Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yazeii

Çalışkan
Merhaba, bugün internetten tek tek parça toplayarak bir sistem kurdum. Hiç bilgim yoktu fakat her şeyi taktım yerine düzgünce. Ekran kartı biraz yamuk falan olunca içime sinmedi, bir tane mahalle bilgisayarcısı buldum ve gittim. Dedim: "Abi amatörüm, kendi çapımda toplamaya çalıştım, bir kontrol eder misin? Hem de şu ekran kartı içime sinmedi, sen takar mısın?" dedim. İşte kabloları söyledim, "Bunu buraya taktım" falan, tamam dedi, doğru yapmışsın, ekran kartını da o taktı.

Sıra çalıştırmaya geldi, "hiç çalıştırdınız mı?" dedi, biz de "Yok" dedik. Abi çalıştırdı fakat ekran gelmedi. Ekran kartını çıkardı yine gelmedi, RAM'i çıkartıp kendi 2 slot RAM taktı ve o zaman geldi ekran. Sonra tekrar benim RAM'leri taktı, kendininkileri çıkarıp yine gelmedi ekran. Benim RAM'i taktığında her zaman anakartta yeşil CPU ışığı yanıyordu.

Bana "Bu RAM markası sıkıntılı, tek slot takınca çalışmıyor" dedi. Kendi taktığı RAM'de markası aynıydı galiba, onun da üstünde Viper yazıyordu, kırmızı gri bir RAM'di. "Senin bir tane daha RAM alman lazım" dedi. Çok saçma değil mi ama tek slot RAM'le neden bilgisayar çalışmasın ki? Bütün slotları denedim yine gelmedi ekran, yeşil GPU ışığı yanıyor. RAM'in arızalı olma şansı var mı?

IMG_1078.webp

4E5F4AAD-324D-4D47-B04E-54303BF1FD1E.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedir son durum? Basit bir BIOS güncelleme ile çözülebilecek bir sorun ne uzamış ya.

İade ettim Recep hocam, çevremde kimsede DDR5 RAM bulamadım BIOS'u güncellemek için, birkaç tane bilgisayarcı aradım BIOS'la ilgili değildir dediler kafalarına göre bende iade etmek durumunda kaldım. Ücretimin iadesini bekliyorum, iade gerçekleşince Crucial Pro serisi RAM alacağım onda da görüntü vermemezlik olur mu?

İade ettim Recep hocam, çevremde kimsede DDR5 RAM bulamadım BIOS'u güncellemek için, birkaç tane bilgisayarcı aradım BIOS'la ilgili değildir dediler kafalarına göre bende iade etmek durumunda kaldım. Ücretimin iadesini bekliyorum, iade gerçekleşince Crucial Pro serisi RAM alacağım onda da görüntü vermemezlik olur mu?

Olur, Crucial Pro Micron. Son kullanıcıdan çekildi şu anda. Alacaksanız Hynix alın, Colorful'a da çok bulaşmayın. ASUS'tan devam edin, BIOS her daim güncel kalsın.

@michaelscofield ve @LH44 ile kart ve RAM bakman faydana olur.

Olur, Crucial Pro Micron. Son kullanıcıdan çekildi şu anda. Alacaksanız Hynix alın, Colorful'a da çok bulaşmayın. ASUS'tan devam edin, BIOS her daim güncel kalsın.

@michaelscofield ve @LH44 ile kart ve RAM bakman faydana olur.
Sağ olun hocam, bilseydim Colorful'un böyle sorun çıkarcağını almazdım ya. İdare etsin biraz değiştiriceğim sonra, 2 hafta oldu yatıyor bilgisayar orada ya.

Çözüm