Intel Arc Sahiplerine Müjde!

Intel bu ekran kartlarini gelistirmeye basladiginda hiç sürücü sorunu olmayacagini dusunmustum sebebi ise dahili GPU'lari pek bilinmesede cok guzel performans veriyordu oyunlarda yani beklenenden fazla. Hal boyle iken bu tur durumlarin yasanmasi garip. Neden Intel yazilim konusunda tökezledi acaba? Herhalde Intel'e sizin gibi birisi lazim yeni cikacak oyunlari Intel'e iletcek onlarda cikmadan hazirliklarini yapacak.

Resident Evil 9 güncellemesi çıkardılar ama WQHL sertifikası yoktu. 10 gün sonra WHQL verdiler o da sürüm değiştirerek. Çok sıktı ARC serisi ama Nvidia da son zamanlarda iyi gitmiyor diye değiştirmiyorum.

Resident Evil 9 güncellemesi çıkardılar ama WQHL sertifikası yoktu. 10 gün sonra WHQL verdiler o da sürüm değiştirerek. Çok sıktı ARC serisi ama Nvidia da son zamanlarda iyi gitmiyor diye değiştirmiyorum.
WHQL verdikleri sürücü de sorunluydu üstelik.

Böyle mi olacak şimdi yani ekran kartı mı seçecek oyunlar? DirectX, OpenGL, Vulkan gibi teknolojiler boşuna mı var? Böyle şeylere Steam'in izin vermemesi lazım.

Bugün Intel ekran kartını engelleyenlerin yarın işlemci engellemeyeceğine dair garanti var mı? Herkes kafasına göre hardware bloklarsa platform böyle yarım çalışan oyunlarla dolar.
Hacı adam yasaklarsa oyunu kime satacak? Az mantıklı düşünmeye çalışın. Intel veya AMD işlemcilerden birini yasaklayan bir oyun potansiyelinin yarısını ancak satabilir. Firmaların keyfine göre bunu yaptığını düşünmeniz komik. Ayrıca istedikleri donanımı bloklayabileceklerini düşünmeniz daha komik.

Bu habere o kadar sevindim ki anlatamam. Az kalsın PS5 Slim'den alacaktım iyi ki almamışım. Sırf bu yüzden GPU değiştirmeyi bile düşündüm beni gram üzmeyen Arc B580'im ile yola devam edeceğiz bir süre daha. PS5 Slim'den almak istememin nedeni oyunun bazı performans sorunları olmasıydı özellikle şehir içinde. Ve oyun PC'de 1700 TL'ye alınırken PS'de 3.000 TL'di. O açıdan çok sevindim bu habere teşekkürler bu haberi paylaştığınz için.

Intel Arc gpularına gereksiz yorum yapan arkadaşlara ve kullananları küçümseyen aciz insanara tek diyeceğim şey bu kart ile yaklaşık 1.5 senedir beraberiz. Ve gram üzmedi çoğu oyunu Ultra da oynadım hatta yakın zamanda çıkan RE9'u bile 90 FPS'in üstünde bitirdim. Tabii ki de bazı oyunlarda crash sorunu yaşadım ancak hiçbiri çözülmeyecek seviyede değildi. Ben bu kartı 10kdan bir tık daha ucuza aldım sıfır haliyle. Hem 12 GB avantajı ile hem de saf gücü ile RX 6600 veya 4060-TI geride bırakıyorken bu tarz yorumlar atmanız komik. Özellikle yukarıda RX 6650 XT kullanan zavallı dostum sanki 5090' kullanıyormuş gibi yorum atması da ayrı komedi. Son olarak söylemek istiyorum ki driver konusunda bir kere bile sorun yaşamadım. PC'den az anlayan adam zaten AMD veya Intel GPU'lar kullanır. Öbür türlü bilmeyen adam işi garanti olsun diye gider NVIDIA alır bu zamana kadar 8 GPU kullandım ve her birinde ufakda olsa sorunlar yaşadım ama çözdüm hep. Intel'de aynı şekilde çözülmeyecek hiçbir sorun yaşamadım boş adamlar gelip boş yorum yapmasın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…