi ve Blender kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunma çabalarını açıkça ortaya koyuyor. Özellikle AMD ile kıyaslandığında, Intel’in bu alandaki özeni daha belirgin hale geliyor. AMD ekran kartları, Blender’da istenen performansı sağlamakta hala zorlanırken, topluluk Zluda gibi açık kaynaklı eklentilerle çözüm üretmeye çalışıyor. Buna karşın, Intel’in doğrudan optimizasyon ve destek sunması dikkat çekici bir fark yaratıyor. Şahsen, Intel ekran kartlarının geleceği konusunda umutluyum. Günlük kullanıcılar için oldukça verimli bir seviyeye ulaşabileceklerine inanıyorum, ancak kat etmeleri gereken bir mesafe olduğu da aşikar. Sonuçta, kervan yolda düzülür; neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Son düzenleme:
Yeni seriye direkt atlamayın.