AlivEli

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki sistemde CS2 - Valorant oynarken beklediğimden düşük FPS alıyorum, diğer oyunlarda ise performans gayet iyi:
  • Ekran Kartı: Intel Arc B580
  • İşlemci: Intel i5 14400F
  • Anakart: MSI PRO B760M-P DDR5
  • RAM: 16 GB DDR5 6000 MHz CL30 (XMP açık)
  • Soğutma: DeepCool AK400
  • PSU: 750W
  • Monitör: ASUS ROG Strix XG27ACS 27", 2K, 180Hz, 1ms IPS
Yaşadığım Sorun:
  • CS2’de gezerken 250-300 FPS alıyorum ama çatışma anlarında FPS 150-200 civarına düşüyor.
  • Ayarları “low” yaptığımda bile FPS çok değişmiyor, maksimum 10-30 FPS fark ediyor.
  • Grafik ayarlarını artırınca da benzer şekilde FPS pek değişmiyor.
  • Steam başlatma seçeneklerine -vulkan ekledim, BIOS üzerinden Re-Size BAR (4G Decoding) aktif, XMP açık. Tüm sistem sürücüleri güncel.
Not: Diğer oyunlarda bu tarz bir performans sorunu yaşamıyorum, sadece CS2'de bu şekilde.

Benzer sistemde olup daha stabil FPS alan var mı? Veya bu durumu iyileştirmek için önerisi olan?

Teşekkürler şimdiden.

Ekleme: Ölüm maçlarında 100 altına düştüğü oluyor ve 150 üzerine çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 7600 ve Arc A750 ile başlatma seçeneklerinde ekstra bir kod olmaksınız 4XMSAA, shader detayı en yüksekte ve FSR kapalı şekilde 270-400 arası değişken bir FPS alıyorum. Stabilite konusunda oyunuma engel olan hiç bir durumla karşılaşmadım şu ana kadar. Sürücüleri tekrardan temiz kurulum ile yüklemek belki sorununuzu çözer. Yüklemeyi yaptıktan sonra performans menüsünden Ayar (Beta) yazan sekme üzerinden Çekirdek Güç Sınırını en yükseğe alabilirsiniz. Nedendir bilmiyorum fakat ilk yüklediğim zaman oyuna girdiğimde düşük FPS alıyordum fakat bir süre sonra bu durum normale döndü.

Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki sistemde CS2 - Valorant oynarken beklediğimden düşük FPS alıyorum, diğer oyunlarda ise performans gayet iyi:
  • Ekran Kartı: Intel Arc B580
  • İşlemci: Intel i5 14400F
  • Anakart: MSI PRO B760M-P DDR5
  • RAM: 16 GB DDR5 6000 MHz CL30 (XMP açık)
  • Soğutma: DeepCool AK400
  • PSU: 750W
  • Monitör: ASUS ROG Strix XG27ACS 27", 2K, 180Hz, 1ms IPS
Yaşadığım Sorun:
  • CS2’de gezerken 250-300 FPS alıyorum ama çatışma anlarında FPS 150-200 civarına düşüyor.
  • Ayarları “low” yaptığımda bile FPS çok değişmiyor, maksimum 10-30 FPS fark ediyor.
  • Grafik ayarlarını artırınca da benzer şekilde FPS pek değişmiyor.
  • Steam başlatma seçeneklerine -vulkan ekledim, BIOS üzerinden Re-Size BAR (4G Decoding) aktif, XMP açık. Tüm sistem sürücüleri güncel.
Not: Diğer oyunlarda bu tarz bir performans sorunu yaşamıyorum, sadece CS2'de bu şekilde.

Benzer sistemde olup daha stabil FPS alan var mı? Veya bu durumu iyileştirmek için önerisi olan?

Teşekkürler şimdiden.

Ekleme: Ölüm maçlarında 100 altına düştüğü oluyor ve 150 üzerine çıkmıyor.
Aynı sorum bende de var, çözebildin mi acaba?

CS:GO, LoL, PUBG gibi oyunlarda ekran kartı kullanımı çok az, işlemcide.

Merhaba, Intel Core i7 12700KF 3.6 GHz 25 MB önbellek 12 çekirdek işlemci ve Intel Arc B580 ekran kartı var.