Yani sürücü sorunu düzeldi diye biliyorum ve birçok oyuna Xees de geldi bence alınır gibi zaten diğerlerine göre çok ucuz.

Tam düzeldi denemez.

B serisinin ilk sürücüleri yayınlandığı zaman meyve-sebze seçer gibi işlemci seçiyordu, 1-2 güncelleme yayınladılar ancak hala oturmadı.

Arc serisi alınır mı sizce? Düşünceleriniz neler? XeSS gibi teknolojileri olması beni düşündürdü.

Fiyatına göre F/P ama eksiklikleri mevcut. Kendi yanında gelen Graphics software uygulamasında neredeyse hiçbir şey yok. XeSS FSR3'e karşı çok iyi ama geliştirilmesi gerekiyor. Driverları ise bazen iyi bazen kötü olabiliyor, driverı güncellemekte sorun yaşayanlar DDU ile eskisini kaldırıp yenisini yüklemek zorunda. Kart aslında çok güzel eğer 2.ele bulaşmak istemiyorsanız alabilirsiniz ama amd/nvidia konforu ve standartı veremeyebilir. Takayım oynayayım uğraşmayayım diyorsanız almayın.

B580 önerebilirim ama bazı şeyleri bilerek almalısın. PCI 4.0 anakart ve işlemcinin PCI 4.0 x16 desteği olması gerekiyor, bunun altındaki bir işlemci ile kullanırsan performans kayıpları yaşıyorsun. PCI 4.0 x8 hızında çalışıyor burada ayrımı iyi yapmanız gerekiyor. Çünkü eğer PCI 3.0 desteği olan bir anakarta takarsanız, ekran kartından GTX 1660'dan daha düşük performans alabilirsiniz.

PCI-e 3.0'da sorun yaratmaz. ReSize BAR desteği olmazsa kartı neredeyse hiç iyi kullanamazsınız. Konu sahibi almayı düşünüyorsa minimum 10 nesil Intel ve üstü ya da ReSize BAR destekleyen bir AM4/AM5 işlemci bakmak zorunda.

PCI-e 3.0'da sorun yaratmaz. ReSize BAR desteği olmazsa kartı neredeyse hiç iyi kullanamazsınız. Konu sahibi almayı düşünüyorsa minimum 10 nesil Intel ve üstü ya da ReSize BAR destekleyen bir AM4/AM5 işlemci bakmak zorunda.

Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın, bu ekran kartı için PCI 4.0 altındaki bir anakartta performansının aşırı derecede düşüyor çünkü bu ekran kartı "PCI-e 4.0 X8" hızında çalışıyor.
Aşağıdaki videoda işlemcilere göre farklar var ve detaylı açıklamalar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın bu ekran kartı için PCI 4.0 altındaki bir anakartta performansının aşırı derecede düşüyor çünkü bu ekran kartı " PCI-e 4.0 X8 "hızında çalışıyor.

Aşağıdaki videoda işlemcilere göre farklar var ve detaylı açıklamalar var.

Bu video 1 yıl öncesine ait ve aynı kanalın 3 ay önce "CPU overhead sorunu çözüldü" gibisinden bir video paylaştığını biliyor musun? (konunun CPU'larla alakası yoktu ama neyse)

Sadece forumda gezindim diye PC'den anlıyorum (belki NVIDIA'dan başka kart kullanmamıştır profilini göremiyorum) diyen insanların aksine hadi gerçek bir Arc kullanıcı olarak yorum yapayım. PCIe 3.0 sorun yaşatmaz A580'i kullanırken, B450 anakart ve Ryzen 5 2600/5500 de kullandım ve hiç sorun olmadı. Lakin ReSize BAR ayarı olmadan o kartı asla kullanamazsınız. bir kere denedim ve FPS'im yarı yarıya düştü ve dakikada en az 10 drop yemişimdir. Kart ReSize BAR ayarına muhtaç. Anakartınızda ReSize-BAR ayarı açtığınızdan emin olun. CPU sorunu büyük oranda çözüldü 12400F gibi işlemcilerde bile rahatça oynanabilir.

B580, A serisine nazar daha iyi. 2022-2023 Arc kullanıcıları alma der çünkü o zamanlar gerçekten kart korkunç durumdaydı. Şimdi daha iyi ama hala pürüzleri var. Kartı eski oyunlarda yani DX11-10-9 oyunlarında kullanacaksan hiç alma. God of War'da ve CS2'de bazen FPS düşüklükleri yaşatmıştı. Driver'ı yüklerken hata verdiği oluyor ama belli driver sürümlerinde yapıyor bunu. Şahsen 5050'e vereceğim parayı B580'e verirdim ama 5060/9060 XT alabiliyorsam kesinlikle B580 almazdım. Konu sahibi 2.el kart almaya okeyse 2.el baksın. Bende 2 aydır A580'den B580'e mi geçsem ya da NVIDIA/AMD kartlardan mı alsam diye düşünüyorum. Bu kadar uzun yazıyı okursanız günün sonunda iş bütçe de bitiyor. B580 bahsedildiği kadar kötü bir kart değil. Cevapladığım kişinin "bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın" demedi üzdü, forumların böyle insanlara kalması ne kötü. Bir kart alacağınız zaman sadece bir kişiye bakıyorsanız siz 5050'de, 3050'de alabilirsiniz. Yabancı forumları ve karşılaştırma videolarını izleyin. Hepinize iyi sosyaller.:)

Ryzen 5 5600 PCI 4.0 destekliyor ve PCI Gen 4 anakart testleri yapıldı, bunu çok çok iyi biliyorum. PCI 3.0 (B450, A320M, A520M, B350M vb) anakartlarda Ryzen 5 5600 de kullansan darboğaz giriyor çünkü bu anakartlar için PCI 3.0 desteği bulunuyor ve PCI 4.0 hızına erişemediği için bu ekran kartı bu anakartlarda PCI 3.0 x8 hızında çalışabiliyor. Bu da bant genişliğini yarı yarıya azaltıyor anlamına gelir. Özellikle PCI 3.0 yazmamın sebebini anladın mı şimdi? Çünkü asla anlayabildiğini düşünmüyorum ek bir şey yazmayacağım, her şey çok açık ve net.

Kanka alınır tabii, o konuda şüphen olmasın. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım ama o fiyatlara çıktığında piyasada AMD RX 7600 XT gibi (veya ikinci el temiz 6800'ler vs.) Kas gücü yüksek, kendini kanıtlamış alternatifler de var. Git AMD al, kafan rahat etsin diyen de çok olur, haksız da sayılmazlar, saf oyun performansında canavarlar. Ama olay sadece FPS sayacı değil. Eğer senin amacın sadece akşam iki el oyun atıp kapatmak ise AMD üzmez. Fakat Intel Arc B580 aslında bir iş istasyonu kartı. Adamlar kartın içine öyle bir medya motoru quick Sync ve kodlama teknolojisi koymuş ki, yayın açarken, video işlerken veya render alırken o bahsettiğimiz diğer kartlar bunun yanında hantal kalıyor. Yani olay şu Ben bu kartla içerik de üretirim, yayın da yaparım, sistemin tüm nimetinden faydalanırım diyorsan o paraya Arc'ın sunduğu o konforu sunan başka kart yok. Ha bir de şu var, aklının bir köşesinde bulunsun yakında B770 gibi daha üst modellerin de piyasaya düşeceği konuşuluyor. Tam %100 kesin değil, yarın çıkıyor diyemeyiz ama acelen yoksa bir piyasayı koklamak isteyebilirsin.

Ben alırsam eğer Arc A770 10GB versiyonunu almayı düşünüyorum ama dediğiniz gibi sürücü sorunu varsa o zaman RX 6600 tercih etmem gerekir.